halloween

image238

en riktig heting där asså!
idag äree halloween vetni. fart runt som galet på stan med vicky, sofia och erik i olika omgångar och köpt lite grejer. världens sötaste gråa sweater med hello kitty tryck, vitrödrandiga fingervantar och helröda fingervantar, och sen en hel massa smink. och så cdfodral. bra grejer det!
ikväll blir det nåt i stil med skräckfilmsmarathon hos erik, vi blir ett gäng har jag räknat ut, undrar vart alla ska få plats. aah. det löser sig nog.


hemma :]

aooow vad skönt att vara hemma. kom till norrköping cirka sju igårkväll efter en dags resande med mycket om och men på flygningarna. har inte gjort så mycket idag, bara sovit ut, packat upp och sen framåt eftermiddan träffade jag syster för en fika på fräcka och sen gick vi och såg stjärnstoft på bio. hade väl som sagt ganska höga förväntningar på den efter alla otroliga recensioner och så vidare, men nja. filmen var bra, kan nog kanske till och med säga att den var jättebra ur filmperspektiv, men jämfört med boken, njae. dom hade i filmen lämnat ute vissa saker som enligt mig är hur centrala som helst och jätteviktiga för bokens handling, och det var det jag störde mig mest på, satt liksom och jämförde boken med filmen också. störde mig på att victoria framställs så pass snäll som hon gör i filmen, hon är inte alls så i boken .. nåja. ska nog inte börja rabbla upp alla olikheter, då blir jag fast här ett tag.

har ett ganska späckat schema för veckan som kommer. matteprov, engelskaprov och psykologiprov efter lovet och vicky och jag måste göra klart historiaarbetet. aah.

för övrigt kommer det dyka upp ett väldigt långt belgieninlägg här inom den närmsta framtiden, med bilder och allt. det är så många som vill höra om det och se bilder, så jag gör det smidigt för mig och lägger ut allt här så får intresserade läsa istället, för det tar ett tag om jag ska berätta allt vi varit med om, några timmar ungefär .. vi har varit med om så otroligt mycket under den här veckan, vet liksom inte vart jag ska börja.

åt mina daimkakor förut som jag bakade kvällen innan vi åkte och som jag inte hann smaka och ah, fasen vad gott det är med daimkakor. ägg och juice har jag ätit idag också, så fruktansvärt gott efter att i över en vecka ha levt på en diet som bestod av nutella och rostat bröd.

nu ska jag kolla grey's och lite gossip girl. gonatt.

i belgien

grattis vicky!
vi har nagra datorer har pa slottet, men de ar extremt populara sa det ar valdigt svart att fa sitta vid en. vi sover typ sex timmar per natt sa vi ar extremt doda och trotta vid det har laget. men kul har vi! holland och tyskland har vi varit i de senaste dagarna och imorrn ska vi in till bryssel och besoka europaparlamentet och sa.
det ar vi, svenskarna, rumaner, belgare och spanjorer har. lustig blanding. vi ar alla ganska olika men det ar nog belgarna och svenskarna som ar mest lika. rumanerna ar helskumma! forutom teddy dock som ar ascharmig haha. sa kul igar nar vi korde maffian och han var med ..
aoow got to go rapporten pa rumanernas lecture gjord av belgarna ska presenteras nu och sen har vi guidning i slottet och slottstradgarden. nagot sent kanns det dock kanske som, menmen. better late than never i suppose.

iiiiiiiiiiiiiiih.

image201
bortse från min skumma min. tack.

aaah. tempo på den här dan minsann. har gjort lite allt möjligt, slutade med att jag åkte in till stan sen - köpte en svart kjol på hm och lite smågrejer och sen två tjocka tröjor på myrorna, supermysiga. dom ska jag glida runt på slottet i, höhö.
sen har jag packat.  i världens största svarta resväska. det blev 23 kg till slut, och sandra hade 9 kg i sin väska. 9?! jag förstår verkligen inte. gick in på sas och såg att man fick ha max 20 kg. jäävlar. lastade ur massa saker och la det i handbagaget - men där fick det inte plats till slut så då fick jag ta min svarta weekend-bag som handbagage istället. där fick det plats. vägde stora resväskan och den väger nu ungefär 19.5 kg. känns något osäkert. kan typ garantera dock att handbagaget kommer väga mer än 8 kg nu. jag tror jag måste inse att jag inte kan ta med mig allting. men jag vill vill vill.
blir nog att gå upp runt en sju imorrn. vilket betyder att jag borde gå och lägga mig nu. vilket jag inte kommer, eftersom jag ine på långa vägar är klar med det jag skulle göra idag. kan stryka några saker dock ..
ooh just fan, ladda mp3n var det ja.

syns om en vecka babes, nu ska sandra och jag röja järnet .. ! ♥

james morrison - the pieces don't fit anymore



det här är utan tvekan den vackraste låten just nu.

belgien imorgon!

imorrn åker vi till belgien, amagad. jag har en ungefär tusen saker att göra idag, ungefär i den här ordningen.
- gå upp och äta frukost
- duscha och göra mig i ordning
- ringa till vicky, träffa henne
-
packa (!!!)
- åka in till stan, köpa choklad som ska med imorrn, köpa mascara på hm, ev. köpa vit skjorta, svart kjol och svarta pumps och lite annat småtjafs
- eventuellt också ta en sväng till myrorna och köpa några tjocka tröjor som jag kan ha med mig
- måla naglarna
- skriva ett inlägg här om en grej som jag har tänkt på ett tag
- skriva i min rosa bok om samma sak som ovan fast mer privat och bara få det ur huvudet
- fixa lite shoppingtips för bryssel och ta reda på några uteställen och addresserna dit ..
oooh glömde ju det viktigaste!
- baka dumlekakor ^^



om det finns tid
- bränna ut oc eller desperate eller nånting i alla fall
- se klart senaste grey's avsnittet
- se klart hairspray

though you can see when you're wrong, you know you can't always see when you're right

galen förra vecka. galen vecka innan den veckan. galet. så kan man väl sammanfatta senaste tiden. men nu är det jobbiga över i alla fall, och det gick bra, mycket mycket bättre än förväntat på geografiproven med tanke på att jag inte gjort någonting på geografilektionerna den senaste månaden och istället panikpluggade dagarna innan proven. sånt känns bra!

den här veckan är, som linn sa, verkligen motsatsen till de senaste veckorna. skola i måndags, igår var vi i brevik med klassen, idag försvann alla lektioner så att jag blev ledig, imorrn skola och på fredag är det studiedag. två skoldagar på en vecka känns helt okej.
brevik igår var jättemysigt och roligt, kändes bra att vi äntligen (efter 1 och ett halv år) kom iväg tillsammans och gjorde nåt med klassen. det var samarbetsövningar hela förmiddagen som inkluderade att man knöt en ögonbindel runt ögonen mest hela tiden, bland annat skulle man gå en bana övanför marken med ögonbindel, ledd av de i sin grupp. scary shit. roligaste måste ändå ha varit blindlabyrinten, haha. man var två och två och så skulle den ena med ögonbindel gå igenom en labyrint och den andra skulle skrika vart man skulle gå. och inte gick man ensam heller, man gick väl en åtta personer samtidigt, så åtta personer med ögonbindlar i labyrinten, och åtta personer skrek då alltså på samma gång - lite svårt att höra vem man skulle lyssna på. skitkul syn, folk irrade runt med ögonbindlar i labyrinten med armarna rakt framför sig som zombies och gick in i träd och grenar och varann med jämna mellanrum, haha.
sen lagade vi lunch också, soppa med potatis, morötter, köttfärs och lök, det blev bra tillsut. och så på eftermiddagen yrade vi omkring i skogen i våra grupper, vet inte hur många gånger jag ramlade, haha. blev hur lerig som helst, men kul hade vi!

idag har jag gjort mest ingenting. borde göra en hel massa saker. typ packa, plugga matte, öva på belgien-pjäs, öva på iv-pjäs, repa ungdomsarbetslöshetsfakta, men det blir mest ingenting utav allting.

imorrn blir en lite smått jobbig dag i jämförelse med resten av veckan ..
8.10 - 09.30 - iv, uppspel av pjäsen
10.00 - 10.40 - matte
11.00 - 12. 10 - gympa
då slutar skoldagen, men på femtio minuter ska sandra och jag duscha och göra oss i ordning, äta och ta oss till de geer. hej omöjlighet liksom. men det går nog .. kanske ..
13.00 - ? - sista prep-mötet inför belgien, aah
17.00 - 22.00 - jobba
och sen hem och sova och på fredag ska jag bara packa och ta det lugnt och förbereda mig. baka dumlekakor ska jag ju göra på fredag också! inte att förglömma.

måste förmodligen fixa lite grejer mellan mötet och jobbet, eventuellt köpa lite grejer på stan inför resan. egentligen behöver jag köpa,
- foundation
- rouge
- mascara (den nya från face var vattenfast upptäckte jag, stod ingenstans på den, gah)
- liten neccessär
- svart enkel kjol
- snygg vit skjorta
- svarta vanliga pumps med typ 5 cm klack
- bodybutter

och ickebelgiensaker; dans/gympaskor och träningsbyxor. eeh. och en jacka/kappa. hm. det går inte riktigt ihop sig det här förstår ni!

för övrigt har jag fått sjuukt lite tider i november vilket innebär att jag kommer tjäna väldigt lite pengar. och det är snart jul. vilket innebär att man ska köpa julklappar till alla man känner ungefär, hej och hå. men ja. i bryssel ska jag shoppa lite i alla fall! får inte äta så mycket så blir det pengar över från matpengarna också, hehehe ..

nu ska jag måla naglarna och sen kommer bella och vi ska umgåås.

att göra lista

att göra idag, torsdag
- baka till fikat på iv imorrn
- plugga klart geografin och göra frågorna

- göra franskaläxan om edith piaf  (lite cheating där dock)
- plugga repliker tills ivt imorrn
- fixa uppvärmningen till iv imorrn
- städa mitt rum
- klippa luggen


matten får vänta tills helgen eller nåt sånt. sen skulle det vara bra om jag hann med att måla naglarna, äta middag och duscha också. väldigt bra. hur fan ska det gå ihop sig ..

and i will try to fix you

sjukt mycket att göra just nu, jag har verkligen inget liv .. massor i skolan plus allt med belgien. att göra och har gjort den här veckan,

- skriftlig engelskauppgift tills dag
- svenskadebatt/rollspel om fyra författare idag, bland andra voltaire och swift, där man skulle vara en av författarna,  ha läst på om den personen, kunna försvara "sina" åsikter och sin tro och ställa frågor till de andra författarna
- stort historiaarbete som är det sista vi gör på kursen, skulle egentligen in vecka 43 då jag är i belgien meaning att vicky och jag skulle bli tvungna att lämna in det nästa vecka, men som tur var kunde vi lämna in det veckan efter lovet
- cirka 10-15 sidor i matten som jag måste göra, ligger efter trots att jag jobbar som en tok varje lektion
- andra hälften av geografiprovet på fredag vilket är på ungefär en 30 sidor (hade första hälften i måndags som också var på cirka 30 sidor, från början var allt tänkt som ett prov)
- franskaläxa tills på fredag, edith piaf
- har uppvärmningen på dramat på fredag
- måste fixa fika till dramat på fredag
- var på en ca en och en halv timma lång intervju om LS idag vilket betydde att jag missade matten, alltså ligger jag efter ännu mer nu och jag missade demokratikursen --> pernilla blev sur


hm, what else? det räcker visserligen gott och mycket väl det där .. sen har vi psykologiprov nästa torsdag. bara så att ni vet. det finns praktiskt taget inte ett ämne som det inte är nåt skitstort i just nu. jag har verkligen inget liv. har förmodligen pluggat mer nu dom senaste veckorna än vad jag gjort tidigare under hela mitt liv.

och ja just det, belgien har jag inte ens nämnt. det är,
- propositionen
- infobreaksen, kunna dom
- pjäsen, repetera och kunna den
- vara insatt i de andra ländernas ämnen
- ha skrivit diskussionsfrågor och ha förberett oss på de andra ländernas props och lectures

och allt övrigt praktiskt tjafs till det. hotell, resa dit och hem med tåg, flygbuss? matpengar, fickpengar? packning, kläder? vi åker ju förfasen jättesnart.

gaaah vad mycket saker det är i mitt huvud just nu. och det här är bara skolan och belgien och allt sånt. sen är det ju massa annat tjafs, ni vet, det där privatlivet som man ska ha? det dääära livet som man ska ha. tjafs med det. sånt jag skriver om i min fina rosa bok som jag köpte förra veckan, haha ;) what can I say .. jag gillar inte att inte ha kontroll över läget. får gå och skriva en lista till. listor is the shit.

men igår kollade jag heroes, det var ju en antydan till liv i alla fall. och ikväll ska jag förmodligen kolla fjärde avsnittet av gossip girl och leka att jag har ett liv. efter att jag har pluggat geografi, matte och franska.
tyck synd om mig. jag gör det i alla fall.

sägert

image200

tredje avsnittet av heroes säsong 2 senare ikväll. helt galet sjukt sanslöst äcklig omänskligt bra. sägert. så beroendeframkallande så det finns inte, varje avsnitt avslutas liksom med en cliffhanger. ugh.

lagomhelg

image199

trevlig helg, hugos i fredags och film igår med tjejerna. hugos var treeevligt men lagom skum kväll haha. träffade hur mycket folk som helst, bland annat malin som jag inte sett på evigheter =) igår på dan gjorde jag inget speciellt, var ute i skogen och sprang bara, haha. jag får mina springryck ibland, fast nästan bara på hösten. så ren och klar luft, mjukt och skönt att springa i skogen och massa gula, gröna och röda löv vart man än ser. sprang i ättetorpsskogen och då springer man dessutom vid vattnet ett tag, solen glittrade verkligen i vattnet och det var hur vackert som helst, aw. idyllen förstärktes av att jag sprang förbi ett kärlekspar som låg och myste vid vattnet på en massa löv under ett träd, hur fint som helst.

igårkväll var vi hos vickys syster och kollade film (hon var inte där dock) och frossade som aldrig förr. hmm. chips, dip, lakritspuck, kladdkaka, vaniljglass, läsk, lite godis, eeh behöver jag fortsätta? mätta blev vi alla fall. såg världens skummaste film, cash-back. handlade om en kille som efter att han och hans flickvän gjort slut inte kunde sova och tillslut gick det en månad som han inte sovit på .. till följd av detta kan han stanna tiden (fråga mig inte hur det gick till) och då klär han av massa tjejer deras kläder och målar av dom för han vill bli konstnär. eeeh. han börjar i alla fall också jobba nattskiftet på ett supermarket och träffar där en tjej som han faller för, men sen så blir det ju förstås struligt av att hans ex kommer och ska ställa till saker och ting. mycket speciell film. vi kände oss dock ganska intelligenta efter att vi hade sett den, hur nu det hänger ihop.
idag har jag bara pluggat hela dan. försökt plugga in ungefär en månads geografiarbete eftersom vi har prov på det imorrn. cirka 30 sidor. och det var bara tänkt att vara hälften av provet först. nåja.

nu är det bara två veckor kvar tills vi åker till belgien!

you can't stop the beat


bullar bullar

image195


haha, har haft den här rubriken förut, den ligger i arkivet så att säga. jag måste tydligen tycka om bullar. tog lite kort på min kanelbulle och mitt te à linn, hehe. jag tycker för övrigt inte ens om kanelbullar speciellt mycket. äter den där bara för att mamma och pappa köpt den. men liksom, varför finns det inte då kardemummabullens dag? eller vaniljbullens dag? eller chokladbollens dag, eller varför inte kladdkakans, chokladbiskviens, eller muffinsens dag? det skulle minsann vara nåt. nej, istället har vi kanelbulledagar, våffeldagar och semmeldagar. förstår ingenting.

personalfesten =]








det togs ganska mycket bilder under kvällen, ja! var skittrött den dan när jag kom hem från skolan, så gick och la mig o sov. vaknade tio över sju. det började sju. så jag gjorde världens rush och var inne vid typ kvart över åtta. dock hade de ätit, men det var det enda jag missade :] vi dansade och shakade så ni anar inte, hoho. lekte gjorde vi också, för övrigt tror jag att mitt lag typ förlorade (mathias, jag, annie, kenny, erik)? det var bland annat att man skulle rita något med spraygrädde, tugga 5 mariekex och vissla samtidigt, balansera en jävla bakpotatis på en flurrysked (?????) och så var det hela havet stormar också, haha. mycket trevligt måste jag säga, det måste fixas snart igen .. synd för ni som inte kunde komma, ni missade nåt :| tog en taxi sen med amelie, kändes ganska lyxigt att åka taxi på en tisdag, men dyrt blev det. men jaoo, kul hade vi minsann, vi donkenfolk! ^^

la foule


lista :]

ta de 35 första i din mobil och skriv in dom här. (räknar inte med hemnr och sånt, så det blir lite skumt)

1. amanda b
2. andrea
3. anna
4. anna holm
5. bella
6. carro
7. elin a
8. elin hp
9. emma pb
10. emma
11. eric
12. erik
13. felicia
14. jakob mcdonalds
15. johan
16. johanna l
17. johannah
18. julia
19. karen
20. kenny
21. kusin elin
22. linn
23. linus
24. lise
25. malin
26. mårten
27. mickis
28. mimmi
29. mormor
30. pappa
31. patrick h
32. patrick s
33. sandra
34. simon johansson
35. simon pegler

hur träffade du nr 12?
vi är grannar så vi började snacka lite smått på msn först och sen började vi ses :]

vad är det mesta du har gjort med nr 2?
 haha ingenting ..

på en skala från 1 - 10 hur snygg är nr 5?
10 darling ;)

känner du nr bra 28?
ja, det skulle jag nog säga

har du pussat nr 34 ?
nope.

när ska du träffa nr 7 nästa gång?
haha ingen aning

känner nr 22 och nr 31 varandra bra?
dom vet inte vem den andra är :P

vad var ditt första intryck av nr 13?
väldigt söt tjej med coolt hår

skulle du kunna tänka dig att umgås mer med nr 9?
det vet jag inte riktigt faktiskt, haha

hur länge har du känt nr 8?
lite över ett år

har du varit hemma hos nr 15?
haha, ah, sjuttioelva gånger typ

har du blivit riktigt arg på nr 25 någon gång?
nån gång har jag nog förmodligen blivit det :P

är nr 20 blyg?
nej, det skulle jag nog inte vilja säga, motsatsen snarare

när träffade du nr 18 senast?
i lördags på hugos

har du varit ihop med nr 14?
HAHAHAHAAH. nae.

vad är det första du tänker på när du ser nr 33?
att hon är så förbannat cool och söt :]

har du sovit bredvid nr 3 någon gång?
jepp det har jag, flertalet gånger :]

har nr 23 något förhållande?
ja, nåt slags förhållande iaf

kan du vara dig själv med nr 35?
mjaa. typ, haha.

vad är nr 6 bra på?
haha o sälja hamburgare ;) needå carro, du är bra på o vara söt

RSS 2.0