The voices of Simpsons



Så jäkla kul!

Becoming Jane




Såg Becoming Jane - En ung Jane Austen igårkväll. Det kanske jag inte borde ha gjort, för fy fan vad jag tjöt. Så grymt jävla sorglig, usch! Hatar sorgliga filmer, fast samtidigt älskar jag dom. Vi har ett slags hatälska-förhållande, sorgliga filmer och jag. Jag gråter som en lite unge som tappat sin glass när jag ser dom, men likväl är bokhyllan full av dom. Blev imponerad av Anne Hathaway måste jag säga, har fortfarande kvar bilden av henne som Mia i En prinsessas dagbok i huvudet och blev därför positivt överraskad av hur bra hon var. Och James McAvoy ska vi ju inte ens börja prata om. Ååh. Marry me James?! Jag säger bara, hans roll och insats i Försoning och sen om det inte kunde toppas så spelar han som jag vet inte vad och ser hur sjukt bra ut som helst i den här filmen också. Jag vill bara ta med honom hem.



Jösses alltså. Det har var verkligen en av de sorgligaste filmer jag någonsin sett. Och en av de bästa också visserligen, men likväl en av de sorgligaste .. Det sägs att Jane Austen lät alla sina karaktärer i sina böcker få lyckliga slut just för att hon själv levde ett så tragiskt liv.



Spänningen mellan Jane och Tom .. Åh. Miss Austen och Mr Lefroy. Det går att skära i spänningen mellan dom med kniv. Och för länge, länge, länge, händer det ingenting men man vet ändå att dom vill ha varann så mycket det bara går, på grund av sättet dom pratar med varann och ser varann. Men till en början intalar dom sig själva att dom avskyr den andra bara för att dom egentligen är så fruktansvärt kära i varandra. Och sen exploderar det och dom kysser varandra och det är det man suttit och väntat på hela filmen .. Och dom älskar varann så fruktansvärt mycket och även om dom försöker vara ifrån varandra går det inte .. Älskar scenen när Tom bara slänger sig över Jane och kysser henne trots att dom pratat iskallt med varann som främlingar sekunden innan.



SE!

Överraskning

Hejsan hoppsan, engelska nationella imorrn kl. 08.10. What do you know?!

Dygnsrytm

Trevlig gårdagskväll, även om jag blev av med lite dricka, klantig som jag är, lär mig aldrig känns det som .. Synd att många var så inåtriktade och tråkiga, folket gör ju festen om man säger så och vissa var väl kanske inte alltför roliga? Emma och jag tröttnade på det efter ett tag plus att jag skulle upp tidigt som sagt, så vi gick från Lagerlunda in till Max och käkade och fick personalrabatt av Linus, haha. Deras potatisgratäng är grymt god ..

Upp tidigt idag och iväg! Roligt men många frågetecken kvarstår dock, kanske kan ett telefonsamtal ikväll räta ut dom .. Gick och la mig och sov vid fem och sov i två timmar, hur skönt som helst!

Mina nya skor är väldigt fina. Finast på länge. Jag vill typ ha dom på mig varje dag tills jag dör. Och funderar på om man ska se nåt bra på tv ikväll, förslag någon? Och är det förresten någon NSSP:are som vet om vi har nån läxa tills imorrn? Typ svenskafrågorna, engelska nationella?

Yes!



Jag blev av med tiden imorgon! Äntligen! Denise som tog den är världens största life-saver .. Har gått och haft ångest över det här hela helgen och ring och ringt och ringt, verkligen ringt till alla på hela jobbet men ingen har kunnat - dom har andra planer eller ska redan jobba. Men så nu! Herregud vad lättad jag är.

Förresten satte vi rekord idag på jobbet, grymt kul! Sålde för över 20.000 på en timma, och det är grymt mycket kan jag lova, för att vara APRIL också! Det senaste rekordet sattes väl på sommaren om jag tror rätt, eftersom det är då vi säljer absolut mest. Det rekordvarma sommarvädret plus att det var löning igår kirrade det här rekordet, om vi säger så .. Kul! På tal om McDonalds's kan jag också rekommendera snackwrap, haha, obsessievely god .. Om nu det är ett ord överhuvudtaget, haha.

Ikväll blir det paaaaartay!

Panik!

Måste bli av med min jobbtid på söndag, kan verkligen inte jobba. Och ingen som kan ta den, åååh. Vad gör man? Kan i så fall om jag verkligen inte får tag i nån, inte göra det andra skitviktiga jag skulle ha gjort utan får kolla upp om det går att göra någon annan dag, typ fredag. Men ändå, så grymt irriterande. Måste få tag på nån .. Mitt hopp ligger hos mina kära kollegor, nån måste det ju finnas av dom som kan förbarma sig över mig och ta min tid! Nån! För att sjukanmäla sig är ju inte att tala om .. Jobbar ju visserligen imorrn, så får ragga järnet imorrn och kolla om det är nån som kan ta tiden. Måste, måste, måste. Hoppas, hoppas, hoppas! Håll tummarna för mig!

Plus att jag oavsett vad jag gör på söndag kommer att vara grymt ofräsch på grund av lördagskvällen. Men inte fasen struntar jag i lördagskvällen för det, gud nej. Jag får helt enkelt bita ihop. Suck it up ..

Köpt lite grejer idag, skitfin rosa Adidasjacka, svarta klumpiga heels från Wedins som jag ska ha imorrn, massa smink och en matchande neccessär, hårfärg (som jag sitter med i håret i skrivande stund) och dricka till morgondagen. Var och klippte mig på lunchen, det blev fint men lite för kort. Växer ju ut snabbt igen som tur är .. Tog även mer hål i öronen som sagt, två till i ena och ett till i andra, så har tre i ena och två i andra nu, blev skitsnyggt. Vicky och jag var nervösa innan jag trodde det skulle göra jäklans ont eftersom ingen av oss kom ihåg hur det kändes när vi tog våra första hål, men det var inget att oroa sig för, haha. Kändes ju knappt. Dunkade dock ganska duktigt i öronen efteråt och öronen flammade upp och blev helt röda, haha. En rolig syn ..

Nu kommer snart Emiis hit och vi ska mysa :]

So you think you can dance



Junior och Mona var ju helt grymma ikväll! Ronnie och Siv var också coola med housen, liksom Daniel och Mynte med lockingen. Måste säga att jag hejar på Mona, sjukt duktig och också skitcool och söt. Tycker inte alls att Marwin och Huyen gjorde bra ifrån sig dock, känns som att det finns en stor risk att nån av dom åker ut. Robin och Marie Sol dansade hur vackert som helst också .. Egor och Emma kändes sådär, men Emmas klänning var fin. Daniel och Sandra kändes också lite nja, men Martin och Trinh dansade fint! Men som sagt, Junior och Mona var lätt bäst ..


Toutes les jours sont belles jours maintenant

Pink Orchid Art Print by Cédric Porchez

Imorgon kommer också bli en fin dag. Bara en lektion (går jag ens i skolan längre?), sen hem och sola och äta lunch och sen har jag körlektion 13.45 till 14.25 följt av ett möte om nästa års studenmössor på De Geer kl. 15.00. Har visserligen både en franskaläxa och ett tal att skriva, men det känns som att allt löser sig just nu.

Fredag blir också en fin dag, alla dagar är fina dagar. Två lektioner, sen hål. Först ska jag klippa mig, sedan ska både Vicky och jag ta fler hål i öronen, äta lunch och förmodligen gå en repa på stan. Sen är det visserligen IV att gå på, men hoppas på grillning hos nån med lite trevligt folk på kvällen! Jobb på söndag och ut på kvällen. Kan knappast bli bättre ..

Fina saker



- WTC-jacka från Adidas. Finns en fin på Team Sportia för 599 kr och en skitfin rosa på barnavdelningen på Stadium som jag ska köpa på fredag när lönen kommer. Men nåde den som läser det här och köper sista i storlek 164!
- Massa söta hårspännen från HM i olika färger och med rosor och grejer på
- Chunky heels från Wedins
- Svart kavaj från typ Gina eller HM
- Beiga chinos!
- Blazers med emblem
- Puderrosa!
- iPhone
- Mimos fina blogg
- Sneakers i olika färger och utföranden från typ Nike och Reebok
- Gossip Girl, One Tree Hill och Desperate Housewifes, bäst just nu!
- Min nya klänning och min nya bikini
- Fina vänner!
- Solsken och glass
-
Turkiet den 15 maj!

Ett helt ytligt inlägg

image890
Har fått tag på världens finaste rosa fodral från Gina som jag ska ha på Elins 18-årsfest på lördag, är sjukt taggad. Tänkte matcha klänningen med svarta strumpbyxor, svarta heels från den där nya skobutiken i Domino (om dom finns kvar), maffiga guldörhängen och en riktig partymejk med knallrosa ögonskugga och lösögonfransar också kanske, om jag hittar energin nog att sätta på mig så mycket grejer, haha.

Sov hos syster i måndags och vi var en sväng på stan också, väl inne på HM hittade jag en hel massa från Marimekko för HM, trodde att allt var slut eftersom det är det på hemsidan. Men jag hittade bikinin ovan och surprise, surprise, köpte jag den. På något sjukt i-landsvis känns det bra att ha en ny bikini till Turkiet. Det var i alla fall väldigt mysigt hos systra mi, hon lagade världens godaste carbonara åt oss och vi slöade hela kvällen i princip.

Vad jag bryr mig om är att se, som i slowmotion, när du går sönder inuti

People Sunbathing at a Park in Brooklyn Under the Manhattan Bridge, New York, New York State, USA Photographic Print by Yadid Levy

Även om vi inte är i New York är bilden ändå ganska lik hur det har sett ut i Norrköping den senaste veckan.

Helt underbart har det varit, solen har skinit, alla svenskar rusar utomhus och trycker i solen och glassförsäljningen går i taket. Helt underbart! Vi har suttit ute på varje rast och även på många lektioner, till de flesta lärares förtret, hehe. Men efter förra sommarens besvikelse till väder får dom faktiskt ta och vänja sig, våren och värmen är här och ingen vill gå miste om en solstråle. Vi har suttit ute och lapat sol, lyssnat på Håkan Hellström och försökt läsa i förberedelsehäftet till nationella provet i Engelska B, vilket som ni förmodligen förstår inte gått så bra.

Idag har också varit en underbar dag, sovmorgon och endast två lektioner. Ett gäng i klassen gick först till Folkparken för att kasta lite frisbee och sedan till Halvars för att vräka glass. Jag fick en specialare, en chokladkula, en polkakula och mjukglass i våffla- allt doppat i choklad. Första glassen på Halvars måste ju firas ordenligt!

Kameran har inte varit med på ett tag, främst på grund av oladdade batteriet, så bara för att jag har laddat batterierna nu tog jag jättemånga kort under dan. Säg också att Linn hade tagit grymt bra kort på cupcakesen som hon, jag och Sandra gjorde i lördags. Känner mig helt senil som inte kommer ihåg vad jag gjorde förra helgen .. Jo, just det, nu kom jag på det. Haha. Inte så senil after all.

Har i alla fall tagit en hel del kort, och dom kommer kanske upp också någon dag om min sladd till kameran börjar samarbeta med mig någon gång snart och blir hittad ..


Fina klänningar



Resan till Turkiet är bokad, den 15 maj åker mamma och jag till Alanya i en vecka från Norrköping, underbart! Vore inte helt fel att ha dessa klänningar från Forever 21 med i bagaget då ..

Till värmen



Förmodligen blir det Turkiet om en månad, runt den 15 maj. Önskar bara att mitt jobbschema för maj kan komma upp så jag kan se om jag måste byta bort några tider. Underbart, underbart, i alla fall. Fast det är varmare i Egypten, 31 grader i maj, och "bara" 25 grader i Turkiet i maj. Något av det blir det i alla fall!

Teorikursen är slut nu och jag körde nästan hela vägen hem från Maxi häromdan, både jag och pappa höll på att dö av hjärtslag. Råkade lägga i fyran istället för tvåan och stannade nästan mitt i en rondell på grund av det. Gah, läskigt. Men framåt går det i alla fall. Måste bara ta tag i det och börja plugga i boken, hm. Och boka in teoriprov och grejer.

Det var personalfest i onsdags också, trevligt trevligt. Hann dock inte bowla speciellt mycket men personalmötet var trevligare än väntat, maten var god och människorna var trevliga. All in all, en trevlig kväll.

Fint värre



Åh. Jag vill ha en i varje färg. Grönt, blått och grått. Dollarn är ju superlåg nu så de här tröjorna kostar bara cirka 95 kr. Skitbilligt ju! Massa fina hoods har dom också, som den här i vinrött, den här och den här. Skulle lätt kunna beställa allihopa!

Måndag, igen



Haft en riktigt mysig helg. Emma var här i fredags, vi bubblade, åt tacos och kollade filmer, hur mysigt och trevligt som helst. Resten av helgen var jag i princip bara hemma, men kände att jag behövde bara "vara", utan en massa måsten. Tittade på lite film, åt god mat med mamma och pappa i lördags och så köpte jag en egen laptop i lördags också! Skitfin. Snacka om att jag var i behov av en .. Så himla skönt att inte behöva tjafsa med mamma och pappa längre om att jag tar ner datorn till rummet och att jag är "oförsiktig" och drar in massa virus på datorn. Que?
Ska köpa till "skins" också, hittade några riktigt fina på nätet. Blir till att köpa till nån snygg datorväska sen också, måste kunna ta med mig datorn och så utan att den blir repig. Till Italien kan jag lova att den hänger med! Hyfsat lång batteritid har den också, ungefär tre timmar. Hinns med ganska många avsnitt av Dirty Sexy Money på den tiden .. Se den serien för övrigt, helt grym! Fullt med skandaler och intriger och det blir ju inte värre av att handlingen kretsar runt den rikaste familjen i New York, the Darlings. Samaire Armstrong spelar för övrigt Juliet Darling, den rebelliska tvillingen till Jeremy, och hon spelade ju Anna i OC som säkert många vet!

Colorful



Coola skor från Forever 21. Synd att frakten är så dyr bara ..

Bara nonsens

image882
Sommar!

- MVG till slut i Psykologi A, känns bra.
- Skrev grymt jobbigt historiaprov i tisdags, men det kändes i alla fall som att det gick riktigt bra. Satt i en och en halv timma liksom de flesta andra och skrev så att pennan glödde, ändå kändes det som att man inte hade tid att skriva allt man ville.
- Går på teorikursen på körskolan nu, fjärde tillfället idag och första körlektionen imorrn!
- Är ledig i helgen för första gången på hur otroligt länge som helst.
- Lyssnade på en del av treornas projektredovisningar i eftermiddags. Förvirrande, inspirerande och beslutsångesgivande.
- Geografiarbetet slutade i måndags och vi blev ändå rätt nöjda med bloggen till slut.
- V och jag åt pizza och låg däckade i min säng och kollade på Gossip Girl igår. Helt okej sätt att fördriva en onsdag ...
- Hängde med ut till Lindö i tisdags och vi frossade i ostbågar och cookies. Det känns inte som att hela den här nyttighets/hälso-grejen är min grej riktigt.
- Merry Happy med Kate Nash är riktigt bra.
- Nationella prov i Engelska B på måndag ..
- Vi tittar för övrigt på The Colour Purple på engelskan samtidigt som folk gör prov. Riktigt bra film.
- Anna kommer hem snart! (nåja)
- Ska gå på dop på lördag och lyssna på min syster sjunga och Jonte spela, och ska träffa min Emsii imorrn!
- Har gått omkring med en klump i magen idag efter att ha ringt cirka 7 gånger utan att ha fått ett svar ..  Det löste sig sedan som tur var.
- Jag vill ha en iPhone!
- Min kalender är fortfarande borta, undrar vart fan den har tagit vägen ...
- Jag har franskaläxa tills imorrn och jag funderar på om jag kanske borde anstränga mig lite mer för att få det betyg jag vill ha.
-  Borde kanske kolla upp lite alternativa utbildningar om jag inte kommer in på den jag vill. Borde också börja öva typ nu inför högskoleprovet om jag ska ha chans att få bra och borde kolla intagningssnitt/poäng från förra året för att se om jag överhuvudtaget har en chans att komma in.
- Vi fick sockerkaka idag på IV:t, trevligt iniativ.
- Blev uppriktigt sagt förvånad över ett visst ämnesomdöme som jag fick idag, trodde inte riktigt att det låg till så och blev ganska besviken. Men vad gör man? Kämpar in i det sista? Jag vet inte.
- Måste ändra mina valbara kurser. Filmkunskapen blir inte av (!!!) och jag ska välja bort Idrott och hälsa B, lägga till datakunskapen som vi redan läst och välja till Miljöpolitik, som däremot blir av. Måste bara få tag på Patrik som är omöjlig att få tag på ..
- Träffade Bella och Selena på bussen hem och vi hade en ganska intressant diskussion om trekanter, haha ..
- Undelatjävlarna är fortfarande lika jobbiga, pardon my french
- Personalfest nästa vecka, trevligt!
- Blev bjuden på en stor 18-årsfest häromdan också, det kan nog bli riktigt kul.
- Don't forget, det är röd dag imorrn på Haga!

Varken upp eller ner

image880

Är verkligen inne i en low-period just nu. Allt bara går och går och går och går, i samma lunk som det alltid lunkat på i. Allt bara lunkar på och det känns som att det aldrig händer något. Inget uppseendeväckande, roligt eller upprörande. Inget som man varken blir speciellt ledsen eller glad av. Jag är hellre ledsen vs glad istället för att känna mig på det här skumma humöret att allt bara är. Inget är det eller det, utan det bara är. Usch, önskar bara att något kunde hända. Att någon skulle kunna fixa pengar och hänga med mig utomlands .. Men det är tyvärr inget som verkar hända. Tills dess får jag väl glädja (?) mig åt att Emma ska till London på måndag och att jag ska till Italien i juni. Men juni. Hallå, juni?! Skitlångt bort ju.

Sommar!

image875



Tycker fortfarande att de här bilderna är så himla fina. Sofia tog dom i maj/juni förra året, vi satt utanför skolan i gräset och bara solade och njöt av livet och kommer ihåg att det var riktigt varmt då. Ser det underbart ut eller?!

Cravings!

image874

Gah, jag har gått och suktat efter belgiska våfflor hela dan .. Har precis tryckt i mig två vaniljbullar för att jag tänkte att det skulle stilla belgiska-våfflor-cravingsen, men det blev inte så mycket bättre tyvärr. Sandra, hur många våfflor tryckte vi egentligen i oss under den där veckan? Och jag som inte ens äter våfflor .. Då förstår ni att dom var helt jäkla otroliga!

Jobbig vecka

image873
Fy fan vilken jobbig skolvecka jag har haft. Redan försenad med idrottsarbetet, skulle in senast i fredags. Jag skulle bara hem och skriva ut den delen som låg hemma på datorn - kom på att vi bytt dator och att alla dokument från förra datorn var överförda på skivor. Letade hur länge som helst, men hittade inte skivorna. Till slut hittades skivorna, men då fanns inte det dokumentet med någonstans så jag var tvungen att sätta mig och skriva om allting jag redan skrivit en gång. Lägg på en skitsvår franskaläxa till fredagen och att jag på torsdagen på IV:t fick reda på att jag skulle hålla det första talet dagen efter, så får ni min torsdag i ett nötskal. Något Medium 21.00 blev det alltså minsann inte ...

Och på tisdag är det första provet i Historia B och jag tog inte ens med mig boken hem över helgen. Spenderade mestadels av fredagen på ett tåg tittandes på Clueless och The Island, haha, fan vad Clueless är klockren. As if, någon?!

Därför tycker jag att jag förtjänar peacearmbandet från Cocoo ovan. Klicka hem det till mig, någon?

To do

image872

√  Mejla till jobbet angående jobb i sommar och semester
√ Mejla Anna
Göra franskan
Skriva talet tills imorgon på IV:t
 Dammsuga
√ Damma mitt rum
Sola (hm, det var lite för kallt)
√ Kolla Gossip Girl (får nog skjuta på det ... )
Överföra alla bilder, musik, dokument och filmer från gamla datorn till den nya
Fixa idrottsarbetet, skriva ut sista delen
Teori på körskolan 18.00 - 19.00
Köpa tågbiljett
Kolla bloggar
Göra planschen till röd dag

Update:

Skriva om kolhydrat-delen till idrottsarbetet eftersom jag inte hittat skivorna
Finputsa franskan
√ Öva på IV-talet
√ Titta på Medium 21.00 (knappast va?)

Update

Har hittat skivorna!


Torsdagsmorgon

image871

Jobbet gick bra igår, var inte så jättetrött eftersom vi bara haft två lektioner, haha. Sovmorgon och sen sluta vid lunch, inte helt fel det .. Träffade pappa för en lunchdejt på McD och sen åkte jag hem innan jobbet.
Idag är också en kort dag, IV, svenska och geografi (tror jag) och sen slutar jag vid lunch. Ska åka hem och ta det allmänt lugnt, kanske ta en tupplur och kolla Gossip Girl! Som jag har saknat den skivan som Linn haft hos sig, haha. GG-marathon, here I come .. Sen är det teori ikväll igen vid sex och jag ska försöka få tag på tågbiljetter till helgen i samma veva.
Puss!

Under Toscanas sol, bokstavligen talat





Jag kommer bokstavligen befinna mig under Toscanas sol i sommar, rättare sagt i det här huset, mitt i Toscana, nära Florens. Kan det bli mycket mer underbart?!

Liten lista

Couture Art Print by Ashley David

Färg: Rosa i alla dess nyanser, puderrosa, chockrosa, blekrosa ..
Klädsel: Jeans, svarta sneakers och korallfärgad blus med spets
Frisyr: Kort och plattat och alldeles för långt
Accessoar: Mitt nya silverarmband som jag aldrig ska ta av mig ..
Mat: Knäckemackor med Bregott och riktigt, riktigt god ost! Mm!
Dryck: Juice
Snacks: Marabou Premium
Känsla: Stressad som vanligt, längtande, kär
Humör: Hyfsat
Att göra: Ha idrott 11.00, lunch, historia till 14.20, träna 16-17, vara på körskolan 18-19, sen övningsköra och sen hem och dö ungefär. Eller äta, duscha, prata i telefon, titta på tv och sova.
Musik: Håkans nya. Åh.

TV: Ser knappt på tv, laddar hem allt. So you think you can dance Scandinavia har jag väl sett lite på.
Inspiration: Människor ute på gatan.
Drömmer om: En resa, vartsomhelst, NU!

Längtar till: Värmen.

Om ni inte har något att göra .. Tvivlar visserligen på att ni kan ha missat dessa bloggar, men om ni har det så kolla in; Louise och Linn. Där snackar vi inspiration på hög nivå!


Vårkänslor



Blommigt | Enfärgat
Matchat | Missmatchat
Stjärnor | Döskallar
Stuprör | Bootcut
Peacesymboler | Nitar
Ballerinas | Gladiator
Svart | Färgglatt
Upprullat
| Orullat
Pyton | Leopard
Miu Miu
| Prada
Tyll | Fjädrar
Modemagasin | Modebloggar  

RSS 2.0