dag 01 - presentera dig själv



jag heter joline och fyller 21 om två veckor. jag är från norrköping i sverige och har bott med min mamma och pappa de senaste åren när jag inte bott utomlands. jag är minst i syskonskaran, där en fin syster och bror också ingår. jag ska bli moster i mitten av augusti och jag längtar så jag spricker!

jag gick samhäll på gymnasiet, hade en rolig gymnasietid och gick ut med väldigt bra betyg som jag äntligen ska göra lite nytta av, haha. under de två åren sedan jag tog studenten har jag varit i australien ett halvår, jobbat massor, rest och bor nu i london sedan november -10. jag flyttar dock hem till sverige om en månad för att börja plugga och det ska bli väldigt skönt att slå sig ner efter att sammanlagt bott utomlands i 14 månader (räknade jag ut häromdan) i tre olika världsdelar.

jag skulle beskriva mig själv som väldigt bubblig, utåtriktad och glad och jag är en första gradens känslomänniska. när jag är glad skrattar jag, när jag är ledsen gråter jag och när någon gör mig förbannad ryter jag ifrån. jag står upp för det jag tycker och tror (vilket är och har varit ett enormt irritationsmoment för många) och försvarar mina nära och kära om någon skulle behandla dom illa.

jag är pinsamt dålig på nutida musik, trots att jag är musikalisk, sjunger och har gått i musikklass men har stenkoll på filmer och är riktigt vass i köket. jag är väldigt självständig och trivs bra på egen hand men kommer alltid att vända mig till mina föräldrar när jag har ett problem eller behöver prata.

23:40





precis kommit hem från victoria, där jessica och jag var på apollo theatre och såg musikalen wicked. jösses amalia så bra den var. har ni chansen ska ni definitivt se den!

natti natti

joline's lista

Tumblr_lhsj7be3gz1qch56uo1_500_large

har inte mycket inspiration för tillfället så tänkte köra en månadslista med start imorgon. har ingen aning om vart jag hittade originalet till detta, men har ändrat massor och översatt den så vi kan kalla den jolines lista. 

dag 01 - presentera dig själv
dag 02 – 10 saker du gillar
dag 03 – böcker som påverkat dig
dag 04 – favoritplatser du varit på
dag 05 – din definition av kärlek
dag 06 – filmer du tycker om
dag 07 – favoritbloggar
dag 08 – ditt rum
dag 09 – vad du tror på
dag 10 – fem bra saker om dig själv
dag 11 – dina syskon
dag 12 – i din väska
dag 13 – fem mindre bra saker om dig själv
dag 14 – killar du faller för
dag 15 – dina drömmar
dag 16 – tre saker du önskar att du kunde
dag 17 – dina favoritminnen
dag 18 – saker som imponerar på dig
dag 19 – något du ångrar
day 20 – 15 saker du vill ha gjort innan du dör
dag 21 – önskelista
dag 22 – något som upprör dig
dag 23 – något som får dig att må bättre
dag 24 – något som får dig att gråta
dag 25 – dina bästa köp
dag 26 – din skoltid
dag 27 – ditt liv om 10 år
dag 28 – något du saknar
dag 29 – saker som attraherar dig
dag 30 – 10 saker vi inte vet om dig än

wicked

Tumblr_lm9x665crk1qkd8rro1_500_large

yes! äntligen har jag och jessica bokat biljetter att gå och se wicked. imorgonkväll 19.30 blir det av! hennes sista vecka i london för övrigt, himla trist ..

midsommar





två bilder från midsommar, kommer inte ihåg när jag sist hade så roligt! började med en cider på puben där cassie och kirstie jobbar uppe vid oxford st, sen tog vi oss ner till hyde park och mötte upp ett gäng svenskar för festligheter hela dagen lång. det var väl ett tusental svenskar där och en midsommarstång mitt i allting. vi åt sillunch, drack snaps, dansade runt midsommarstången och njöt av värmen som faktiskt kom. sammanlagt satt vi där i över sju timmar, haha. sen åkte vi lite cykeltaxi runt london och hade lock-in på cassie och kirstie's pub. dans på bardisken och alldeles för många krossade glas är bland annat inkluderade i den historian ...

i söndags träffade jag sanna och jess för sol&bad vid hampsted heath, helt underbart. sen gick jag och jess och åt middag på fina café rouge i highgate och sen traskade vi ner till crouch end och åt italiensk glass på rileys.

härlig helg.

17:05


Tumblr_ll55lbpvfp1qebp6jo1_500_large


Tumblr_lkgpsunq4e1qik67lo1_500_large

Tumblr_lkdudhmdlx1qhgwsxo1_500_large

Tumblr_lfie1zu55d1qa9pnro1_500_large

Tumblr_lkgpuol9aa1qik67lo1_500_large

Tumblr_lkjqgy163o1qb8ikqo1_500_large

midsommarafton

4730245666_dffb9c45d9_z_large

lite passande bild kände jag. mest för att inlägg utan bilder är så himla tråkiga.

har varit hos sanna största delen av denna dag, vi gjorde våra midsommarkransar till imorgon vilket gick förvånansvärt bra. gjorde min med björkris, vita och gula blommor som jag inte kan nämna vid namn, haha. prästkragar och smörblommor var det definitivt inte i alla fall ..

sen bakade vi jordgubbstårta med vit chokladmousse, jordgubbssylt, jordgubbar och grädde. det började bra, blev väldigt ostadigt på mitten och slutade bra igen haha.

var en sväng på boots sen och köpte lite smink med tanke på att jag glömde ganska mycket smink på en efterfest för hur länge sen som helst och hankat mig fram med det jag har. det var behövligt!

hemma nu, ska skypa med min familj och hela midsommargänget hemma i sverige och sen sitter jag barnvakt ikväll, ska bara laga något tror jag och börja kolla på tredje säsongen av supernatural. two down, four to go.

mirjeta har nu sett säsongsfinalen

  • OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OGM OGM OGMGOMGO MOG MGOM GOMG OGM GOMG OMG OGMGO MGOMG
  • WHAT THE FUCK WAS THAT
  • OMG OMG OMG OGM OGMGO MGOMG MG OMG OM GOM OGM
  • FRINGE!
  • OMGOGMGOM OMGOGM OGM G
  • Oh my god I WANNA CRY1

12:30



skypar med pappa. han och mamma är på landet och pappa har fått en mac, och har fixat skype och mobilt bredband på den. men bredbandet funkar inte så bra i huset så pappa har tagit med sig en brassestol och gått ut och satt sig med macen en kilometer in i skogen. alltså jag dör så roligt.

det är ju bara min pappa som gör sånt här alltså.

midsommar

Tumblr_lgae3p3uxh1qczvmbo1_500_large

planer inför midsommar smids för fullt. här i london firar vi på lördag istället för på midsommarafton som är på fredag, eftersom ingen är ledig på fredag. förutom jag, och ett knippe andra tjejer då förstås. ska till sanna på fredag för att binda midsommarkransar och baka jordgubbstårta. hon är på ikea nu och köper lite mat som vi ska ha till midsommarlunchen på lördag, innan vi beger oss till hyde park.

längtan

5651823992_8c6e20b58c_z_large

21:46

Tumblr_lmhk5ncr3i1qanhajo1_400_large

enormt lyckad shoppingtur idag alltså. köpte en svart jumpsuit och armband på new look, en mönstrad playsuit, ringar, armband, ett linne och ett par shorts jag letat efter på hm, solbrillor och lite plock på primark och balsamspray från aussie och torrschampoo på superdrug.

drog hem till mirjeta efter och jag somnade i hennes säng. sen lagade hon god middag till mig och så traskade jag hem och ligger i sängen nu. natti

11:05

igår hängde jag med mirjeta och hennes barn hela dan, billy var också med på ett hörn, jag tog hand om honom en sväng när katie och rachel var på kalas och james fixade med sin cykel. vi var på skolans summer fair, köpte cupcakes, gick till parken, och gick hem till mig och kollade film sen. eller barnen kollade snarare. igårkväll satt jag barnvakt, lagade mat och åt jordgubbar. var väldigt trött. varit väldigt trött hela helgen och jag har inte ens varit ute ..

har inte varit ute på evigheter. men nästa lördag, då smäller det! enormt midsommarfirande i hyde park med ett sisådär tusental svenskar till. taggad är bara förnamnet. snaps, midsommarmat, midsommarstång och kubb. kommer bli bra.

nu har jag tagit sovmorgon och ska träffa mirjeta för shopping i wood green. hoppas kunna övertala henne att gå på bio sen också.

110617

det har regnat sans cesse hela dagen idag. jag blir så sur. var i alla fall på v & a museum med jess, sen var vi på harrods och sen köpte jag gummistövlar från marc by marc jacobs. dom är jag himla nöjd med kan jag lova. hade storslagna planer för ikväll men jag är blöt, kall och känner att jag börjar få feber så ska bara stanna hemma ikväll och hänga med värdmammis och värdpappis. haha. ska ta en lång varm dusch nu, hej!

they say this lasts forever, that's just what i'm afraid of

regnet bara öser ner och har gjort så hela morgonen. var lite av en kamp att få katie till skolan, med billy i släptåg. såklart har hon en skolresa till kew gardens idag, mysigt i detta väder.

i tisdags var jag på goodbyedinner för malin med henne, lina, ania och sue. vi var på ask i muswell hill och gick till o'neills sen. det var hemskt sorgligt och även om jag vet att jag kommer träffa henne i augusti när jag flyttar till örebro så fälldes det en och annan tår .. min bästa, längsta kompis här bor inte i london längre. skumt. vi kommer aldrig ha detta liv tillsammans igen. usch.

igårkväll träffade jag jess, jag hade massor med överskottsenergi så vi gick en långpromenad genom highgate till hampsted heath och parliament hill (mamma och pappa, den stora kullen vi var på där man hade jättefin utsikt över london) och tillbaka och förbi fina puben the flask i highgate.

idag är min sista jobbdag för veckan, vilket känns skönt. dock har vi så himla trist väder så jag tar mig nog inte för allför mycket i helgen. imorgon ska jag och jessica i alla fall på museum, v & a och natural history museum i kensington och jag vill hinna med en sväng till marc by marc jacobs också. sen ska vi äta och dricka på the flask på kvällen och gå ut i east.

jag och billy ska bara ha mysdag idag, vi tittar på nya narnia nu och ska baka chocolate chip cookies sen.

10:00

Accessories-bird-bracelet-cute-girl-gold-favim.com-75426_large

Tumblr_lmvgs8yshw1qd5ab3o1_500_large

Tumblr_lhi6s2ztan1qzabkfo1_1280_large

Favim.com-2822_large

Tumblr_lmtduoyggw1qcxieko1_500_large

Tumblr_lmv8p5ukio1qcrsn7o1_500_large

Tumblr_lmhy7sdpsl1qba2iuo1_500_large

just idag mår jag bra. inga krusiduller, inga jobbiga tankar, jag mår bara bra. känns skönt.

helg

var som sagt på oxford st i lördags med malin och amanda efter att jag hade jobbat i några timmar hos en annan familj. jag hittade en väska på topshop och ett par svarta kilklackar, provade några grymt snygga linnekavajer men kunde inte bestämma mig så det blev inget köp.

det blev ingen utgång på kvällen sen för kom liksom på att jag skulle upp tidigt på söndagen. vi stannade kvar inne i stan och gick på bio på prince charles cinema och såg win win.

i söndags var jag i oxford med linnea och det regnade, regnade, regnade och regnade. och blåste. men fint var det. kollade in massa olika college och tog oss runt bäst vi kunde innan vi tog bussen tillbaka till london vid fyra.

110613



idag har jag varit i london i exakt 7 månader. vad tiden går fort. alla säger det och det är förmodligen lika sant varje gång.

ligger i sängen och tittar på senaste avsnittet av made in chelsea på E4. haha. tönt. väldigt beroendeframkallande dock.

22:47



hej snyggingar.

kollar på channel 4's comedy gala och har suttit och skrattat nästan konstant för mig själv sedan den började. lyckopiller alltså.

har en väldigt bra helg framför mig. imorrn blir det shopping och strosande i stan med min bästa malin som åker hem på torsdag. sen hoppas jag nog på utgång. vi ska till stina först för drinks och sen tror jag det blir roxy. på söndag blir det ett andra försök att ta sig till oxford med linnea, hoppas på mer tur den här gången.

i prefer ... magneto



har ju inte bloggat på ett tag kom jag på. nä. var i alla fall på bio med mirjeta igårkväll och såg ovanstående. taggade var bara förnamnet. och den levde upp till mina skyhöga förväntningar kan jag säga, grymt grymt bra!


greenwich

har varit ute och flängt hela dagen idag vilket har varit kul, kände bara att jag inte pallade vara hemma. först åkte jag in till oxford st en sväng, träffade jessica och therese som var här över helgen och några kompisar till dom. sen mötte jag upp amanda vid bank och vi åkte till greenwich! där var det fint. gjorde alla turist-grejer, tog massa kort och tog sen färja på themsen till london bridge. det har varit världens konstigaste väder idag, ömsom regnigt och grått och ömsom soligt och blå himmel ..

13:44


Tumblr_lm0vq7yx0p1qcxi78o1_500_large
Tumblr_lmdy4xt9lb1qjvcsgo1_500_large
Tumblr_llyieuzpxi1qc0fifo1_500_large

Tumblr_lif6f661uw1qe6af5o1_500_large
Tumblr_lgpc97aeyo1qeqom6o1_500_large
Tumblr_lji3vm5lt31qa02keo1_500_large

Tumblr_llmfi9ugu91qe8el8o1_500_large
Tumblr_lk7vi8p3781qbqt7wo1_500_large
Tumblr_kxgap1xq1w1qzclpso1_500_large

any one of these guys alltså, utan problem.


13:45

andrea och mirjeta har precis varit här på lunch, har inte träffat dom på ett tag för att jag var i sverige så det var supermysigt. kollar lite fringe nu innan jag ska iväg och hämta kidsen och gå på billy's fotboll.

ikväll blir det nog antingen lite vin någonstans eller bio.

fringe



är inne i fringe-koma just nu, det är i princip det enda jag tänker, känner och andas haha. började kolla på första säsongen för några år sedan men slutade av någon anledning men har nu tagit upp det igen och kollat om första, andra säsongen och håller på med tredje. satan i gatan vad spännande det är.

och peter och olivia kan ju vara ett av tv-serievärldens bästa par. just saying.

he he


21:26

första dan på jobbet efter att ha varit ledig i tio dagar. är tröttare än barnen som ligger och sover nu alltså.

dricker apelsinjuice, äter chocolate chip cookies och kollar på fringe. laddar inför morgondagen och veckan.

jag kommer förresten komma hem i slutet av juli! spikat och klart. för gott liksom!

juni














lite bilder från när tjejerna var hos mig och grillade sista kvällen i sverige, i lördags.

all the right friends in all the right places



har haft några riktigt sköna dagar på landet med mamma och pappa. ätit gott, solat, pratat massor och myst. bara lyssnat till ljudet av fågelkvitter, trädens susande och ljudet av sommarprat på radion. helt underbart och det gav mig en massa ny energi.

nu är jag hemma i åby igen, har hängt med syster idag och solat till från (därav bikinin och jeansshortsen som jag gått omkring i hela dan) och det är 28 grader i skuggan utomhus. puh. tagit ett antal breathers inomhus idag om vi säger så ..

inväntar nu ett gäng sköna brudar för grillning följt av jordgubbar här hemma hos mig.

22:01

förfest hos emma med en massa tjejer. emma, ida, bella, linnea och sofia. hur bra som helst. vi dricker rosé och uppdaterar varandra om vad som hänt sist vi sågs. mindre bra att jag ska köra till landet imorrn.

RSS 2.0