keep on dancing till the world ends









åh. så himla fin dag och kväll igår.

först var det royal wedding och will fick sin kate. jag jobbade som sagt och hade hand om barnen men det var jättemysigt i alla fall, vi kollade på bröllopet större delen av dan, bakade en tårta och gick till parken. barnens farföräldrar är här nu och hjälper till att ta hand om barnen så jag var ute igårkväll. var först hos andrea med henne och nathalie, vi drack vin, dansade och provade fyrtio olika outfits ungefär. begav oss till slut mot camden där vi mötte upp fina linnea och senare stötte vi också på jess, erika och therese. therese var och hälsade på i london över helgen. himla bra! mötte upp ida och hennes gäng där inne också, jag ville på fest i old st och försökte övertala nån att följa med mig men det gick inte alls vidare bra.

vi träffade australienska farmers, viftade med våra england-flaggor som linnea haft med sig, drack jägerbombs och dansade. jag hade sagt att jag skulle vara hemma runt midnatt men det slutade med att jag kom hem runt halvtvå. ibland går det inte riktigt som man tänkt sig men lika glad för jag är det! även om barnen vaknade vid tio i sju i morse och kom upp och väckte mig ..

idag ska vi till london zoo!

ps: mamma, nu är min lugg så lång igen så mina ögon inte syns på kort. fattar inte vad som pågår ..

talking 'bout the oldden days



alltså ibland bara kommer en helt sjuk australien-saknad över mig och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av den. ju varmare det blir i london, desto mer tycks jag längta efter australien. inte logiskt. fy fan alltså. vilket otroligt land bara. naturen, havet, människorna, atmosfären ..

imorgon är en annan dag

nu blir det nystart känner jag.

varit med billy hela dagen, först var vi på biblioteket och lånade lite filmer och böcker till honom och katie och så lånade jag atonement och dear john. ville ha never let me go och the alchemist men hittade dom inte så stannade faktiskt till vid en bokhandel på vägen hem och köpte never let me go. nu ska här börja läsas igen. jag var en riktigt bokmal när jag var yngre och har alltid läst väldigt, väldigt fort vilket ledde till att jag slukade säkert några böcker varje vecka när jag var yngre. när jag sen blev äldre och fick andra intressen föll läsintresset bort vilket var väldigt synd och nu skyller jag det på att jag helt enkelt inte har tid. men nu fasen ska jag make time för att läsa. prioriteringar, prioriteringar. nu ska jag alltså läsa,

- atonement
- never let me go
- dear john

och sen ska jag köpa 127 hours och lite pingvin-klassiker av jane austen. förhoppningsvis känner jag mig lite smartare när jag läst dom, såhär inför plugg i höst och allt ..

pappan cyklade iväg till amsterdam i morse (ja, cyklade) och mamman åker imorrnbitti så snart är jag ensam med kidsen. dock kommer farföräldrarna ner imorrn vid lunch så det blir nog bra det här. jag kommer vara ledig på kvällarna så det är väldigt skönt och imorrn ska vi nog in till centrala london och fira bröllopet mellan prins william och kate. alltså gå på pub. det är helt enormt här, kan väl jämföras med bröllopet i sverige förra året men mycket mer hysteriskt. och london är bra mycket större än stockholm. känns tufft att vara med om det även om jag inte alls är speciellt intresserad av monarki och kungligheter, är ju en historisk händelse. även om jag kommer titta på bröllopet i soffan eftersom jag har barnen.



tunnhårig han börjar bli redan prinsen ..

eftermiddagsnöje



hahaha roligaste sidan ever ju. folk skickar in bilder dom tagit av snygga killar på tuben. genialt.


coffee

varit och fikat på costa med malin och sötaste lilla rachel nu i förmiddags. skulle gått till wood green och köpt en bikini men var för lat för det tyvärr. skönare att bara sitta still, snacka skit och dricka kaffe.

det är irriterande att det tar så lång tid att ladda upp bilder här och att det inte går att kopiera bilder direkt från facebook nu. gör hela processen med att lägga upp bilder på bloggen ett helt jäkla företag ..

jag kommer förresten hem över nån helg i juni, förhoppningsvis lite längre för barnen är lediga från skolan första veckan i juni och familjen skulle eventuellt åka iväg beroende på hur mycket semester mamman har kvar att ta ut. hoppas på det bästa.

110427



bild från primrose hill där jag var förra veckan med sarah. vi åt jordgubbar och drack vin, helt underbart.

är tillbaka på jobbet nu, jobbade första dan igår. nu jobbar jag typ elva dagar i följd, suck. tis, ons, tor, fre, lör, sön, tis, mån, tis, ons, tor. föräldrarna ska åka till amsterdam så jag ska ta hand om barnen. vi ska hitta på lite roliga grejer i alla fall, london zoo på lördag bland annat.

förutom att mina föräldrar kom när jag var ledig förra veckan så var jag i bath i tre dagar med kendra, en jättego kanadensisk tjej. hade aldrig träffat henne innan vi åkte så det var lite risktaking haha. men vi klickade superbra och hade hur kul som helst. sen couchsurfade vi också så vi bodde hos en kille som heter alan som också var supertrevlig. han lagade mat till oss första kvällen och tog med oss till en bbq andra kvällen. väldigt trevliga, varma dagar. håller på att ladda upp bilder på facebook nu, får se om några kanske hamnar här också. tar sån himla tid bara.

sen var det lite folk här förra veckan på bbq också, väldigt mysigt. vi grillade kyckling, grönsaksspett och vitlöksbröd och åt det med tzatziki och min helt fantastiska (ja, den är helt fantastisk) potatissallad. kendra och jag gjorde även den potatissalladen och tog med oss till bbq'n i bath och jag fick otroligt mycket kommentarer om den och en tjej som skulle gifta sig nästa månad frågade om jag kunde fixa catering till hennes bröllop och göra salladen. haha. blev väldigt glad i alla fall.

som sagt, mycket trevlig bbq hemma hos mig. vi satt ute i trädgården på filtar med tända ljus till elva-snåret. sen var jag även hos andrea på bbq i fredags när jag kom hem i fredags. hennes familj var där så det var jag, andrea, mirjeta och andrea's familj. shish-kebab, kyckling, potatisklyftor, fetaoströra, hoummos, grillad halloumi, oliver, sallad, pitabröd .. aaahh. enormt trevligt.

i lördags träffade jag fina malin, vi köpte massa mat och begav oss till hampstead heath. på kvällen träffade jag kendra, hennes finska kompis minna och en tysk tjej jag glömt namnet på och gick till whiskey mist. inte jättekul där dock så efter ett tag drog jag och kendra till shoreditch istället. gick till nån bar först med jättestor uteservering, drack öl och jägerbombs och snackade med greker. när det stället stängde gick vi till 333, träffade massa folk, drack absolut vodka och dansade. kvällen slutade med efterfest på en takterass med lite folk vid old st. rolig kväll.

i söndags var jag återigen med malin, vi drog till ali pali och solade på dan. sen var jag hemma hos malin och åt påskmiddag med hennes familj. i måndags var jag också vid ali pali, fast med mirjeta och andrea. det blåste väldigt mycket dock så vi drog hem på eftermiddagen nån gång. jag och mirjeta käkade sushi hemma hos mig och sen var vi och andrea i muswell hill och såg arthur på bio. bra film!

ojoj. det här blev långt känner jag.

älskade mamma och pappa


världens finaste föräldrar var som sagt här förra helgen från fredag till måndag. jag hade inget batteri på min kamera och hade inte min kameraladdare så jag tog tyvärr inga bilder. mamma och pappa tog självklart bilder men alla dom är hemma i sverige nu så kan tyvärr inte visa några bilder förrän dom har skickat några. tyvärr är inte high-tech mina föräldrars mellanamn så vi får väl se hur det går med det, haha.

men i alla fall - tänkte berätta vad vi gjorde. på fredagen tog jag bussen till tottenham hale och mötte dom där efter att dom tagit tåget från flygplatsen. jösses, alltså, jag började typ gråta när jag såg dom. blödig. vi åkte hem till mig, lastade av väskor, jag visade dom huset och sen gick vi in till crouch end och fikade. vi tog bussen till trafalgar square sen och gjorde massa sightseeing. gick whitehall ner till big ben, över westminister bridge, förbi london eye, och så vidare. gick längs hela south bank ner till london bridge och borough market (matmarknad). tyvärr kom vi dit ganska sent så många stånd var stängda vilket var synd. men det är smällar man får ta. efter väldigt mycket velande angående vart vi skulle äta slutade det med att vi hamnade på en pub i the city. drack lite öl, åt lite nachos. sen gick vi upp till barbican tube där vi gick på en walking tour! blood and tears walk. den var i två timmar och vi vandrade runt i östra london vid skymning och fick höra om jack the ripper, sweeney todd and andra diverse seriemördare. kusligt. efter det tog vi tuben hem och sov.

på lördagen åkte vi in till oxford circus, gick längs regent st, shoppade lite och myste. gick ner till leicester square och picadilly circus och hämtade ut våra biljetter för phantom of the opera.



muskalen var helt fantastisk. jag vet inte hur många gånger jag fick gåshud. finns väl inte så mycket mer att säga, har ni chansen att se den, gör det!

efter showen var vi och käkade på ett ställe vid leicester square och sen åkte vi hem till crouch end, köpte med oss öl hem och kollade på little britain haha.

på söndagen gick vi upp hyfsat tidigt för att åka till camden. vi strosade runt lite på marknaden och sen tog vi en båttur på kanalen bort till little venice. väldigt trevligt! efter det gick vi upp till hamstead där vi tog en öl på en pub och sen gick vi till hampstead heath så att mamma och pappa skulle få se det. lika vackert som alltid. efter det tog vi bussen tillbaka till crouch end, var och åt på ett italienskt ställe på kvällen och sen körde vi en favorit i repris, öl och little britain på kvällen.

på måndagen följde jag dom tillbaka till tottenham hale igen där dom skulle ta tåget. usch. jobbigt att ens skriva om det. det var otroligt härligt att få ha mina föräldrar här i en helg och få krama och klämma på dom men det var jättejobbigt att säga hejdå.

update

en lååååång update med massvis av bilder kommer inom de närmaste dagarna. har varit ledig i elva dagar och haft väldigt fullt upp under de dagarna så har knappt haft tid att sitta vid datorn. håll ut, mina kära trettio läsare!

nedräkningen har börjat

idag jobbade jag min sista dag och nu har jag ledigt i över en vecka? ooh bliss. och framförallt, imorrn kommer min älskade mamma och pappa! ska bli superhärligt. har en massa roliga aktiviteter inplanerade, borough market, sightseeing, phantom of the opera, camden market, greenwich.

igår var det förresten 13 april vilket innebar att jag varit i london i fem månader. helt otroligt vad fort tiden går alltså! fyra månader till och sen flyttar jag hem till sverige igen och börjar plugga. ansökte till uni häromdan också så nu är allt fixat.


åtta sanningar om mig





1. jag har au-pairat i tre olika världsdelar. jag var först i australien förra året - bodde i melbourne som ligger i delstaten victoria i södra australien. jag bodde med en svensk familj och tog hand om två jättegoa tjejer. tiden i australien kommer alltid ligga mig väldigt varmt om hjärtat, jag hade mitt livs bästa tid där. efter australien var jag i san diego ett tag men det funkade tyvärr inte speciellt bra med familjen där och nu är jag i london!

2. jag står närmst mina föräldrar av alla jag känner. det här är något som många kompisar konfunderat har påpekat flera gånger och jag vet aldrig riktigt vad jag ska säga. mina föräldrar är mina bästa vänner, jag berättar allt för dom och vi pratar i princip varje dag trots att jag bor i london. vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan dom, dom har stöttat mig genom hela livet och finns alltid där för mig. jag tror att det är viktigt att säga till sina nära och kära hur mycket dom betyder för en och jag säger "jag älskar dig" till min mamma och pappa typ jämt.

3. jag är väldigt bra på att laga mat. jag kommer från en matlagande familj eller vad man ska säga. mina föräldrar är grymma på att laga mat, likaså min syster och jag har ärvt både intresset och talangen får man väl säga, haha. mat är min största hobby och jag finner det väldigt rogivande och "theraputic" att laga mat.

4. jag får absolut flest komplimanger för min mun - mina läppar, mitt leende och mina smilgropar. inte så mycket mer att tillägga här direkt.

5. när jag var liten tyckte jag väldigt illa om mitt namn och ville inget hellre än att byta. när man var liten ville man ju bara vara som alla andra och att heta "joline" funkade inte riktigt. folk uttalade och stavade ständigt mitt namn fel (det gör dom i och för sig idag också men är så van vid det idag och bryr mig inte) vilket gjorde mig ledsen och mina kompisar tyckte det var ett jättekonstigt namn. jag ville bara heta nåt vanligt som typ emma eller sofia men idag är jag jätteglad och nöjd över mitt namn. får jättemycket komplimanger för det och finner att folk faktiskt kommer ihåg mig bättre än andra efter att ha träffat mig en gång, på grund av mitt namn. både jag och mina kompisar presenterar numera mig som "joline, like the song", haha.

6. jag är en extrem allt eller inget-person. det här är något som blir väldigt jobbigt mellan varven, för jag kan aldrig eller har väldigt svårt för att hitta ett mellanläge. jag är antingen väldigt glad eller väldigt ledsen, extremt effektiv och pigg eller väldigt trött, superkär eller uttråkad. det här genomsyrar i princip allting jag gör. allt blir svart eller vitt för mig.

7. jag har tre tatueringar på tre olika språk.
gjorde min första i sverige, som är i nacken och på franska. min andra i australien, på min högra handled som är på sanskrit och min tredje förra helgen i london, på vänstra inre överarmen, på engelska.

8. jag har varit i 17 länder - men fortfarande inte i frankrike vilket är ganska pinsamt.

look how you want me now that i don't need you




två av de mer lyckade bilderna från fredagskvällen

i fredagskväll var jag som sagt på dejt på kvällen vilket var väldigt trevligt. vi var vid london bridge, gick till en pub först för en drink och sen gick vi och åt på en grekisk restaurang. lite senare mötte vi upp snyggingen på bilderna ovan, torie, som kom straight from vienna med sin kompis matt. jag känner både torie och matt från san diego så det var sjukt kul att träffa dom båda i london!

i lördags tatuerade jag och mirjeta oss i soho. fy fan vad ont det gjorde. men nu är det gjort i alla fall och det känns väldigt bra och jag är supernöjd. på kvällen grillade vi för första gången i år! mirjeta, andrea och andreas kompis från sverige var hos mig. och vilken bbq det var .. grillade hamburgare, kyckling och majskolvar med pastasallad och min hemgjorda potatissallad med potatis, avokado, solrosfrön, fetaost, rödlök och massa annat gott. till det morotstzatziki och aioli. vi dog lite.

i söndags var jag i parken en sväng, solade, läste och spanade efter james mcavoy. åt middag hos andrea på kvällen med mirjeta och linnea.

nu är det redan tisdag och bara två jobbdagar till denna vecka och sen kommer mina föräldrar, skönt! barnen har lov från skolan nu så har hand om dom hela dagarna. igår var vi i parken och hade picnic och idag tog vi bussen till hampstead heath med deras bästa kompisar och hennes au-pair. tog med oss fotbollar, frisbee och massa mat. underbart!

done and done


don't look back into the sun



slänger in en liten update här. igår jobbade jag, var i parken igen med billy i typ tre timmar. han har fått dille på att säga i love you till mig nu så går runt och säger det hela tiden out of the blue. hahha. mitt lilla hjärta.

körde på uppsatt hår igår när vi gick ut för typ .. andra gången sen jag kom till london. men det funkade ju det med. ida och jag tog bussen till hoxton, kollade in ett ställe som hette the book club som tydligen ska vara väldigt bra men tror vi kom dit för tidigt för det var inte så jättemycket ståhej. sen drog vi till hoxton bar and kitchen som är ett säkert kort på torsdagskvällar. det var kul, som vanligt! annars gick vi mest old st upp och ner letandes efter .. ja, vad? det slutade i alla fall med käk och en buss hem till ida där vi båda somnade gott i hennes säng.

nu är jag hemma, ska ta en snabb dusch och sen möta mirjeta i parken för häng och tjejsnack - förmodligen mest om tatueringen imorrn. vi ska tatuera oss på samma ställe, med samma kille. yetta först och sen jag!

sen ska jag på dejt ikväll, middag och drinks nånstans. ska bli trevligt!


bara för att förtydliga

idag var det alltså bara ben och klänning som gällde. imorrn likaså. life is good ..

my heart skipped a beat

162997_1810842515908_1385362663_2075987_3042671_n_large

vet inte om jag nämnt det men james mcavoy bor ju i crouch end. jag, andrea och mirjeta är smått (okej, det var en lögn, enormt) lyriska över detta och spanar efter honom så fort vi rör oss utanför huset i princip. nu är det så att andrea har sett honom inte mindre än TVÅ gånger i crouch end nu. hon gick förbi honom utanför budgens (mataffär) och idag var han i priory park, en av våra två parker, med sin son. hon smsade mirjeta som rusade dit och nu är jag den enda som inte sett honom. suck. så fruktansvärt typiskt att den enda dagen då jag inte går med barnen till priory park utan till stationer's park istället, så är james mcavoy i priory. fan då.

ps: crouch end är väldigt, väldigt litet. till ytan sett.

ever so sweet

Tumblr_lj54g88g4b1qc5iyjo1_400_large

åh underbara sommar. jag vet att det bara är april men idag har varit en varm, fantastisk sommardag. jag var och gymade först imorse, sprang 4 km och sen gick jag hem och gjorde lunch. gjorde två kalla sallader, en potatissallad med rödlök, brie, pinjenötter, kyckling och cherrytomater med en dressing på olivolja och balsamvinäger och en pastasallad med en massa gott i. hämtade min baby på dagis och vi gick till parken och var där hela eftermiddagen.

billy sprang omkring som en galning hela tiden men kom fram till mig när jag satt på filten i solen, gav mig en maskros och sa "i've got a flower for you because i love you". åååh jag tror jag dör så söt. min baby. sen sa han i eftermiddags efter badet helt randomly igen "i love you". gullunge.

jobbar nu ikväll och gjorde amaazing enchiladas. nom nom. kollar på 90210 med fönstret på vid glänt och njuter av att luften som strömmar in är ljummen och inte kall.

ps: idag i parken var det en pappa som helt plötsligt drog fram en gitar och började spela för alla som ville höra. hur fint?

22:41

1285125980111741_large

fin bild som fick mig att tänka på min syster.

klackarna i taket















lite bilder från när vi var ute och svirade i muswell hill i lördags.

22:21

fruktansvärt trött. men tänkte uppdatera lite i alla fall.

kan ha varit den galnaste helgen sen jag kom hit. herregud alltså. så säger jag väl i och för sig efter typ varje helg.

sov bort hela fredagen och i lördags var jag i soho med sanna. bokade min tatuering och käkade frozen yoghurt och sen mötte vi upp amanda, malin och lite andra tjejer vid trafalgar square för att kolla in international pillow fight day. basically var det en massa människor som hade kuddkrig mitt på trafalgar square, såg väldigt lustigt ut. malin och de andra tjejerna hade pyjamas på sig och hade varit med i kuddkriget, haha.

i lördags kväll var vi ute sen i muswell hill ett gäng. öl på o'neills och sen drog vi vidare till the village. det var ju en ny upplevelse om vi säger så.

i söndags var jag med mirjeta, hennes värdfamilj och kidsen, kathi och sabine i en av de kungliga trädgårdarna utanför london nära windsor. otroligt vackert. gick omkring och tittade, tog kort och hade picnic. vi skulle ha gått på farmer's market i crouch end när vi kom hem men den stängde vid 3 tyvärr.

trött trött mer trött.

var och lunchade hos andrea idag. underbart. pratade vänskap, skola, universitet och en massa annat. kollade bussar och hostel i brighton - vi ska dit i maj!

var på gymet nu ikväll, sprang 5 km och sen fick det räcka kände jag. skvallrade lite med mina fina tjejer och sen gick jag hem och föråt mig på indiskt. ibland tycker jag om min värdfamilj extra mycket - typ som ikväll då dom hade beställt hem allt på menyn ungefär. lovely. känns som att jag aldrig mer vill äta nu dock .. ueh.

bilder kommer nån gång!

how about go drowning yourself in the shower?

Tumblr_li8andevpr1qftztlo1_500_large

andra säsongen av 90210. har på riktigt fysisk ångest för att annie sitter i så mycket skit. jag trodde det här var en feel good tv-show ..

it's for sure this time

man kan ju konstatera att jag aldrig hamnar på blogg.se vilket min syster gör. typ jämt. men vafan, man kan inte få allt här i livet.
idag var jag i soho med sanna. jag bokade min tattoo och betalade handpenning på 50 pund så nu finns det ingen återvändo. nästa lördag den 9 april gör jag min tredje tatuering. wish me luck!

ho-ho-ho-hoxton











ojojoj. what a night ..

började hos ida i muswell hill. tog bussen till old st, som vi fick vänta på i evigheter, därav de sura minerna. men fram kom vi till slut och letade oss fram till hoxton bar and kitchen. struligt men roligt. öl, shots, norrmän, dans. en väldigt dimmig men rolig kväll. träffade några fransmän sen och drog till angel när dom stängde.

kollade igenom min telefon ikväll och såg att nån kille lagt in sitt nr och döpt sig själv till ben tattoo. hur gick det till? fun fun.

sovit hela dan och tittat på 90210. jobbade ikväll och andrea kom över. lagade pasta med kyckling, champinjoner, vitlök och massa annat gott. nom nom.

lite trevlig information

fick precis reda på att jag kommer ha en vecka ledigt över påsk, himla trevligt. speciellt eftersom barnen har två veckor off school och jag fram intill nu trott att jag skulle ha hand om dom dessa två veckor. dessutom kommer ju mina föräldrar om två veckor och rachel sa att dom jättegärna får bo här då, eftersom dom ändå kommer vara borta. mamma och pappa har redan bokat boende men om dom har möjlighet att avboka det så har vi huset för oss själva hela helgen!

RSS 2.0