We can have Halloween on X-mas, and in the night we'll wish this never ends



Happy Halloween! Vi ska inte göra så värst mycket läskiga grejer direkt, men en pumpa har vi i alla fall införskaffat. Den ska det skäras i och grejer nu, frågan är bara på vilken nivå man ska lägga sig. Inte på nivån vi ser på bilden i alla fall, haha. Om resultatet blir bra, kan det komma att dyka upp nån bild senare någon gång ...

Final Destination 3



Fördriver alla tågresor nu för tiden med att kolla på film - och igår blev det alltså den ovan. Såg ettan och tvåan häromdan och hade läst lite här och där att trean skulle vara bra, men nja. Snacka om exakt samma story i alla tre filmer. Kan ju lugnt säga att ettan var bäst och att man inte behöver anstränga sig för att se de andra två .. Repeat.

Precious gifts, from your lucious lips



Är hos Alex nu. Åkte tåg i 2 och en halv timma som vanligt, och så en halvtimmas buss på det för att komma ända fram. Hade en något körig dag igår. Gick upp som om det vore skoldag, vid halvsju, för att åka in och ha körlektion vid åtta. Körde både dit och hem. Packade väskan, och cyklade ner till jobbet för att öppna halvtio. Jobbade till tre, cyklade hem, bytte kläder, snodde åt mig väskan och åkte in till tåget.

Reserverade ingen plats på tåget (mer som en ren protest mot SJ, hur sjukt är det inte att man kan få stå upp på tåget fast man köpt biljett och tvingas betala EXTRA endast för att vara säker på att få sitta ner?) utan tog en fönsterplats, drog upp datorn och hoppades att det inte var någon som skulle sitta där. Men visst var det det. Dock en väldigt trevlig äldre man som absolut inte tyckte jag skulle flytta på mig, utan tog en annan plats istället. Sånt gillas.

You drive me insane

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear
ÅH ÅH ÅH. Drömbalklänning.

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear
Snyggaste jeansen.

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Balmain Spring 2009 Ready-to-Wear

Underbart.

Christian the lion



Dålig kvaité, men you get the picture. Det är alldeles för lätt att tjuta till den här.

In need of sleep

Close view of sleeping two-day-old harp seal pup Photographic Print by Norbert Rosing
Ni får ursäkta att jag lägger ut bilder på fluffiga djur sådär som man gjorde när man var liten. Är för trött för något mer avancerat. Är så sjukt fruktansvärt trött. Har sovit typ sex timmar varje natt hela veckan och för mig är det väldigt onormalt. Tydligen normalt för de flesta har jag hört .. Anyway. Så jag ska sova i eftermiddag. Lätt. Och sen göra mig i ordning, och sen till Vicky. Ska bli väldans trevligt.

Full fart mot helgen

Hair Raising Experience Art Print by Mike Hollist
En hårresande erfarenhet, yes, indeed

Vi var i Stockholm igår som sagt. Väldigt intressant guidning på Drottningholms slottsmuseum och därefter in till stan. Den flotta, storslagna lunchen jag hade räknat med uteblev tyvärr och Linn och jag hamnade på ett Wayne's utan bakpotatis, fy skam. Vid bordet framför oss satt först fyra skitsnygga britter och därefter en familj inte fullt lika snygga finnar. Internationellt värre. Köpte världens finaste tröja någonsin på Beyond Retro. Dog lite. Tog tåget hem vid tre, mötte syster, beställde med pizza upp och käkade, snackade och gjorde mig i ordning.

Kom inte till final i lucia-uttagningen. Kom i näst sista gruppen. Alltså gruppen innan finalen. Vilket var så.fruktansvärt.irriterande. Det var 81 som hade anmält sig, men alla dök inte upp. Först skulle man presentera sig bara, och från det gick man vidare till semi, vilket jag gjorde. Träffade en skitgullig tjej, Sofia, som också sökte så vi gick och fikade efter att vi fått reda på att båda två gått vidare till semi, för vi skulle inte vara tillbaka förrän en och en halv timma senare. Kom tillbaks vid halvnio, och då var det tjugo tjejer i semi. Vi delades in i två grupper och fick gå in och sjunga lucia-sången i grupp medan två musiklärare gick runt och lyssnade hur var och en sjöng. Så blev det då ytterligare än utgallring bland de tjugo ner till tolv, och både jag och Sofia kom med. Sen fick vi tolv gå in och sjunga en gång till och fem skulle gallras ut, och kvar skulle det då bli de sju som kom i final. Och tyvärr åkte jag där. Så jävla irriterande. Som att snubbla på målsnöret. Speciellt när det kändes som att det verkligen gick bra. Så jo, jag blev sjukt besviken. Men, vad ska man göra. Inte så mycket. Kan, inte göra så mycket. Men irriterad, besviken och ledsen blev jag i alla fall. Mök. Med tanke på att jag tänkt söka sen min syster var med för sex år sen. Och verkligen tänkt på det hela gymnasiet. Och åkte hem från Sthlm för det. Och var uppe halva natten och lockade håret, plus att jag gick upp skittidigt på morgonen och fixade håret och lockade och gjorde mig i ordning och grejer. Mök.

Hade körlektion i morse, som gick sjukt bra. Kör helt på eget bevåg nu, allting utan hjälp eller vad man säger, och från körskolan till Vägverket körde jag helt perfekt, hon hade ingenting whatsoever att anmärka på. Sa att om det hade varit min uppkörning på den sträckan hade jag fått mitt kort. Miao.


Vicky 18!

Birthday Cake with Burning Candles Photographic Print by Linda Burgess

Idag blir Vicky, som sist ut, finally 18. Som vi har väntat. Och ja, observera att det inte bara är hon som väntat, utan även hennes kompisar. Nu slipper vi höra hennes klagan när vi har gått ut och hon tvingats stanna hemma, eller också som ofta hänt, hamnat på kassa hemmafester med läskiga människor och högst misstänkt dricka.

Ikväll är det FEST som gäller, grattis gumman!

Stockholm och Lucia



Imorgon blir det Stockholm med klassen. Avgång 08.10, hinner dock bara vara med på guidningen på Drottningholm för 14.40 tar jag tåget hem till Norrköping igen, ska nämligen på uttagning till Norrköpings lucia. Hjälp.

Det ska bli kul med Stockholm imorrn i alla fall, första gången på hela gymnasiet som jag hänger med. Var på Cypern första året när det var dags och i Turkiet i våras. Haha, sicken jädra otur jag har då. Notera har .. Missar alltså både Expressen och pjäsen på Dramaten imorrn eftersom jag tar tåget hem. Inte jättekul. Då måste jag fan gå vidare till semi i alla fall, annars kunde jag ju lika gärna stannat där ju. Vi får ju lite fritid i alla fall, mellan 12 och 3. Är dock helt pank såhär innan lön så någon shopping lär det ju inte direkt bli tyvärr ...

Mycket att göra, men ändå inte



Vi är nog klassen som har minst att göra såhär innan lovet.
Känns väldigt skönt men också oroande för då känns det som att allt kommer efter lovet istället ... Trots bristen på plugg är det inte brist på skolaktiviteter om vi säger så. Vi kom på att vi har bestämt att det är mössprovning måndagen direkt efter lovet och planscherna var inte uppe än. Ha ha. Lyckligtvis hade ABC-gruppen lämnat typ sex helt freakin enorma affischer vid facket, så det var bara att ringa runt, kolla scheman, klasser, och skriva på planscherna och springa runt och sätta upp. Vi lyckades till och med få Hasse att inte ta ner dom! Vilken bedrift är inte det?! Vi har gått på skolan i snart tre år och satt upp så mycket lappar så jag vet inte vad och det har ständigt varit en kamp mellan oss och Hasse. Vi sätter upp lappar överallt, han tar ner dom. Och så börjar det om. Igen och igen och igen. Men nu lyckades vi få över Hasse på vår sida, i alla fall för ett tag, haha.

Och så är det Hagafest förmodligen den 28 november med flower-power tema. Det lär bli intressant! Speciellt med tanke på att jag tydligen ska föreställa vara den som har det yttersta ansvaret. Men det ska nog ordna sig.

Vicky fyller år på fredag och jag är sjukt taggad. S-j-u-k-t. Trerätters, ett planerat intag av astronomiska mängder alkohol, Singstar, paketöppnande, ett gäng brudar och så utgång på det. Det blir nog jävligt bra det här ska ni se.

Confused in a mixuped world

Så fruktansvärt svårt att veta vad man ska göra. Följa sitt hjärta eller sina drömmar. Drömmar man haft i hela livet eller en kärlek man haft i två år. Så svårt att veta vad som är bäst för en själv i långa loppet. Åka till USA, som alltid planerat. Eller Australien, Nya Zeeland. Stanna och plugga juridik i Sverige. Skaffa ett jobb. Flytta ihop.

Jag vet ingenting.

Längtan och begär



Åh vad sugen jag är på choklad. Eller cheesecake. Eller vad som helst egentligen. Hittade en chokladbok jag fick förra julen i en låda och fastnade en stund med den kan jag säga. Man kanske skulle gå och köpa massa choklad och baka nåt ...

Fick äntligen upp ramarna med bilderna igår på väggen, blev riktigt snyggt. Såg dock ganska glest ut med sex ramar, ska köpa till fler sen så det täcker större delen av väggen.

Religionprov idag och jobb sen. Kul liv.

The nerds are coming to town



Fringe. 90210. Gossip Girl. Heroes. Desperate Housewives. One Tree Hill. Dirty Sexy Money.

Det börjar bli mycket nu.

Och ja, jag är världens största nörd.

Storebror ser dig

Tides of Eternity Poster

Rubriken syftar på min väldigt kreativa och nyskapande överskrift till uppsatsen vi skriver på samhäll. Skolan har för övrigt skaffat typ värsta high-tech bärbara datorer vi får använda på lektionstid. Förstår inte hur dom kan lita på oss så mycket. Fast åter till Haga-fenomenet, det känns inte som att det skulle funka eller att dom skulle dela ut datorer härs och tvärs om det här var De Geer. No offence.

Jobb på torsdag och i helgen. Har jag sagt att jag fått nytt jobb? Skitbra. Lågkonjunktur och allt och jag får jobb, fem minuter hemifrån. Två med cykel.

Är för övrigt sjukt höstdeprimerad. Måste slita mig själv ur sängen på morgonen. Kommer på mig själv med att fråga vad meningen är med allting. Varför går man egentligen upp på morgonen? Vill bara strunta i allting och ligga kvar och sova, titta på töntiga tv-serier och äta biscotti och dricka te. Men no, that ain't gonna happen. En minimal tröst i allt det här är att den här hösten, den här vintern, är sista hösten och vintern som jag måste genomlida på det här sättet. Innan studenten. Sen kan jag välja själv hur jag vill genomlida nästa höst och vinter, med allt mörker och depression. Det är ju en hyfsat upplyftande tanke ibland i alla fall.

Nåja. CAE-prov i eftermiddag. Biljetterna till nya Bond släpps imorgon, nån som vill gå på världspremiären 00.07? I do I do I do.

För övrigt, Paris över nyår eller i vår? Boka, boka, boka nu så att vi har något att se fram emot.

Sömnproblem

Woman Models Satin Edged Sleep Mask Displaying Lining of Gold Braid, Eyelashes and Twinkling Starts Photographic Print by Yale Joel

Jag har fått sömnproblem. Jag, som aldrig någonsin har haft eller har sömnproblem, som somnar i princip så fort jag lägger huvudet på kudden, har fått sömnproblem. Jag vet inte ens vad man gör för att bli trött och slappna av, för jag har aldrig haft det problemet. Nu är jag bara jättespänd, sover lätt och vaknar en gång i halvtimman känns det som.  Känner mig orolig, spänd och i princip klarvaken, redo att gå upp, fast klockan är tre och jag vet att jag egentligen är dödstrött, men kroppen lurar hjärnan.

Hur lär man sig egentligen att slappna av innan man ska sova?

Jag vill inte ha sömnproblem. Jag tycker om att somna lätt och fort och att sova djupt och bra och jag tycker om att sova.
Hjälp.

Om längtan

Woman in underwear on Bare Mattress Photographic Print by Phil Sharp

På ICA i Forshaga jobbar det en tjej som jag har för mig heter Ella eller Elin. För länge sen hade dom namnskyltar på sig, som dom nu har tagit bort, men jag har för mig att hon hette nåt sånt. Varje gång jag är där handlar jag på ICA minst en gång. Förmodligen närmare två, tre gånger. Och hon sitter i kassan nästan, nästan varje gång. Hon har suttit i kassan närapå varje gång jag har handlat där under de här fjorton månaderna som jag har tvingats genomlida att ha min kärlek på distans. De få gånger hon inte suttit i kassan har jag undrat vart hon varit och om hon varit sjuk eller helt enkelt inte orkat jobba den dagen.

Hon är inte jättegammal, ser ut att vara en 16-17 och man ser på hennes blick att hon skulle vilja vara vart som helst förutom där.

Fast hon ser inte direkt lidande ut. Mer drömmande. Och jag tänker mig att hon jobbar där vareviga dag efter skolan för att tjäna ihop tillräckligt mycket med pengar för att komma därifrån. För hon ser så malplacerad ut. Man ser att hon inte hör hemma i en sån liten håla, där moppekillarna hänger vid Konsum och röker Corner, och där fredagsnöjet är att sitta hemma i nåns källare och dricka hembränt. Hon hör inte hemma där.

Och jag hoppas, och tror, att hon känner igen mig när jag kommer och handlar där på ICA. Jag kommer där med Alex och vi pussas och kramas om vartannat samtidigt som vi lägger ner mat i korgen och när vi ska betala tittar jag på henne och blinkar nästan omärkligt, sådär i tyst samförstånd som att jag förstår mer än hon tror hur gärna hon vill bort därifrån.

Och jag tror och hoppas att hon ser på oss två och lider lite med oss, med tanke på att jag bara handlar i butiken som oftast varannan, var tredje vecka. Hon kanske också har någon, men förmodligen inte, för att alla pojkar som finns där har alldeles för små visioner och drömmar för henne. Hon kanske också har någon långt, långt borta, och förstår mer än väl varför vi måste pussas hela tiden och varför det tar så lång tid för oss att handla. Hon kanske förstår mer än jag anar.

Det kanske är hon som blinkar till mig i tyst samförstånd istället för tvärtom.

Hur bra är det här?!


Tegan and Sara - Back in your head

Så bra. Hela skivan är för övrigt grym.

Håret kom igår! Dock är det något strul med mitt kort, det har blivit avmagnitiserat eller nåt, så det blev lite strul innan jag fick paketet. Men till slut så löste det sig och jag åkte hem och började fiffla med håret. Det tog sin lilla tid kan jag säga.. Började med det halvåtta, åtta nåt och var klar halvett. Värkande fingrar och dunkande huvud. Det var 2 meter hår ungefär, klippte tre delar och vek dem dubbla och sydde ihop. Sydde på clipsen på delarna men borde ha beställt fler clips .. Men det löste sig det med.

Så nu sitter jag här med en lång hästsvans, haha. Måste dock klippa upp det lösa håret innan jag kan ha utsläppt, eftersom mitt vanliga hår ligger över det andra som en peruk typ, 4 dm kortare och mycket ljusare. Ska tona mitt eget hår lite mörkare så att det matchar det lösa håret bättre också .. Och sen är jag fit for fight! Eller nåt.

Hår!



Har beställt hår nu, haha. Grymt mycket billigare än på salong, plus att jag vet att det blir sjukt bra eftersom syster har köpt samma hår och använt samma metod och allt. Det är skitsnyggt på henne i alla fall, haha. Får hoppas att 46 cm räcker och att det funkar att sätta i i mitt fortfarande ganska korta hår ... Men det löser sig nog.

RSS 2.0