do you come here much?



BÄST just nu, timbaland feat katy perry - if we ever meet again. känns så himla sommar. har den kommit till sverige?

stop calling, I don't wanna talk anymore



åh. lyssnar på telephone med lady gaga och beyoncé och aoch vad den är braa.

var och fikade med celie igår, åkte till glenferrie för hon hade bilen. sen åkte vi till kew lookout för att kolla på världens mest amazing view över melbourne och alla skyskrapor men det var aningen för mörkt och det fanns inga gatlampor där eller nåt så vi åkte ganska snart igen.

mycket som händer framöver har jag kommit fram till. måste nog skriva ner det, haha. på fredag blir det remember me med cecilie och maja och på lördag drinks hos celie och sen utgång på chapel st, yes.

nästa helg åker jag till SYDNEY! måste träffa katrine asap för att prata igenom det också. emmeli upplyste mig om att det inte går tåg överhuvudtaget på natten så med andra ord kommer jag ha svårt att ta mig till southern cross där flygbussen går ifrån, haha. får sova hos katrine i south melbs och så får vi dela på en taxi dit eller nåt. i guess?

helgen efter det är det goodbye-party för krista på fredan och för cecilie på lördan och helgen efter det blir det några sista drinks med celie på fredan och sen gör jag great ocean road lördag-söndag.

men SEN så har jag en oplanerad helg. typ.

a lovestory



en av sakerna jag faktiskt ser fram mest emot med att komma tillbaka till sverige (förutom självklara saker som att träffa min familj igen såklart) är att få återse min underbara, älskade, världens bästa iphone. jag tror att det kan vara det bästa som nånsin uppfunnits. här i oz har alla, verkligen ALLA iphone i massa olika färger, med olika covers och det får mig bara att sakna min ännu mer, haha. den har verkligen allt och alla apps och gratis surf hur mycket man vill och .. ja, jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet. ska köpa massa covers med mig hem till sverige också :)

fireflies



i brist på bilder får det bli en bra låt istället. ivy och doug dansade till den här i so you think you can dance innan doug åkte ut, himla bra.

för övrigt åkte heath och renee ut i torsdags! INTE okej. inte okej alls! jessica gick vidare men renee åkte ut, ååh. och både nick och phillippe hade värsta dåliga solon och heaths var definitivt bäst men han åkte ut för att han spelade safe. aeeh. inte okej.

bra helg. sista utgång med sofia och vicky i fredags, emmeli joinade runt en ett sådär och då var vi ändå kvar på hostlet haha. tror aldrig det har tagit så lång tid för oss att pallra oss ut. vi tog oss till elephant, 29th apartment och saint sen i alla fall. vid typ prick 03.00 am slog min helkonstiga akuta trötthet till så vi gick och käkade pizza och sen tog em och jag en taxi för 6 dollar (en taxi i vilken jag för övrigt somnade, HAHA) hem till hennes nya, supergreat, superbraiga place. lite avis är jag. lördag var väldigt lugn, gjorde supergod pizza på kvällen och satt barnvakt. började titta på napoleon dynamite men var så himla trött så jag orkade inte kolla hela, haha.

igår då. först var jag en sväng i brighton med paula, gick ner till beachen och så, sen träffade jag em i stan, vi strosade runt på arts centre sunday market där jag hittade massor, massor med fina prylar som jag måste köpa innan jag åker hem, sen gick vi och käkade och sen gick vi och drack belgisk varm choklad med typ 50 % choklad. har verkligen hittat heaven on earth alltså, det var helt otroligt. mådde lätt illa efteråt men det var lätt värt det i alla fall, haha. igårkväll var jag med paula igen och vi kollade repriser av sytycd och gossip girl och myste.

nu är det måndag, ny vecka och det är lite småkallt igen men det kan jag stå ut med för det ska bli 29 grader på torsdag och fredag! ska träffa celie idag tror jag, har inte träffat henne på evigheter känns det som för att hon varit i lara och firat majas födelsedag. i helgen har jag bestämt att det ska bli utgång på chapel st och remember me på bio, haha.

nu blir det powernap

movienight



superfint väder hela dan. celie var här en sväng, vi ska på bio på burke road ikväll och see dear john - vilket jag har sett fram emot jättelänge, haha.

åh, vilken härlig dag

sommaren har kommit tillbaka till melbourne. eller vi får låna den en stund i alla fall. otroligt väder igår, idag med, och det ska bli jättefint imorgon med.

åkte en sväng till fitzroy igår, strosade på brunswick och smith st och hittade farligt mycket grejer jag ville ha. brunswick street måste ju vara bästa gatan i melbourne, utan tvekan. sprängfyllt med helt underbara små affärer med allt möjligt, fullt med barer och pubar överallt och massa ställen med supergod mat. gick till tattoo magic på gertrude street och snackade med dom, dom hade tid om två veckor men jag tänkte mig mer början av maj nån gång. jag måste tillbaka dit dock typ imorgon för att betala deposit för dom kunde inte boka tiden utan att ha fått deposit. suck. hade ju inte jag en aning om ...

idag skulle jag träffat emmeli men hon verkar fortfarande vara sjuk =/ så det blir bara häng vid poolen och sådär, jobba på brännan som i princip varit unexisting sen hösten kom. sen ikväll ska jag träffa vicky för sista gången innan dom åker till brisbane, aooohh. inte kul. sofia träffade jag visst sista gången i söndags utan att vara medveten om det för hon mår inte bra så träffar inte henne ikväll, sob.

imorrn blir en riktigt bra dag. ska vara med celie hela dan, poolhäng hos mig förmodligen, sen ska emmeli komma på middag och sen ska c och jag på bio och se dear john imorrn kväll, som jag har längtat efter att se den filmen!

monday-update



hej och hå. det har varit helt otroligt väder i helgen, har känts som att sommaren kom tillbaka. haft en bra helg. sov hos cecilie i fredags, träffade henne och maja på dan på lördag, sen åkte jag in till stan och träffa ida, ida och lisa och vi var uppe i eureka tower (highest building in the southern hemisphere eller hur det nu stavas) och det var COOLT. riktigt, riktigt coolt, såg hela melbourne i miniatyr. verkligen värt pengarna! bilder kommer så småningom.

i lördags kväll blev det pizza och skum film hemma hos r, köpte ju gelati också som vi aldrig åt, meh.

i söndags var jag med celie och maja igen och vi var på vic market (GREAT) där jag tydligen skulle köpt avokados för 50 cent och jordgubbar för en dollar, vilket jag helt missade. vi var och kollade på souvenirer eftersom maja åker hem om tre veckor och celie om fem (!!). sen käkade vi grill'd.

igårkväll var jag med mina partners in crime vicky och sofia som åker till brissy på lördag. vad ska jag göra utan er?! dom har ju varit här i två månader! vi var i alla fall ute och åt lite och snackade allmänt tjejsnack och "ni/vi-åker-snart-jag-vet-inte-vad-jag-ska-ta-mig-till"-snack. MEN måste se till att träffa dom nåt mer nu i veckan innan dom åker, jag har heaps of kläder hos dom och vice versa.

BTW så har jag inte hängt med alls i melodifestivalen. inte så konstigt liksom, men ändå trist för brukar tycka det är kul. har förstått genom att läsa diverse bloggar att hon anna bergendahl vann. var inte det hon som var med i idol?! lyssnade på låten och den var väl okej. men var alla andra låtar så dåliga då eller?

nu måste jag rusa till duschen för ska träffa em i stan om en timma och vi ska till chapel st och jag ska boka tattoo-tid (YES!) och sen kanske till jam factory och pancake parlour eller nåt sånt for lunch?

det ska bli 29 grader idag så lite häng i en park sitter nog på sin plats också skulle jag tro.

ah just det, bilden hänvisar till att jag köpte massa tim-tams igår. haha. arbetar mig metodiskt igenom alla smaker och ska nu prova tim-tam white som enligt celie är "heaven". jag återkommer med verdict.

tjing

friday night



riktigt bra dag. imorse var det så kallt att det blev rök när man andades ut - i melbourne, australien! det var riktigt, riktigt kallt. eller ja, kallt och kallt .. inte sverige-kallt kanske men definitivt australien-kallt. cecilie och tallulah var här på playdate idag och det var supermysigt. vädret vände sen och det har varit soligt, varmt och skönt hela dan! sol gör så himla mycket, makes you come alive.

sitter barnvakt åt tjejerna nu ikväll, dom sover nu så ska ta en dusch och sen kolla på atonement som går på tv - himla bra film. sett den förut men den tåls att ses igen. cecilie skulle ha kommit hit men hennes hostmom is running late på jobbet så får se om hon hinner hit. annars tar jag tåget till henne senare och så sover jag där, mysigt. vi skulle ha beställt pizza från crust eller pizza hut, får se om vi gör det hos henne istället.

det här kommer bli en mysig helg. vet inte vad jag gör imorgon förutom att jag ska skypa med mamma, pappa, syster och sen träffa r imorrnkväll, lite film och laga mat där förmodligen. på söndag ska jag till vic market med celie och maja på dan, handla lite souvenirprylar, typ i love melbourne t-shirt, haha. och så tänkte jag väl träffa vicky och sofia på söndag kväll nånting, som förmodligen lämnar mig för brisbane på torsdag!! sen träffar jag inte dom på tre månader då dom kommer hem till sverige i juni. hmm. inte okej!

var och fikade inne i city med katrine och ida häromdan också förresten, det var också supermys. hittade ett café bland de små trånga, underbara gränderna i city som hade öppet sent och det blev tjejsnack på högsta nivå i några timmar.

bio med cecilie nån gång nästa vecka, så himla många filmer jag vill se ... jag vill se dear john, remember me med robert pattinson som opens nu i helgen och the blind side med sandra bullock, som hon fick en oscar för! och så borde man gå och se hurt locker också, med tanke på att den fick 6 oscars. mycket bio framöver verkar det bli.

måste köpa några jeans nånstans också i helgen. fryser ihjäl på mornarna, får åka till dfo eller nåt. har inte shoppat på forever, så himla pank nu för tiden, haha.

dagens i-landsproblem: hur ska jag klara mig utan tim-tams i sverige?!

the midnight beast



det här kan vara bättre än originalet. hittade på nathalie's blogg, tre killar gör parodi på keishas tik tok. fruktansvärt roligt!

sydney over easter





det är klart nu, det blir sydney med katrine över påsk, så himla nöjd är jag och billigt flyg och hostel blir det också! AWESOME.

sydney over easter





det är klart nu, det blir sydney med katrine över påsk, så himla nöjd är jag och billigt flyg och hostel blir det också! AWESOME.

autumn



hej och hopp. internet fungerar fortfarande inte på min dator, därav bristen på uppdatering.

det finns dock inte sådär jättemycket att uppdatera om. det var långhelg nu för det var labour day i måndags (vad nu det är?!) vilket var skönt. var ute i fredags, ordnade och var på barnkalas i lördags på dagen och på kvällen kom vicky och vi såg alice in wonderland på bio och 3D, det var coolt. filmen var väl sådär dock. väldigt konstig, out-of-the-blue story. men tim burton är ju alltid tim burton och johnny depp och helena bonham carter är också alltid johnny depp och helena bonham-carter. väldigt bra visuellt. det var en aussie som spelade alice men hon hade tyvärr utstrålning som en torr kanelbulle.

i lördags var det sjukaste vädret jag någonsin har varit med om. på dagen var det 30 grader, klarblå himmel och strålande sol och sen på eftermiddagen, all hell broke loose. öösregn, hagel stora som golfbollar, träd blåste omkull, billarm gick på för att haglet kraschade vindrutorna och bara allmänt kaos. trams slutade gå och det var bara vissa tåg som gick, det var helt galet. flooding överallt. hela melbourne bara stannade av och det är en skaplig bedrift med tanke på att det bor 4 miljoner här. vicky och jag skulle gått på bio inne i crown i city men varenda föreställning för varenda film var slutsåld och vi hade tur som fick biljetter överhuvudtaget. jag stod i den längsta biokön jag någonsin sett, den slingrade sig upp för trapporna till salongerna.

vicky sov i alla fall sen hos mig. hon hade trial på en restaurang i söndags sen. åkte till cecilie och träffade henne och maja i söndags och i måndags träffade jag r en stund, catchade up och var inne i stan och tog en kaffe. han åkte till uni sen och jag utforskade city lite mer själv, gick runt bland de små gränderna, fönstershoppade och hamnade så småningom av en slump på moomba-festivalen som jag inte kan fatta att vi missade helt! det var trevligt i alla fall, mycket sightseeing. trist att vara själv och att det regnade dock. men man kan ju inte få allt!

var med cecilie igår också, det var väldans trevligt. så himla skönt att hon bara bor några tågstationer bort. vi lagade mat, tog hand om barnen, käkade glass och kollade harry potter. som alltid, haha. åker förmodligen till geelong och lara inte nu i helgen men nästa helg för maja är ensam hemma, vi ska ha moviemarathon med kopiösa mängder saker att äta. sen fyller maja år på söndag så dom ska gå ut i geelong på lördag men jag måste tyvärr åka hem för jag ska sitta barnvakt på lördan.

annars är det mest deprimerande höstväder ute. det har blivit riktigt kallt. riktigt kallt för att vara australien i alla fall. det regnar mest och är grått hela tiden och det är nästan mörkt när man går upp på morgonen. brr.

svar på frågor

har fått en hel del frågor om australien och hur man gör för att ta sig hit, osv osv. är väl inte världens bästa på att svara på kommentarer men skriver lite snabbt om hur jag gick till väga.

jag jobbar som au-pair i melbourne. det finns ingen svensk agentur som förmedlar hit (typ som STS eller EF) så jag har fixat allting själv och privat, vilket är ganska krångligt men vilket gick otroligt bra för mig. jag använde mig av sajten www.aupairworld.net, vilket är en sida där både familjer och au-pairer kan lägga upp profiler av sig själva och sedan kontakta varandra. jag registrerade mig på den sidan och kom omgående i kontakt med en hel massa familjer, på så sätt hittade jag den svenska familj som jag är au-pair i nu.

väljer man att ordna allt privat så är det VÄLDIGT, VÄLDIGT mycket praktiskt man måste fixa. jag skriver inte allt här för jag kommer garanterat att glömma bort en hel del, men bara själva processen att få ett visa för att få vara i australien är extremt krångligt och du måste uppfylla en drös krav, bland annat måste du kunna uppvisa ett kontoutdrag från ditt konto där saldot är ca, minst 32 000 kr eller mer. man måste också bland annat göra en läkarundersökning för att få visa. jag är här på ett visa som heter working holiday visa och det innebär att man får stanna i ett år men bara hos samma arbetsgivare i max 6 månader. googla på working holiday visa så kommer du komma till aus-regeringens hemsida och där står allting man behöver veta. det är väldigt viktigt att vara noggrann och verkligen läsa allt jättenoga, det är massor att läsa och allt är verkligen viktigt så man måste läsa allt. som svensk är det lätt att bli beviljad visa så länge man fyller i ansökan RÄTT och så länge man har ordnat med allt som man måste ordna.

australien är ett otroligt land, australiensarna är otroligt trevliga, genuina och hjälpsamma människor och kulturen och atmosfären här är väldigt avslappnad och laidback, jag måste faktiskt säga att det är väldigt annorlunda från sverige. jag kommer på nya skillnader varje dag men den största skillnaden är att allt här är mycket mer mañana, mañana. aussies säger no worries hela tiden och det sammanfattar verkligen mentaliteten här, för det är verkligen no worries. folk stressar inte och oroar sig inte lika mycket och samhället är inte alls lika inrutat och kontrollerat som det är i sverige.

melbourne är en helt otrolig stad och jag älskar den verkligen, jag är så himla nöjd att jag hamnade just här. det finns verkligen allt här, oavsett vad man är sugen på, vilket humör man är på, vad man vill äta, vad man vill lyssna på, vad man vill göra, så kan man göra det. det finns så himla många olika stadsdelar och alla är olika och underbara på sitt sätt.

så funderar ni på att åka till australien skulle jag definitivt råda er att åka. australien är verkligen truly amazing och vi svenskar skulle definitivt må bättre av att anamma australiensarnas sätt att se på livet!

uppdatering

har inte uppdaterat på länge av två anledningar, ett, jag har varit kliniskt död ungefär i drygt en vecka med 39 graders feber varje dag och två, internet fungerar inte längre på min laptop för åskan för några veckor sen tog kål på anslutningen. jippi.

har inte mycket att berätta om i alla fall, har som sagt spenderat senaste tiden i mitt rum, i min säng, helt cut off all civilization. inte pratat med någon, inte gjort något, bara konstant tagit febernedsättande och hoppats att han där uppe ska cut me some slack snart. vilket han gjorde, typ i fredags, då febern började försvinna.

jag är numera feberfri men med lock över vänstra örat och en hosta som heter duga och gör så att jag inte kan sova på nätterna. i'm not at the best place right now.

IDAG är det första officiella höstdagen här i victoria, australia. dom har alltså bestämda datum för årstiderna och idag är det 1 mars och hösten här har officiellt börjat. det har varit ganska kyligt på sistone och idag är inget undantag så det känns onekligen som höst.

ska in till stan nu och träffa emmeli som jag inte träffat/knappt pratat med på evigheter, vi ska ta en fika nånstans och strosa runt lite, should be good.

nu blev jag påmind om att em och jag måste boka biljetter till alice in wonderland som har premiär på torsdag, vi ska se den i 3D på IMAX, kommer bli awesome!

RSS 2.0