kan han bara sluta eller?

image169
 
här har vi en riktigt äckligt, läskigt snygg kille. kan han bara sluta vara så förbannat jävla översnygg och överhet och allt vad det är? irriterande. och så ser han så himla snäll och trevlig och goseligos ut, men jag slår vad om att han är skitelak i verkligheten och springer runt och jagar sina high school-musical kompisar med pinnar.
omänskligt snygg. jag säger då det.

söta pappa

följande konversation utspelade sig nyss när pappa kom in i arbetsrummet där jag satt vid datorn med lurar i öronen;
pappa: du sov inte hemma inatt va?
jag: eh .. jo?
pappa: för salamin var inte öppnad.
jag: nae, jag åt tonfisk istället ..
pappa: jaha. vi som hade köpt salamin enbart åt dig för att du skulle äta den .. *går ut, besviken*

vad spelar egentligen roll?

fick ett ryck i måndags och kände mig väldigt tänkig helt plötsligt. på bussen in till dansen. satt och lyssnade på the cardigans och tittade på månen. ja, tittade på månen. helsnurrigt. busschauffören måste ha tyckt att jag var helknäpp för jag råkade snubbla också när jag gick in i bussen och sen satt jag hela vägen in som förtrollad av månen. helt stor, rund och väldigt gul just för tillfället. började tänka på shakespeare bara för att vi läser om det nu .. och när romeo jämför juliets skönhet med månen och säger att månen är grön av avund på juliet för att hon är så vacker .. och så tänkte jag att de tittade upp över samma måne som jag. de tittade upp på himlen och såg samma måne, samma gula, runa måne och tänkte säkert också över livet, över kärleken.
funderade över allt man kan fundera över egentligen. livet, livet just nu, kompisar, kärlek, mitt liv sen om tio år, vad jag ska göra när jag gått ut gymnasiet, allt jag ville göra bara poppade upp i huvudet. öppna ett café, hålla på med musik, rädda världen, åka som au-pair, tågluffa, åka bil tvärsöver usa, allting. vad ska man göra med livet egentligen? vad är meningen med livet? tänk om jag ligger där sen på min dödsbädd och tänker, fan, jag kom inte på vad meningen med livet var.

i övrigt har jag haft en väldigt .. pessimistisk vecka, en what's-the-point-with-anything-vecka. det mesta har gått över nu men typ i måndags, tisdags var det riktigt illa. jag menar, vad är egentligen meningen med någonting? alla dessa kläder man vill ha hela tiden, och skor, och väskor och allt vad det kan tänkas vara. vad fan spelar det för roll i slutändan? tänkte liksom, vad är det som spelar roll när man är döende och ligger där på dödsbädden. vad tänker man? jag tror inte man tänker, fan, att jag inte köpte mer kläder, fan att jag inte köpte den där tröjan på hm. mamma och hennes kollegor på jobbet snackade också om liknande, och diskuterade huruvida de var nöjda med sina liv eller inte. de flesta sa, att ja, det är jag, men jag önskade att jag hade mer tid att städa. vem fan vill ha mer tid till att städa?! i alla fall. men så sa väl nån sen, att men herregud, tror ni att det är det ni kommer ligga och tänka på dödsbädden? jag önskar att jag hade städat mer. nja, va?

och kläder och allt sånt materiellt skit. det är ju ändå bara saker man lånar. när man lever. sen när man dör har man ingen glädje för det längre. och så lägger man ner så otroligt mycket pengar och tid och energi på allt sånt. vafan gör man det för?? vad spelar egentligen roll? det spelar roll att älska, och att bli älskad. känslor spelar roll. personlighet spelar roll. sånt som man blir ihågkommen för sen när man dör. upplevelser spelar roll, sånt som formar en som person.


har kommit fram till att jag skulle aldrig på heltid, som jobb, kunna syssla med typ mode, inredning och sånt. det är så jävla ytligt. jag vill göra nåt som gör en skillnad. det gör inte en skillnad att ha stenkoll på nästa säsongs färger, material och skor. det gör inte en skillnad, för det är så extremt ytligt. visst, alla modebloggare och alla som är modegalna och sysslar med det som jobb och som hobby och allt vad det kan tänkas vara, fortsätt ni, man ska göra nåt man tycker är kul och som man själv tycker gör en skillnad. men för mig, gör inte det en skillnad. att hjälpa människor, till exempel, gör en skillnad. något som blir ihågkommet, något som människor verkligen uppskattar. att kunna förändra människors liv.

jag tror också mycket på upplevelser. att resa, att se olika platser, träffa olika typer av människor. jag tror det formar en väldigt mycket och ändrar ens perspektiv på livet, och hur värdefullt är inte det? om jag inte reser i mitt liv kommer en av mina sista tankar på dödsbädden vara, jag ångrar att jag inte reste mer och upplevde mer.
det vet jag att jag kommer tänka.

jag vet själv att jag har varit så otroligt fixerad vid mode och kläder och allt sånt, men senaste halvåret eller nåt, eller ungefär när jag började jobba, så ändrades det. det finns så många saker som är så himla mycket viktigare. vänner, familj. fan liksom, orka bry sig så mycket om mode och skit? vad spelar det för roll om hundra år? visst, jag tycker fortfarande mode är kul och kläder är kul och det är kul att köpa snygga kläder och känna sig snygg och allt sånt, men det är liksom inte hela världen ..  nej, man borde ägna tiden åt viktigare saker. sånt som spelar roll. sånt som gör en skillnad.


not enough hours in the day

igår var kul! även om det verkligen inte alls gick som planerat .. middag+drinkar hos linn, det var jag, sofia, vicky, sandra och linn då, grymt trevligt och roligt hade vi. massa roliga bilder tog vi också, kommer nog upp några när lusten faller på :) sen bar det in till stan efter ett tag, mötte upp malin och satte oss på coffeehouse ett tag .. lite senare kom emma och linus och då var vi några stycken. sandra var tvungen att åka hem ganska tidigt dock, skulle upp tidigt, så några följde henne ner till resecentrum ..
sen skulle vi in på hugos, men det gick inte så bra, för det var 20 som sagt .. hahaha, så jävla yrt. menmen.
idaag ska jag plugga shakespeare, engelskaprov imorrn. och titta klart på hairspray tror jag.

så sant, så sant

två tjejer ~20 sitter och pratar om sina relationer med diverse killar.
tjej 1: Hur går det med han johan* då?
tjej 2: nerlagt. fast jag fick ett sms nyss av honom.
tjej 1: vad stod det där då? typ "jag är kåt och glad, hur är det själv?"
tjej 2: det stod "ska vi se en film, eller är du redan uppbokad?".
tjej 1: jaa, precis det jag just sa med andra ord.
tjej 2: yes.


a lonely september

image168

i'm sittin' here all by myself
just tryin' to think of something to do
tryin' to think of something, anything
just to keep me from thinking of you
but you know it's not working out
'cause you're all that's on my mind
one thought of you is all it takes
to leave the rest of the world behind

I didn't mean for this to go as far as it did
and I didn't mean to get so close and share what we did
and I didn't mean to fall in love, but I did
and you didn't mean to love me back/but I know you did


i'm sittin' here tryin' to convince myself
that you're not the one for me
but the more I think, the less I believe it
and the more I want you here with me

i know it's not the smartest thing to do
we just can't seem to get it right
but what I wouldn't give to have one more chance tonight (one more chance tonight)

i'm sittin' here tryin' to entertain myself with this old guitar
but with all my inspiration gone it's not gettin' me very far
i  look around my room and everything I see reminds me of you
oh please, baby won't you take my hand
we've got nothing left to prove

i didn't mean for this to go as far as it did
and I didn't mean to get so close and share what we did
and I didn't mean to fall in love, but I did
and you didn't mean to love me back, but I know you did

and I didn't mean to meet you then we were just kids
And I didn't mean to give you chills the way that I kiss
and I didn't mean to fall in love, but I did
and you didn't mean to love me back but I know you did
don't say you didn't love me back 'cause you know you did
no, you didn't mean to love me back
but you did

GE MIG! GE MIG NU DÅ!

image167
som alex schulman skulle ha sagt.

<3

image166

aooow vad länge sen det här var.
känns som att skolan har dragit igång på riktigt nu, börjar bli lite smått jobbigt, tvåan har jag hört av många ska vara jobbigast, så det känns som att vi har ett tufft år framför oss nu ..
dansen i måndags var helt galet rolig, fy fasen vad man längtar till de där passen, så roligt så det finns inte.
träffade emma igår, vi satt i tre timmar och fikade och pratade, haha. var hur mysigt som helst. sen kom syster och visade nya frisyren (hon härmar mig typ jämt nu för tiden, för säg en fem år sen så var det helt tvärtom) så nu ser hon typ ut som mig med enda skillnaden att jag har hellugg och hon sne.
igår och idag vareee skolfoto också. på tal om inget.
har verkligen inget intressant att skriva om.
så idol och heroes nu. hajdo.

bullar bullar

filmen igår var bra, bättre än vad jag trodde. lite småskumt att se katherine heigl bara i roll som skiljer sig så mycket från izzie i grey's. fast ibland var hon skitlik izzie, som precis innan hon skulle föda och blev värsta hormonmonstret och började skrika och så. då liknade hon izzie, haha.
sen kollade jag lite heroes när jag kom hem, helt galet bra ju.
nu ska jag baka bullar själv för första gången i mitt liv och sen bege mig till lindö. dans imorrn så vi måste öva lite .. med betoning på ganska mycket, i alla fall för mig.

hyfsat intressant läsning

den här bloggen skapar minsann intressanta diskussioner. tydligen så stör sig väldigt många människor på denna blondinbella, eller isabella löwengrip som hon heter, på grund av diverse saker. förmodligen mest på grund av att hon har långt blont hår och är en "driven och målmedveten tjej som går i 2:an på jensen n, bor i innerstaden och jobbar extra på en juristfirma och driver org. tjejgruppen. " isabella är också hårmodell för
loréal och hon är även aktiv inom politiken då hon är ledamot för MUF Norrmalm och ordförande för MSU Jensen N. jag kan förstå att folk stör sig på henne, hennes aktiva liv och att hon "springer" på stureplan osv osv fast jag tycker verkligen inte det ursäktar helt idiotiska kommentarer. dock är vissa kommentarer helt klockrena.

en het debatt på denna blogg nyligen handlade om mysbyxor i skolan, och isabella är helt emot det och skulle aldrig kunna ha det i skolan då hon inte förstår hur man tänker när man har mysbyxor i skolan eftersom man då inte ser representativ ut. representativ för vad, undrar jag? i skolan får man väl klä sig precis hur man vill, herregud, att börja snacka om representativitet helt plötsligt, vad har det att göra med mysbyxor i skolan eller inte? det är väl en sak att man inte ska gå på jobbintervju i mysbyxor eller inte ha på sig det i andra, viktiga sammanhang, men i skolan? kom igen .. nja. jag kan förstå att man inte vill ha mysbyxor i skolan för att man helt enkelt inte tycker det är snyggt, och för att man tycker att det är något man har hemma, men att indirekt då säga att de som väljer att ha mysbyxor på sig i skolan once in a while är orepresentativa, det tycker jag är att ta det lite väl långt. spara representativitesdebatten till något viktigare.

anyways, det jag från början ville få med i detta inlägg var kommentaren nedan.

Postat av: Tim

Helt rätt. Mjukisbyxor bör tvärt förbjudas i skolan, arbetsplatser osv - det hör hemma i någon kickersförort.
Sen att jag, kanske av avundsjuka, på många sätt hatar dig ändå spelar mindre roll.

ett hett tips, läs inlägget och läs sen i alla fall några kommentarer. börja längst ner. roligast så! kan säga att undertecknad håller med de flesta som har kommenterat. jag menar, jösses, man är väl i skolan för att lära sig, inte för att se representativ ut? om det finns en lärare som omvärderar en elev enbart för att hon eller han har mysbyxor på sig i skolan är ju läraren helt dum i huvudet. lärarna sitter knappast och tänker, "nja, hon har mysbyxor på sig idag, hon är inte representativ i det, ig på henne". que, liksom?


hairy värre



sådär lång har min lugg blivit. och sådär kort är mitt hår. usch. därför jag har det uppsatt hela tiden. fast på de där bilderna ser det faktiskt okej ut, för som resultat av att jag haft håret uppsatt hela dan skapades någon slags konstig volym o lite lockar o sånt, andra än mina vanliga (plattade) alltså.
ikväll blir det bioo, på smällen. jag har precis målat om naglarna för sjuttioelvte gången, och duschat och nu måste jag nog kanske lägga på ett kol .. eller nåt. måste hinna platta håret och greja. och äta. oxfile, pepparsås och hasselback. underbart.
jag skulle ju baka bullar också. fan. som vi skulle ha med oss imorrn på våran höstutflykt. bullar och varm choklad o termos. och sitta bland löven och i alla fall låtsas som att vi tycker om hösten lite.
men det går ju inte utan bullar. nåja. det löser sig. nog.

i miss you so bad :(

image163

fick mejl från anna idag och jag började nästan gråta. fan anna, saknar dig så himla mycket :(

såhär gör man när man är för trött för att komma på nåt o skriva om

image162

dagens låt: ingrid michaelson - keep breathing
dagens dusch: imorse
dagens frisyr: plattat hår uppsatt i knut och luggen fram, med andra ord precis som vanligt
dagens klädsel: svarta jeans och grå tunn polotröja
dagens händelse: premiär av hereos på fyran!
dagens planer: sitta här ganska länge, kolla på idol och heroes
dagens vill ha: mvg på engelskaprovet
dagens drog: mitt nya läppstift från nouba
dagens tråkigaste: att bussen hem var knökfull ..
dagens roligaste: simon som elevrådsordförande på elevrådet
dagens måste: göra psykologin
dagens dricka: apelsin/passionsjuice
dagens köp: en påse soda pops och en pigall
dagens mat: stekt kyckling
agens kärlek: heroes!

ps, fear not, jag har inte klippt av mig håret, ds

bilder


          

jaa såhär ser då mitt hår ut nuförtiden. sandra, vicky och jag var på shrek 3 förut :]

RSS 2.0