if you can't handle me at my worst you don't deserve me at my best

jag vet inte om ni märkt det än men mina rubriker har alltså väldigt sällan något att göra med vad jag skriver om.
i alla fall. jag har varit medveten om att jag verkligen inte ätit nåt alls den här helgen men när jag tänkte efter blev jag lite fundersam. under denna tre dagars-helg, fredag-söndag har jag ätit följande, varken mer eller mindre;
- en big-mac meny
- en macka
- en halv burrito

jag har alltså inte ätit mer än det på tre hela dagar. helt sjukt ju. berättade det för malin igår när vi var på costa och drack kaffe och hon påstod att jag kommer bli smal som en sticka om jag fortsätter så här. ja, om det vore så väl, hahah.


do you catch your breath when i look at you









var på winter wonder land i hyde park i lördags med malin, babette och grant. winter wonder land är som en jättestor julmarknad, komplett med talande älgar och träd, isrink, mulled wine (glögg) överallt och ätbara saker i alla former du kan tänka dig. och så öl förstås, en hel massa öl. sen åkte jag och grant till crouch end och had drinks (det finns verkligen ingen svensk motsvarighet till det uttrycket) och sen åkte vi till camden och mötte upp massa folk. vi var på grand union tills dom stängde och sen gick vi till underworld. blev väl lite struligt där på grund av flera anledningar men det löste sig sen som tur var. hade roligt i alla fall även om musiken var sådär.












anybody lost or needs information







another amazing weekend. det börjar bli en vana det här. var och shoppade lite med malin i wood green i fredags och hittade världens snyggaste skor på river island. på kvällen var jag i putney med cassie och massa kompisar till henne och drack billiga drinkar, sjukt rolig kväll som vanligt.


goodbye, be gone, bye bye, so long

sitter och chillar med cassie, käkar take-outs och kollat på vänner. vi babysitter ikväll men man kunde ju ha en sämre kväll liksom.

massive pub-crawl på fredag and i can't wait. hello swenglish. ska nog iväg och köpa nån het klänning på dan och sen åker jag och cassie tidigt från crouch end för att få bord och grejer på stället vi ska till först där det är free drinks.

för övrigt är jag hemskt språkförvirrad för tillfället. blandar svenska och engelska hejvilt utan en tanke på vem jag pratar med. folk börjar tro att jag är lite schizofren ..

men åh

Tumblr_lc6nd0udk31qaobbko1_500_large

jag dör. måste skaffa en hundvalp.

mitt i veckan

lämnade och hämtade billy själv för första gången idag och det gick hur bra som helst. cassie stannade hemma med resten av familjen som inte mådde bra och så gick jag med billy. han var jätteduktig och jag fick till och med en kram när jag gick och sen när jag kom tillbaka och hämtade honom. söt kille. annars har vi kollat på typ tre tecknade långfilmer idag, myst med massa täcken och sen varit ute och gått och jag har blivit visad en av de två parkerna som ligger nära oss.

varit och käkat sushi på ett grymt bra ställe i camden ikväll med lina, malin, katie, babette och emely. dit ska jag definitivt igen. vi snackade massor, skrattade och gick sen vidare till en pub och drack lite öl. sen tog jag och malin tuben hem och nu ligger jag i sängen med elementet och morgonrocken på, haha. supertrevlig kväll.

för övrigt kan jag inte vänta tills i helgen! kommer bli en så sjukt bra helg.

out and about in london
















camden, camden, camden. och det är bara malin på kort haha, jag fångades inte riktigt


äntligen en update! det har varit full rulle från i fredags morse till igårkväll så jag har knappt varit hemma.

i fredags tog vi först en låång sovmorgon (som sagt, hur bra att vara ledig på fredagar?) och sen tog vi tuben in till oxford st. där var det galet, minst sagt! vi var inne på topshop i evigheter, det var den största butiken jag någonsin varit inne i. tror cassie sa att det är största topshop-butiken i världen. borde vara det i alla fall. hittade en massa fina grejer men köpte inget, tro det eller ej. sen var vi på hm, river island, new look och lite andra ställen. hittade massa fint men var bara så himla överväldigad av allt så jag köpte faktiskt ingenting. vi var och fikade/åt och sen åkte vi hemåt igen.

i fredags kväll mötte jag upp en svensk tjej som heter malin i camden, sjukt gullig och rolig tjej. vi gick till the lock tavern (bästa!) och drack öl. mötte upp grant där också lite senare och sen vandrade vi alla vidare till grand union i camden där vi mötte upp lina, ania, linas kompis från berlin, anias kusin och några andra killar. hade allmänt trevligt, drack massor och gick vidare sen efter ett tag. jag vet ärligt talat inte hur många ställen vi gick till, haha. säkert fyra i alla fall. vi gick vidare i takt med att ställena stängde. sjukt rolig kväll!!

i lördags var jag med malin och grant i covent garden. alla var bakfulla och lika sjukt hungriga så vi gick till världens bästa pizzaställe och käkade. hur bra som helst, dit ska jag deffo gå igen. tror det hette fire and stone ellet nåt sånt. sen på kvällen var jag och malin på bio i leicester square. vi försökte få biljetter till harry potter men det var slutsålt så vi köpte biljetter till easy a istället, den var också bra.

gick runt massor i stan lördags kväll och såg massa turistgrejer, picadilly circus, trafalgar square, regent st, oxford st, leicester square, osv osv. hur coolt som helst. låter verkligen som världens lantis men det går inte att förklara hur STORT allt var. och hur sjuuuuuukt mycket människor det var! picadilly circus var helt enormt och alla juldekorationer ska vi inte ens börja prata om. har aldrig sett nåt liknande. trodde storstad var storstad typ och tänkte mig att london skulle kännas ungefär som melbourne som har 4 miljoner invånare, men jösses nej. det märks verkligen att det bor 8 miljoner i den här staden. på en förhållandevis liten yta. det är så sjukt trångt överallt och så otroligt mycket människor. i lördagskväll gick det knappt att röra sig på regent st, vi fick flytta oss några decimeter i taget.

i alla fall, vi var på bio och sen mötte jag grant och gick och drack (ännu mer) öl. suck. alla dricker så otroligt mycket här så det finns inte. jag vill inte tänka på hur många pints med öl jag druckit i helgen. tog buss hem till crouch end från trafalgar square sen och huuur skönt var det att sova .. haha.

igår träffade jag malin igen i camden (yes, vi gillar camden) och gick på camden market. det var bland det sjukaste jag varit med om, haha. herregud alltså. går inte att förklara. helt underbart och galet. jag hade liksom tänkt mig att vanlig gatumarknad (typ vic market i melbourne) men det här var av ett helt annat slag. tog bara lite kort ute på gatan (se ovan) och glömde helt bort att ta kort liksom inne på marknaden för att jag bara insöp atmosfären, alla lukter, alla ljud och allt vi såg. helt galet.

igår eftermiddag var jag på pubdinner i muswell hill med lite folk, mamman i familjen, cassie och några andra nannies från skolan. åt mat och drack ännu mer öl (!!!). väldigt trevligt och var så mätt på mat och öl sen igårkväll så jag vet inte vad.

so that was my weekend folks! helt galen och helt underbar. träffat massa fina människor, fått en riktigt bra kompis, sett massor med grejer och druckit mer öl än någonsin tidigare.

even when i was flat broke you made me feel like a million bucks

I LOVE MY LIFE.

har varit på ett italienskt ställe ikväll och ätit pizza och druckit rödvin med en massa brudar från diverse länder. sverige, danmark, tyskland, polen och australien var representerade. hade en väldigt trevligt kväll och kul att träffa massa nya människor :)

har lite svårt att bestämma mig för vad som sker i helgen, har lite att välja mellan om vi säger så, hehe. utgång står garanterat på schemat dock, frågan är bara vart och med vilka.

cassie och jag ska i alla fall in till oxford st imorgon på dan, efter att vi har haft en massive sovmorgon. HUR bra att vara ledig på fredagar?!

but these stories don't mean anything when you don't have any one to tell them to





eftersom vicky vägrar lära sig hur skype funkar (för ja, det är så otroligt  svårt) så får man fake-skypa på msn istället. skönt att ha en helt knäpp session som vi brukar ha, med diverse miner och ljud. MISS YOU BABES!

you don't know how lovely you are

måste verkligen köpa en bra kamera. har inte tagit ett enda kort hittills, shame shame. måste köpa en engelsk mobil också, men dom kan man tydligen få för 5 pund eller så. tog ju med mig en svensk telefon hemifrån för att jag hade över 200 kr kvar på den men det är nog snart slut så då ska jag köpa en ny. tradigt att ha ett svenskt telefonnummer som jag har just nu. oh well.

väldigt trevlig kväll igår minsann. vi gick till en supermysig pub här i crouch end för drinks. satt hela kvällen och funderade på vem han var lik för han var så otroligt lik någon men jag kunde bara inte komma på vem det var, sjukt irriterande. sen slog det mig bara idag haha, han är skitlik aaron (tror jag han hette?) som var med i gossip girl ett tag och dejtade serena. haha. där har vi det. i alla fall, väldigt trevlig kväll och vi pratade om allt mellan himmel och jord :)

hemma nu efter att ha lämnat av billy på förskolan, precis kollat på senaste gossip girl. hähä. chuck ♥ blair forever. ska ta en varm dusch (fruktansvärt kallt i huset på dagarna för värmen går inte på förrän på eftermiddagen) och sen traska ner och hämta billyboy igen.

i've never bought you flowers, i can't work out what they mean

då ska man tydligen på dejt imorrnkväll. eller nåt. kan ju bli intressant!

primania



jag och cassie sitter i hennes rum, båda har sina laptops och så sitter vi och pratar samtidigt som vi kollar på pirates of the caribbean. multi-tasking, hehe. supermysigt har vi i alla fall!

cassie kom hem inatt från prag och idag var första skoldagen för barnen sen jag kom hit. så imorse var det upp tidigt för första gången på två månader och lämna av katie och billy på skola och förskola. sen har vi bara varit hemma, kollat på film och pratat en massa. supergullig tjej verkligen. hämtade barnen på eftermiddagen och då var det fullt upp, biblioteket, dry cleaners, katie hade simning, osv osv. så vi var väl hemma runt en halvsex eller så och då åt barnen middag och sen har vi bara .. ja, chillat. världens gulligaste barn jag har hand om. hela familjen är verkligen helt underbar, jag känner mig som en del av familjen redan trots att jag bara har varit här i ett par dagar. föräldrarna är väldigt avslappnade, glada och väldigt måna om att jag ska ha det bra. skulle kunna skriva massor om hur bra det känns med familjen men det tar vi en annan gång.

anyways. imorgon ska jag och cassie till primark! WOOP WOOP! och på fredag när vi båda är lediga, åker vi nog in till city och oxford st och allt det. fyra vånings-topshop, ja tack!

och nej, mamma och pappa, jag ska inte göra av med alla pengar. eeh.

come with me friday don't say maybe

hej älsklingar! nu är jag i london. flyget gick bra, lågpris är lågpris och ett par timmar står man ju ut. blev mött på flygplatsen av hela familjen och blev välkomnad på bästa sätt - med latte och en tjock guide-bok om london från föräldrarna.

det är världens mysigaste hus och jag är så glad för det! verkligen engelskt och byggt på höjden. mitt rum är allra längst upp och det är supermysigt, jätteskön säng som tur är haha. har packat upp väskan och sådär och hängt in alla kläder så det känns skönt.

igår var vi bara hemma, det tog en stund att komma hem från stanstead och sen kollade vi bara lite på film och jag lekte med barnen och så. senare på kvällen lagade pappan thai och vi drack massa vin och bara pratade. efter två dagar här kan jag konstatera att dom dricker väldigt, väldigt mycket vin här. hela tiden. haha.

jag träffade malin från linköping senare igårkväll och vi gick och drack (ännu mer) vin på en pub här i crouch end, himla mysigt ställe men inte jätteroligt folk så vi åkte till camden istället. hade en himla rolig och ja, ganska galen, första kväll i london. mer än så ska nog inte nämnas, haha. men jag hade väldigt, väldigt roligt i alla fall!

idag har jag varit på cykelutflykt med familjen till alexandra palace! väldigt rolig dag trots att det regnade och blåste och jag inte har frusit så mycket sen jag vet inte när. vi var på en farmer's market här i närheten också som jag garanterat ska till nästa gång den hålls. cyklade, cyklade, cyklade upp till alexandra palace och gick runt och kikade, helt fantastisk byggnad. vi var och drack varm choklad på ett café där uppe innan vi påbörjade färden nedåt och tillbaka hem igen.

eftermiddagen har spenderats i soffan framför en varm brasa och vi åt typisk engelsk söndagsmiddag förut, roast chicken med veggies, potatoes and gravy. och varm chokladpudding med vaniljglass till efterrätt. gott.

kollar på x-factor nu (yes, har redan blivit indragen i karusellen) men ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll för jag har inte fått speciellt mycket sömn de senaste nätterna. sent ikväll kommer cassie, den nuvarande au-pairen (hon åker om två veckor) hem från prag där hon varit över helgen så imorgon ska jag bara haka på henne och försöka få så mycket tips och råd som möjligt.

FÖRRESTEN ligger det ett primark på gångavstånd från vårt hus. åååh. inte bra. inte bra ..

questions of science, science and progress, do not speak as loud as my heart



hos emma och myser. bild från förra lördagen då vi var här och förfestade innan vi drog ut. sista utgången för övrigt, hade en himla rolig kväll!

.. nobody said it was easy, oh it's such a shame for us to part

you are wrong in all the right ways



HEJ SNYGG.

håller på o tvättar och grejar nu, börjat packa så smått också. kan bara inte sluta med att jag i panik vräker ner hela min garderob i resväskan samma morgon som jag ska åka .. som det brukar göra. hehe.

mamma har tagit eftermiddan ledigt idag så vi ska ha filmmys och kolla skräckfilm. vår grej liksom. paranormal activity blir det, kanske dags för den nu ja? ikväll ska jag fika med sofia och vicky (som kommer på hedersbesök från götet) och sen hämta emma på jobbet och så hem till henne för sista myset på länge! sen ses vi inte förrän till jul babes.

vill buda hem massa snygga ringar från tradera också. mindre bra är det ju dock att jag bara kommer ha pengar i kontanter framöver och således inte kan beställa/buda hem nåt från nätet. i-landsproblem javisst.

för övrigt dör jag så fin den här låten med amanda seyfried är ♥ (johanna lyssna!)


adventure is out there





problemet med att ge sig iväg till andra sidan jorden är att man får väldigt svårt att bara stanna hemma efter det. har man väl gett sig iväg nånstans, fått se saker man aldrig hade sett hemma, träffat människor man aldrig träffat hemma och upplevt saker man aldrig hade kunnat drömma om att uppleva, blir det tyvärr väldigt svårt att nöja sig med det som finns på hemmaplan. i alla fall för mig. jag har min underbara familj och mina fina vänner i sverige men dom kommer alltid att finnas här. dom finns här när jag kommer tillbaka till sverige igen.

egentligen är det enklast att bara stanna i sverige och aldrig ge sig iväg nånstans. för då vet man inte vad man missar och det man inte vet lider man inte av. har man väl gett sig iväg, då är det kört. helt och fullkomligt kört. den vanligaste reaktionen när jag berättat för typ bekanta och så som inte känner mig så väl att jag ska iväg till london nu och stannar tills nästa sommar är, "IGEN?! du ska iväg IGEN?". och yes, det ska jag. and there ain't nothing you can do to stop me ..

mina längsta resor under det senaste året har gått till australien, nya zeeland och usa. men come to think of it så har jag rest väldigt mycket under det senaste året, från 11 november 2009 till 11 november 2010. funderade på det och kom fram till att jag flugit till/från flygplatser i dessa städer under det gångna året;

- london (4)
- köpenhamn (3)
- melbourne (6)
- sydney (2)
- christchurch (2)
- new york (2)
- san diego (2)
- malága (2)
- hong kong (1)
- singapore (1)

det är dom städerna jag kommer på såhär på rak arm, har säkert missat nån.

jag har tillbringat sjukt mycket tid på flygplatser och flygplan under det senaste året kan man ju konstatera. och jag som i vanliga fall tycker det är kul att flyga är nu så utled på det att jag typ aldrig vill flyga igen. fast det ska jag visserligen göra på lördag haha. men bara i drygt 2 timmar .. det kan jag nog stå ut med :)

society-dinner

vilket oflyt man har ibland. eller oflyt, världens flyt egentligen men vid helt fel tidpunkt bara. gäller flera grejer just nu men främst en grej. är bjuden på en jättestor middag i london på lördag med en hel massa människor (vore ett sjukt bra tillfälle att nätverka och skaffa kontakter) följt av utgång på en klubb med gratis drinkar och gratis inträde för alla tjejer.

men det är samma kväll som jag kommer till london så självklart kan/ska jag inte gå. ska ju självklart umgås med familjen då, vilket jag ser fram emot jättemycket också såklart. kan inte låta bli att gräma mig lite, lite bara ..

just like the world is ours

var ute och testsprang förut och praise the lord and sing hallelujah - för mitt knä pajade inte. har inte tränat på två veckor för att mitt högra knä blev överbelastat och jag har blivit halvt galen av att inte kunna ge mig ut och springa nu när jag har kommit igång så bra och känner mig jättefit. men idag orkade jag inte vänta längre så jag tänkte att nu får det bära eller brista - och det gick hur bra som helst. glad tjej!

för övrigt har det blivit hemskt mörkt om eftermiddagarna nu - klockan 4 börjar det mörkna liksom. inte okej. då får man trösta sig med att beta av film efter film i boken "1001 filmer du måste se innan du dör" och måla naglarna julgransgröna, vilket jag gjorde igårkväll.

idag ska emma och jag göra pizza, som jag har längtat, haha. min specialare kan vara den godaste pizzan som finns (med undantag för pizzan på brunswick st i melbourne). supergod deg med honung i, tomatsås med krossade tomater, en massa vitlök och pesto i och sen valfria ingredienser på det. jag kör hårt med paprika, färska champinjoner, nån kryddstark salami, oliver, fetaost och en massa riven ost. in i ugnen och toppa sen med massor av ruccola, avokado och solrosfrön. NOM NOM!

the social network



var på bio häromdagen med sofia, linn och hanna och vi såg filmen ovan. verkligen sjukt bra, väldigt vass och dialogen var helt grym. jag rekommenderar den starkt!

bollywood









på halloween i lördags var ju jag och sofia som sagt bollywood - i rosa, rosa, rosa. just the way we like it, haha. vi hade samma outfit, alltså en rosa paljett-top i bandeau-modell, rosa sjal i flor över axeln, svarta haremsbyxor och sandaler. komplett med guldörhängen, massa klirrande armband, håret i knut med rosa flor hängande ner över ryggen, bindi och en sjukt snyggt sminkning. jag var helnöjd och har nog inte känt mig så fin sen balen!

DESSVÄRRE snodde nån jävel (rent ut sagt) min kamera precis i början av kvällen så vi hann inte ta ett enda kort på oss två. som tur var hade johanna tagit lite kort på mig hemma hos henne där jag gjorde mig i ordning innan jag hämtade sofia på jobbet. fina sofia fick dock inte ett enda kort på sig själv från kvällen, trist värre.

himla trevlig sittning och kväll i alla fall. hamnade inte vid muntraste bordet direkt, men vi hade jätteroligt och maten var god. träffade sjukt mycket nytt, roligt folk och sånt är ju aldrig fel!

RSS 2.0