101229

inte världens mest effektiva dag kanske. bara träffat johanna idag och ätit lunch och kollat på halva pineapple express ungefär. för övrigt roligaste filmen. betalat 20 kr för parkering i två timmar och sen var jag tvungen att åka hem. myst med mamma och pappa ikväll, sista kvällen på ett bra tag. kollade på the town med ben affleck, helt okej men också helt överhypad film.

upp tidigt imorgon och sen är det fullt upp hela dan. träffa fina syster en sista gång och äta de förbaskade lussebullarna med mandelmassa som inte blev ätna idag (haha), träffa vicky/linn/sofia för julklappsbyte och sen hem och fixa all min packning och se till att jag har med mig allt. sen in till emma imorrnkväll och sova där och sen london tidigt på fredag!

lite kluvna känslor inför att åka. det ska bli skönt att komma tillbaka, till alla mina grejer, till mina söta barn, till mitt rum, till london och till grant såklart. men sorgligt på samma gång. mamma och pappa kommer och hälsar på i april och kommer inte jag hem innan dess ses vi liksom inte förrän, jaa, april.

separationsångest just nu :( mamma och pappa åker till landet imorrn tidigt så jag ska upp och träffa dom på morgonen men sen ses vi inte på ett bra tag. usch. och ska träffa johanna för sista gången på länge imorrn också. inte okej. inte okej alls ...

she's a maniac


spanat på dessa hur länge som helst. sjukt lika ett par från acne men till ett betydligt bättre pris. låg på 60 pund till att börja med vilket kändes lite mycket men har nu sänkts till 30. jag hoppas hoppas hoppas att dom finns kvar på river island i en strl 6 på fredag när jag kommer tillbaka till london. i så fall ska jag ha dom på nyårsafton!

fingers crossed

grant

5294553275_1742b1d24b_z_large

min pojkvän är himla fin. han är som finast när han precis vaknat upp på morgonen och har rufsigt hår och sömndränkta ögon.

han är också himla fin när han skickar felstavade, oftast ganska obegripliga mejl på svenska till mig.

ses på fredag baby.

don't lose your faith, it's only life

Tumblr_l87p34ikz21qzxlkpo1_500_large

har bara haft en sån där dag idag. en dag då det känns som att allt bara går fel och man gör bäst i att krypa ner i sängen igen. men när man har såna dagar får man tänka positiva tankar. till exempel att det är onsdag imorgon vilket betyder att det bara är två hela dagar kvar tills emma och jag åker till london. tills jag åker tillbaka till älskade, fina london.

innan dess har jag lite att göra. fika med syster imorgon (lussebullar med mandelmassa!), försenade julklappsbyten med fina vänner och eventuellt ett biobesök.

men tills dess drar jag täcket över huvudet och hoppas på att vakna upp på rätt sida imorgon igen, gonatt!

midsommar



gullig bild jag hittade på sandras facebook från i somras på midsommarafton. vicky, jag och sofia dansar runt midsommarstången haha.

there's a whole lot of things i will forgive but i just can't take a liar

Tumblr_lb4u9bhpry1qcwphuo1_500_large

fin jul. fin julafton, fin juldag. fina julklappar, fin familj och god mat. bara kollat på film, ätit, myst runt och ätit lite mer.

ska in och kolla mellandagsrean idag och framförallt kolla in en svart långklänning från hm som är potentiell nyårsklänning. och träffa sofia också, det viktigaste ju!

miao


vill köpa den här snyggingen när jag kommer tillbaka till london. får den gratis med ett abonnemang på 10 pund/månad. not bad. not bad at all.


adventure is out there



finaste filmen från pixar animations. introt är ett av de bästa filmintron jag vet och jag gråter alltid när jag ser det, blödig som jag är.

i took my feet to oxford street



jag har världens finaste värdfamilj. tycker om mina barn så himla mycket. visst, dom kan vara skitjobbiga ibland, påfrestande, tålamodsprövande och jättejobbiga precis som alla andra barn men för det mesta är dom bara jättemysiga, kramiga och hur gulliga som helst :)

och jag är så otroligt glad att allt ordnade upp sig så bra här. jag trivs jättebra i crouch end och tycker att det är världens bästa läge i london. det är som egen liten by och allt man kan tänkas behöva finns här; affärer, cafeér, restauranger, matbutiker, bokhandlar, mysiga pubar och parker samtidigt som det tar 20 min in till oxford circus och centrala centrala london. så himla bra. och så supernära till camden också, bäst av allt ju! och hela familjen är så mysig, jag har känt mig välkomnad och en del av familjen sen dagen jag kom hit. allt är bara så himla bra. livet är bra fint. min värdmamma är himla härlig. har alltid jättelånga snack med henne om allt och inget och det går verkligen att prata om vad som helst med henne. har snackat med henne massor ikväll för att jag åker hem imorrn och inte hinner träffa henne på morgonen och vi önskade varandra god jul och så. hoppas dom blir glada för sina julklappar på juldagen :)

fick förresten julklapp av familjen idag, ett presentkort på topshop, woop woop. hemskt bra.

imorrn åker jag som sagt till sverige om allt går som det ska! 13.55 lyfter planet. ser så himla mycket fram emot att komma hem och träffa min fina familj och alla mina fina vänner! äta mat, lyssna på musik, moffa julgodis, kolla julfimer och kanske slänger vi in en utgång också. hemskt bra. och sen ser jag fram emot att åka tillbaka till bästa london och fira det nya året tillsammans med emma!

vi ses i sverige imorrn eftermiddag!

christmas lights

var på o'neills igår med malin, lina och emily. det börjar bli vårt stammishak känns det som, inte mig emot dock! god mat och billig öl, vad mer kan man begära, haha. vi hade i alla fall en väldigt trevlig och mysig kväll med massor av tjejsnack och skitsnack om killar. precis som det ska vara. deppade över snön och de inställda flygen en del men det kändes skönt att inte vara ensam om deppigheten. vi sitter liksom alla i samma båt, alla vill komma hem över jul men är rädda att inte göra det på grund av snön. men för mig ser det i alla fall hyfsat bra ut som åker på torsdag. enda orosmolnen för mig är att jag flyger så nära inpå julafton och blir mitt flyg försenat så är det liksom jag som firar jul på stansted.

you're the best



much needed skype-session med bästa, finaste malin. så glad att jag har dig och att jag träffade dig bara några dagar efter att jag kommit till london. du säger till mig när jag yrar för mycket, får mig alltid att skratta och framförallt, du har funnits där för mig sedan dagen vi träffades och ställer alltid upp om jag behöver det. du är guld värd ♥

you don't need a reason to leave if there's no reason to stay

Tumblr_ldk2gpfcdb1qctew0o1_400_large

just when i felt like giving up on us
you turned around
and gave me one last touch
and made everything feel better

101221

hey there gorgeous .. i normally dont message to people i dont know but there is something about you which i find really intriguing :) xx

jag tackar jag, måste säga att mitt namn och min profilbild på facebook verkligen ger intrycket av att jag är "intriguing". lol.

101219



baby it's cold outside






bilder från covent garden förra lördagen

inte direkt varit superpigg de senaste dagarna av uppenbara skäl. så himla irriterad över att jag varit jättesjuk två gånger inom loppet av sex veckor. halva lönen varje vecka har gått till taxi t/r till läkaren och mediciner liksom. kul jul. väldigt tacksam över att jag har så fina föräldrar dock som har hjälpt mig lite på traven med alla jäkla kostnader.

men nu ska jag sluta deppa. det kunde ju varit värre liksom! jag kunde ha haft feber och mått allmänt kasst också - men jag hade bara ont i örat! haha.

i tisdags kväll var jag på ikea med lina och malin. det tog oss två timmar att komma dit ungefär och det skulle ligga nära oss sades det. eeeh. en konstig grej med bussförarna här är att dom helt plötsligt bara kan få för sig att sluta köra bussen. vilket hände precis i tisdags kväll. halvvägs till tottenham hale station annonserade bussföraren att han inte tänkte köra längre än till nästa stop för att det var för mycket trafik. jaha, men vad kul. vi blev avsläppta nånstans och vi hade inte en aning om vart vi var. lyckades leta oss fram till tottenham hale station i alla fall, vartifrån vi skulle ta ytterligare en buss som skulle stanna utanför ikea. väl på stationen upplyser en vänlig själ oss om att den bussen inte kommer komma, av oklara anledningar. så det var bara till att ta en buss därifrån till ett annat ställe och sen ta en buss därifrån till ikea. men till ikea kom vi! åt lite köttbullar och köpte marabou, pepparkakor och julskum. sjukt värt.

grant kom upp till crouch end igår snön till trots vilket var väldigt mysigt och uppskattat. vi gick till vårt stammishak och jag drack pepsi istället för öl på grund av att jag äter antibiotika. hahhah. ja, there's a first time for everything eller vad är det dom säger?

nu ska jag och mitt ledsna öra sova för jag har en stor dag framför mig imorgon. ska träffa kathi (trevlig tysk tjej jag träffat som har sin tjej på samma skola som katie) och vi ska in till oxford st. liberty, primark och topshop står på schemat. jag återkommer om jag överlever och inte hamnar under en hop med galna turister och kläms till döds.


en historia om öron

ni vet den där konstiga smärtan jag hade precis bakom ögonbrynet för ett par dagar sedan? ja det var ju öroninflammation. vaknade upp mitt i natten i onsdags natt av att jag hade så fruktansvärt hemskt ont i mitt högra öra och det bara bultade och bultade. tänkte att det var himla konstigt men tog bara några värktabletter och försökte somna om, vilket jag faktiskt gjorde efter ett tag. vaknade igen några timmar senare av att det var värre. gick ändå upp på morgonen och tog hand om barnen men sa till rachel att nåt var väldigt fel med mitt öra.

försökte få tag på en akuttid hos vårdcentralen här men kom inte fram för att alla ringer samtidigt. lyckades fixa frukost till barnen och klä på dom vilket jag inte förstår såhär i efterhand. gick med dom till skolan och försökte hålla minen och le och hälsa på alla föräldrar. smärtan blev värre och värre och på vägen hem gick jag och hyperventilerade och fick tvinga mig själv att ta varje steg framåt för att inte sätta mig rakt upp och ner på gatan och gråta. kom hem och totalt bröt ihop i huset. grät och skakade och kunde inte andas. vet inte om jag någonsin upplevt sån smärta. ringde till mamma på skype men sa inte direkt något utan bara grät, grät och grät. visste inte vart jag skulle göra av mig själv och min kropp för att det gjorde så ont. kunde inte prata eller nånting, kunde bara fokusera på att försöka stå ut. hade ingen aning om vad jag skulle göra eftersom jag inte fick tag på nån akuttid hos läkaren. har fan aldrig någonsin haft så ont eller upplevt sån smärta. det var helt sjukt.

i alla fall, mamma satt med mig på skype och jag tryckte i mig en typ fem värktabletter och efter en stund så släppte smärtan helt plötsligt och det började rinna ur örat. väldigt trevligt indeed. så då hade trumhinnan spruckit. jag var helt snurrig av värktabletterna, utmattad av att ha haft så ont i sex timmar och bara allmänt lättad över att smärtan försvunnit så ville bara dra täcket över huvudet och inte bry mig mer. men det gick inte an såklart. pratade med mamma och hon ringde sjukvårdsupplysningen och jag var tvungen att åka till akuten.

tog en taxi till sjukhuset och satt och väntade själv på akuten i tre timmar. väldigt intressant. det som slår mig varje gång jag åker till akuten (ja, det har blivit ett antal rundor genom åren) är hur pass friska alla verkar som sitter och väntar. är inte det konstigt? jag verkade nog ganska frisk jag också dock förutom att jag var tvungen att sitta och torka i mitt öra stup i kvarten. nickade till några gånger för att jag var så himla trött. kom in till läkaren så småningom och han kunde konstatera det jag redan visste, öroninflammation och sprucken trumhinna. happy days. han skrev ut antibiotika och värktabletter och som om jag inte trodde att dagen kunde bli värre sen så blev den det. men det är en annan historia. hem kom jag i alla fall så småningom, med antibiotika och ibuprofen i hand.

och det var historian om hur jag fick öroninflammation och min trumhinna sprack inom loppet av en dag.

saint lucia



just det, igår var det lucia också!

i alla fall. det ska bli skönt efter jul och nyår då jag inte har något jag måste spara till. jag kan liksom spendera hela min lön om jag känner för det. jag ska köpa ett par UGG:s australia och ett par gummistövlar från marc by marc jacobs efter jul, can't wait. hehe.

på tal om nåt helt annat är det så himla himla synd att biljetterna till glee on stage i london i juni nästa år är så fruktansvärt dyra. den billigaste biljetten kostar runt 100 pund. alltså typ 1200 svenska kronor ungefär. hujedanmig.

sometimes i read you, other times i'm like where are you on the page

hej hopp. måste börja med att klaga lite. har en jättekonstig intensiv smärta precis bakom mitt högra ögonbryn. det gör inte ont när man trycker där eller nåt och det är inte ömt men det gör bara jätteont precis bakom och om jag böjer ner huvudet så börjar det dunka dudududududududu och gör helt sinnessjukt ont. vad är det?! blir orolig ju. tog precis en värktablett och hoppas det slutar dunka snart för det här var inte skönt nånstans.

håller på att sätta ihop en jul-spellista på spotify men det går inte jättebra alltså. har hittills bara lagt till massa superkända låtar och det är ju trevligt och så men lite tjatigt kanske.

vad har jag gjort i helgen då? let me think. träffade grant i fredags och vi lekte turister ett tag och åkte till london bridge (som egentligen är tower bridge för den ligger precis vid towern och den riktiga london bridge är väldigt oanmärkningsvärd) och sen gick vi och åt på en mysig pub precis vid southbank. i lördags träffade jag cathrine i covent garden och köpte äntligen min fina resebok. åkte till grant sen på kvällen och kollade x-factor, hehehe.

i söndags hade katie födelsedagskalas som jag hade bakat typ 70 cupcakes till. trevlig tillställning om än något intensiv med drygt 20 barn som sprang omkring höga på socker. jag hade köpt en liten rosa lackväska till henne och hon blev glad för den så då kände jag mig nöjd. träffade malin på kvällen i muswell hill och gick och käkade på o'neills.

igår var jag i kyrkan i muswell hill på global café som det så fint heter och det var sista gången så dom hade anordnat en stor traditionell engelsk julmiddag. hur bra som helst! kalkon, potatis, morötter, brysselkål, stuffing, gravy, osv osv. komplett med julmusik, juldekorationer, långbord, julquiz och smällkarameller. väldigt lyckad kväll och kul att träffa mina tjejer.

ser verkligen fram emot att åka hem nästa torsdag. jag trivs hur bra som helst i london men det ska bli skönt att komma hem för en vecka. äta mammas och pappas mat, mysa runt i tofflor och pyjamas, lyssna på julmusik, träffa min familj och mina fina kompisar, titta på julfilmer och planera för nyår i london med emma!

tell me tell me tell me something i don't know

alltså jag tycker inte om sms. jag har kommit fram till det haha. det är bra för gulliga meddelanden och för korta informativa grejer men som konversations-medel eller vad man ska säga så är det verkligen inte bra. missförstånd hela tiden känns det som. det är så lätt att man missförstår grejer när man enbart ser orden någon säger och inget tonfall, kroppsspråk, osv osv. dagens fundering.

booo. jag saknar min mamma och pappa!

don't stop believing



+



är det töntigt att jag blev helt till mig och satt med världens största fånleende på läpparna när glee uppträdde på x-factor?! hela cast:et (vad säger man på svenska?) ska ut och turnera med glee och i juni nästa år kommer dom till london! tror ni jag ska gå eller?!

skype-session



skype med bästa ellen! så himla skönt och roligt att prata med henne, har inte pratat sen jag åkte hem från usa. saknar oss. förhoppningsvis kommer hon och kay vara i london över nyår!

now i'm off or sushi!

i'm gonna love you like i've never been hurt before, i'm gonna love you like i'm indestructible



varit frisk under veckan vilket varit jätteskönt. hände som sagt inte så mycket förra helgen, babysatt på både fredag och lördag kväll och malin kom över på lördagen. på söndagen träffade jag grant och vi skulle sighsee:at men det var så himla kallt så vi gick till en (tre) pub i city istället och drack lite och åt. köpte mössa och vantar på accesorize för att jag höll på att frysa ihjäl också och så gick vi vid carnaby street och kollade på alla juldekorationer.

har bara jobbat i veckan och häromkvällen var jag med malin till kyrkan i muswell hill för att det var internationellt café med fika och diskussioner och så, intressant.

var och tittade på katie's julshow nu i morse och herregud vad gulligt det var. 5-åringar som sjöng och dansade och vickade på sina höfter så gott dom kunde, helt adorable.

idag är det onsdag vilket alltså betyder sushi i camden ikväll, yes!

finally returned to the land of the living

ååh, jag mår så mycket bättre nu! lycka! har varit sjuk och jobbat hela veckan och har således inte haft något att blogga om. plus att internet har varit nere hela veckan. har faktiskt varit ganska skönt att inte haft internet på ett tag, haha. man blir så beroende av det. har bara jobbat varje dag och sen däckat på mitt rum. var hos doktorn igår men det gav inte så mycket, dom sa bara att det var något som gick runt, att det inte var en infektion och dom därför inte kunde skriva ut antibiotika åt mig. dom skrev bara ut inhalators för min hosta för 28 pund (host) som jag måste gå och hämta ut. har världens finaste värdföräldrar dock för dom tyckte synd om mig för att det skulle bli så dyrt så dom har gett mig 20 pund till inhalatorerna. hur fint?

även om jag mår mycket bättre idag så ska jag bara ta det lugnt. min helg började ju igår och jag var bara hemma igår och mådde allmänt jättedåligt. babysatt på kvällen, åt pizza och kollade på vänner. hade köpt ben & jerry's också men hade inte ens en tanke på att den låg i frysen så får äta den ikväll istället. ska för övrigt babysitta ikväll också men malin kommer hit så vi ska laga mat och mysa. ska bli jättetrevligt, har som sagt inte träffat nån annan än familjen sen förra söndagen och har inte träffat malin sen förra söndagen heller :)

imorgon ska jag förmodligen sightseea (är det ens ett ord) med grant. det ska bli supermysigt.

RSS 2.0