canterbury, melbourne, australia

canterbury, melbourne, australia kommer från och med måndag att vara mitt hem för de närmaste sex till tolv månaderna.

JAG FÖRSTÅR INTE.

bad romance



idag är det onsdag och tre hela dagar kvar tills jag åker. men förstår det i alla fall inte.

anyways. varit på stan mycket de senaste dagarna, i måndags träffade jag vicky & sofia, fika på fräcka, lite stanspaning och på kvällen var vicky och jag på förhandsvisning av luftslottet som sprängdes. den var GRYM! jag har bara sett ettan innan och vicky bara tvåan men det gjorde inte så mycket. se den!

igår packade jag som en tok. packa, packade upp, packade, packa upp lite mer .. och så vidare, och så vidare. för tillfället ligger min resväska på 18, 7 kg och mitt handbagage på 7 kg precis. men då ska några klädesplagg till ner i resväskan och svenskt godis, typ lösgodis och marabou choklad och sånt är inte medräknat. mejlade familjen dag för att fråga om de har trådlös internet-anslutning, och det har dom. så självklart vill ju jag jättegärna ha med mig min dator då - med all musik, alla bilder, filmer osv .. men den är hur tung som helst, trots att det är en laptop. och jag har redan skurit ner på packningen så mycket som bara går. så nu vet jag inte alls hur jag ska göra. TIPS?!

idag var jag med vicky och sofia på stan igen, fika på kuriosa för ovanlighetens skull och jag köpte mina julklappar, kändes skönt och jag blev nöjd med allihopa och tror att dom kommer uppskattas. köpte det beryktade röda läppstiftet idag också, haha.

klippte mig och tonade håret häromdagen också, så himla skönt! känns ju så mycket fräschare nu verkligen.

en läppstiftshistoria


allra käraste, älskade, underbara syster

läs inte om ni inte vill läsa en lång text om läppstifts-felköp ...

gick in på kicks häromveckan på jakt efter ett rött läppstift och frågade om hjälp av expediten - som visade mig två olika, ett från nivea och ett från .. max factor, tror jag det var. i princip identiska, till slut valde jag det från nivea för att hylsan var så fin. till saken hör att jag frågade om hjälp att hitta att klarrött, matt läppstift. har väl haft det på mig ett par gånger sen dess, väldigt, väldigt intensivt rött och pigmentrikt, hamnar lite utanför är det jäkligt svårt att få bort det, på grund av det starka färgpigmentet ..

sen har johanna köpt världens finaste röda läppstift någonsin. som är från isadora. bra mycket ljusare, mycket mer klarrött än mitt, superlättapplicerat, hållbart och väldigt fuktrikt, går jättebra att ha på sig det även om man är lite torr om läpparna. kunde inte sluta lovorda det. så jag sprang glatt iväg till kicks idag för att köpa det .. trodde jag.

så visade det sig att jag kom hem med fel nyans. hittade bara ett enda klarrött läppstift från isadora på kicks idag och det hette summer red men hannas heter tydligen cha cha red. va faan. det är plomberat tror jag (plast runtomkring, det är väl plombering?) så man borde kunna byta det, tycker jag. ska åka till maxi imorrn och kolla. och då ska det fasen bli rätt.

förstår inte varför kicks-expediten inte tipsade om isadora-läppstiftet to start with. världens största i-landsproblem, jag är mycket väl medveten om det. men grämer mig över att jag köpte ett rött läppstift som inte är världens bästa och med andra ord förmodligen inte kommer användas och att jag sen köpte ett TILL rött läppstift i fel freaking nyans.

sånt bryr jag mitt huvud med om kvällarna.

fix innan australien


ayers rock

åker ju till australien nu på söndag redan - tiden går fort, men ändå väldigt långsamt när man väntar på något.
har en hel massa att fixa innan;

- klippa håret 10.45 imorgon och tona det
- köpa lite julklappar
- köpa presenter till värdfamiljen
- PACKA!
- hämta ut allergimedicin på apoteket
- till ungdomshälsan för att få recept förnyat
- sola!
- skriva lista på aktiviteter man kan göra med barnen ute/inne, vid olika årstider och olika väder
- ta massa fina kort på nära och kära som jag har och kan rama in där nere

ska ju göra lite roliga grejer också innan jag åker visserligen .. ikväll ska vicky och jag på bio, vi fick gratisbiljetter till sista delen i millenium-triologin, "luftslottet som sprängdes", illa bara att jag bara har sett ettan och vicky bara tvåan, haha. men gratis bio är väl alltid gratis bio I guess!

på torsdag ska jag också på bio, new moon blir det, finally! förhoppningsvis lite avskedsmiddag på durken på fredag med lite vänner och på lördag är det uppenbarligen familjekväll som gäller för hela slanten.

it's getting close.

de senaste dagarnas händelser

det har väl i och för sig inte hänt så jättemycket. jag har mest varit hemma och myst, faktiskt. pappa fyllde år i fredags, så på kvällen kom johanna och aron ut och vi åt flygande jakob med solroskärnor istället för jordnötter för min del. farmor och faste var här igår, vi åt tårta och firade pappa lite mer och pratade om australien mest.

igår var jag på kusinträff med syster, elin, frida, sofie, sandra och ida. det var väldigt trevligt, vi åt tacos och hade knytis och alla tog med sig lite var. kan säga att det var den största tacosen jag någonsin ätit, alla tillbehör som typ någonsin uppfunnits fanns på bordet, gott! vi åt massor, drack vin, spelade spel, dansade och sjöng lite emellanåt. frida försökte lära elin, johanna och ida dansen till beat it, frågan är hur det gick, haha? filmade faktiskt lite så tänkte vara taskig och lägga ut det på facebook, haha.

vid tolv sådär traskade jag och johanna hem och så sov jag hos henne. idag var jag helt inställd på att äta bakad potatis med grekenröra på fräcka, men så blev det inte alls.

pappa kom hem nu från nån random elektronikaffär med en 50-tumstv, what liksom?! hahaha. precis lagom tills att jag ska åka! dom har köpt ny bil, ny tv och gjort om/renoverat typ halva huset, alls precis lagom tills att jag ska åka!
det var tydligen blue-ray-spelare med också plus att man kan spela upp grejer från ett usb-minne, hur bra är det? förstå vad dvd-skivor man spar, istället för att behöva bränna ut en film är det bara att föra över den till usb-minnet och sätta i det i tvn.

så nu ska jag kolla på film nonstop fram tills jag åker kan jag säga .. hahaha. så himla bra. ska kolla sagan om ringen tänkte jag nån gång under veckan, bra att ladda upp med det innan vi åker till nya zealand i januari :)

tänkte kanske lägga upp några bilder från igår och från johannas och idas 25-årsfest med 80-talstema om jag orkar, vi får se.

sverigedemokraterna i riksdagen - nej tack!



den här bilden säger väl allt egentligen.
tycker sd's frammarsch i sverige är fruktansvärt skrämmande och trots att facebook-gruppen med samma namn som rubriken har fått över en kvarts miljon medlemmar visar opinionsmätingar att sd ligger klart över 4 procents-spärren och klart före C och V. så otroligt skrämmande.

2012 ikväll!



haft en ganska jobbig tänk-dag idag. lyssnat på långa nätter, hanna, new york och vår sista dans med melissa horn och även om hon är helt fantastisk så hjälper inte den musiken en att tänka mindre precis, haha.

så ikväll ska jag skingra tankarna och gå på bio med vicky, 2012 blir det, ser vi fram emot! den verkar jättebra och har läst mycket om att den fått bra recensioner och blivit väl mottagen, även om den är väldigt amerikansk ... så det ska bli mysigt.

för övrigt har jag dammsugit, skrivit på min packningslista och bakat matscones idag. skulle gett mig ut och sprungit men det har regnat hela dagen så hoppas att det inte regnar imorrn så att jag kan göra det då istället.

puss ♥

ny resväska



mamma och pappa var och köpte en ny resväska till mig idag. lila med rosa detaljer - skitsnygg! nu känns det lite roligare att packa i alla fall, haha.

räknat från imorgon är det 9 hela dagar tills jag åker. jösses. min mage gjorde precis en kullerbytta ..

har varit och solat med vicky, kan ju inte komma blek som ett spöke till australien inte. vill ju passa in lite i alla fall, haha, även om jag vet att jag kommer se ut som en pepparkaka efter ett tag.

ska kolla på so you think you can dance nu, ciao

tankar om att flytta till andra sidan jorden



det är så mycket tankar som snurrar nu. på dagarna går det bra men när jag ska sova på kvällarna ligger jag och tänker på nästa söndag på flygplatsen och tårarna börjar rinna.

jag är 110 % säker på att det är det jag vill göra. jag har drömt om det här hela mitt liv och jag har förberett mig för det här hela mitt liv. jag är så säker på det här. det är vad jag vill göra. jag vill till australien, jag vill till andra sidan jorden, jag vill träffa andra människor, jag vill uppleva saker som jag tidigare bara drömt om.

jag är så himla stolt över mig själv för att jag tagit tag i det här och inte bara låtit det rinna ut i sanden. jag har tänkt ända sedan jag var pytteliten att jag skulle åka iväg the minute jag gått ut gymnasiet. jag har fantiserat om det sedan jag var liten och varit inne och läst au-pair annonser i timtal på arbetsförmedlingens hemsida hur länge som helst. suttit och funderat på hur länge innan man kunde börja förbereda sig, var det okej med två år?

jag har alltid, alltid, alltid, velat ge mig ut i världen. om någon har frågat mig vad jag haft för livsmål, vad jag vill göra med livet, har jag alltid och skulle alltid svara samma sak: se, uppleva, upptäcka världen. jag har en lista med livsmål på ungefär ett och ett halvt a4 och alla mål förutom tre, fyra, är resor av olika slag och går ut på att se och upptäcka olika platser, kulturer och träffa nya människor. alltid känt på något sätt som jag inte kan förklara, att jag inte passat in i sverige. jag har alltid varit annorlunda från alla andra, folk har beundrat det men i yngre år kan jag helt ärligt säga att de flesta har stört sig på det för i sverige ska man bara vara precis som alla andra. man får inte skilja sig från mängden. jag har alltid sagt vad jag tyckt och tänkt och stått för det och fått ta mycket skit för det. av andra som inte varit lika starka. även om det har varit väldigt jobbigt från tid till tid är jag glad att jag kunnat vara så stark, och sann mot mig själv. för det har jag bara nytta av idag. så på så sätt har jag aldrig passat in i det grå lagomlandet sverige. där man bara ska vara som alla andra och inte får vara annorlunda, där man bara ska vara lagom. inte för blyg, men inte för social och utåtriktad. inte ful, då blir man mobbad, men inte för snygg heller, för då snackar folk skit bakom ryggen på en. jag är så trött på det. jag är så trött på skitsnacket, avundsjukan, missunsamheten, kallheten och missämjan i sverige. kan inte förklara med ord hur skönt det ska bli att komma bort från sverige på så sätt, komma bort från allt det här.

men. i och med att leva ut sin dröm får man också vissa negativa saker på köpet. jag måste lämna min familj här hemma, jag kan inte ta dom med mig. jag kan inte ta med mig mina fina vänner. alla jag älskar. för det här är något jag måste göra för min skull och något jag måste göra på egen hand. jag måste lämna boet och tryggheten för ett liv på andra sidan jorden som jag inte har en aning om hur det kommer bli. jag bara måste.

och det gör så ont. det är en och en halv vecka kvar nu tills jag åker och jag går nästan ständigt runt med tårar i ögonen och rör vid saker hemma och tänker, att det här kan bli sista gången jag rör det här, på ett halvår, på ett år. jag fasar för just det ögonblicket på flygplatsen när jag måste säga hejdå till mamma, pappa, syster. när vi har kramat varann, gråtit och jag går ifrån dom, in genom incheckningen, vänder mig om och vet att det är sista gången jag ser dom på riktigt på en så lång, lång tid. min älskade familj, lilla pappa och lilla mamma. älskar er så mycket och är så glad att jag står er så otroligt nära som jag gör och att vi har en så bra relation men det gör det onekligen så mycket svårare att ta farväl ...

det känns konstigt att man kan känna så mycket glädje och så mycket sorg på samma gång. att hjärtat kan rymma så mycket av två så olika känslor.

live life to the fullest


Imorgon när kriget kom blir film

"imorgon när kriget kom"- serien ligger mig jättevarmt om hjärtat så därför tog hjärtat ett extra skutt när jag läste att böckerna ska bli film. antingen blir det jättebra - eller jättedåligt. dom filmar nu och filmen kommer 2010 någon gång, datum är inte satt. av nyfikenhet har jag googlat vilka skådespelare som ska gestalta de olika personerna - alla är aussies förutom tjejen som spelar corrie - vilket det självklart finns både nack och fördelar med ..

ellie linton spelas av caitlin stasey, se nedan. hade nog tänkt mig ellie som mer blond och lite mer "roughlooking", om ni förstår, men det känns ändå som att caitlin passar bra.





corrie mackenzie spelas av brittiska skådespelaren rachel hurd-wood, som förmodligen är den mest kända skådespelaren i ensemblen, hon har varit med i peter pan och parfymen, bland annat. hade definitivt tänkt mig corrie som mörkhårig, med riktigt mörkbrunt hår, men återigen, jag tror rachel funkar bra om hon grejar aussie-dialekten.





corries pojkvän, kevin holmes spelas av snyggingen lincoln lewis





fiona maxwell spelas av phoebe tonkin, och det är väl egentligen den här skådespelaren jag tycker passar minst bra för sin roll. fi beskrivs som väldigt liten, nätt, graciös och med helt "perfekta" drag, mörkhårig, med jätteljus hy, tänker mig henne som lite halvasiatisk även om det inte står något om det i boken.





homer yannos spelas av deniz akdeniz. hur lyckat det här blir tror jag verkligen beror på hur dom framställer honom. homer är ju en väldigt stor kille, lång och bred, och mycket en "buffel" om ni förstår, världens upprorsmakare i skolan och det tycker jag inte riktigt den här killen ser ut att vara ...





robyn mathers spelas av ashleigh cummings till vänster på bild och här tycker jag dom har prickat rätt. förutom att jag av någon anledning har fått för mig att robyn har kort hår?! är det bara jag som inbillat mig?





lee spelas av chris pang, till vänster, och det tror jag kan bli hur bra som helst! med på bilden är också från vänster "homer", "kevin" och "chris"





jag är excited, ser fram emot filmen så himla mycket!



ser skådespelarna ut som ni har tänkt er karaktärerna?

lördagsfint



ligger i soffan och lyssnar på pixie lott - fint.

har grym ångest för att jag är så otränad ... tänkt ganska mycket på det, mycket för att min hostfamilj är ganska fit och så och vill kunna hänga med i deras tempo för dom är ute och springer mycket och det har jag också tänkt börja med regelbundet med när jag kommer ner dit, på mornarna. så jag hade ju en plan att jag bara skulle bli lite mer fit innan jag kommer ner dit. nu har jag i och för sig bara två veckor på mig, men tänkte i alla fall verkligen försöka tänka på att inte äta så mycket onyttiga grejer, och springa några ggr i veckan de här sista två veckorna och göra situps och armhävningar varje dag.

så nu ska jag ut och springa med ipoden, sen ta en lång dusch, måla naglarna och fixa och sådär inför ikväll.

gammal kärlek rostar aldrig




hittade de här bilderna bland "dagens kändisbilder" på veckorevyn.se och det fick mig att bli nostalgisk, minst sagt ...

det är inte många som vet det här om mig - bara min familj och gamla barndomskompisar, men när jag var yngre var jag helt besatt av sagan om ringen-skådisen elijah wood. det började med att jag gick och såg första sagan om ringen med en kompis, och vad kan jag ha varit .. 11, 12? tror jag var elva. i alla fall. något magiskt enligt mig själv hände där i biosalongen och sen var jag heeeelt insanely hooked på honom. jag andades, pratade, kände, tyckte och tänkte enbart elijah wood under åren när jag var 11 och 12, och kanske en bit in på det trettonde året också.

mitt rum var tapetserat med bilder av honom, sagan om ringen gick, utan att överdriva, på repeat på min lilla tv i mitt rum 24/7, jag skrev dikter om/till honom, skickade fan-mail till honom, nätverkade med andra besatta fans på sagan om ringen-forum på internet och på hans olika hemsidor, klippte ut varenda, varenda liten notis och artikel om honom som jag klistrade in i min speciella sagan om ringen/elijah wood-pärm som är hur tjock som helst, la ner alla mina pengar på alla olika sorters utgåvor av filmerna som fanns och låg helt seriöst och grät på kvällarna för att jag aldrig skulle få träffa honom och för att han aldrig skulle få veta vem jag var.

jag började snacka med en tjej på internet som också var lika besatt som jag och vi träffades till slut i verkligheten och klickade hur bra som helst och blev jättetighta under den här "besatta" perioden. under den tiden åkte vi fram och tillbaka till varandra, mejlade, skickade brev och pratade om våra känslor för elijah och vad vi skulle göra åt det. vi bestämde att när vi båda hade gått ut gymnasiet (hon var två år äldre) skulle vi roadtripa tvärsöver usa och leta upp elijah där han bodde.

tyvärr gled vi isär varann när vi började "växa upp" och intressera oss för andra saker, som till exempel riktiga killar ...

när jag var 13 eller så fick jag min första pojkvän och det var väl då nångång som allting släppte. man började intressera sig för riktiga saker och fick "riktiga" känslor för någon som man faktiskt kunde träffa rent fysiskt ...

ni kan lugnt jämföra mig med ett av de allra galnaste och mest besatta twilight-fansen. gånger 10 förmodligen. hahaha, jag skäms typ för att prata om det idag och jag blir fortfarande grovt retad av min familj för det.

fredag den 13



det är fredag den 13 och jag har inte alls jättemycket att berätta. förutom att jag inte tror på att fredag den 13 är otursbringad - ganska logiskt med tanke på att jag föddes fredag den 13 juli 1990.

alla suckar och ojar sig över det hemska vädret - och ja, jag med, men mest för deras skull. det känns faktiskt mer än okej med det här vädret när jag tänker på att jag åker till stränder, 35 grader och sol om två veckor och inte kommer hem från det paradiset heller, på ett bra tag. känns riktigt bra. avundsjuka-material är det också, haha. på något konstigt vänster försöker jag faktiskt "insupa" det här riktigt typiska, svenska höstvädret med tanke på att jag inte kommer återse sverige på ett bra tag.

det är mina sista två veckor hemma nu. har inte alls förstått det. skrev ett helt a4-papper med grejer jag måste göra innan jag åker till australien igår, men frågan är när man kommer börja ta itu med det, haha.

det är bara att vänta. tills den 29. då smäller det!

ikväll ska jag äta tacos och titta på idol.

plans for the day



plans for the day - ja, några såna har jag egentligen inte. har slöat mest hela dagen ... skrivit en lista på alla saker jag måste göra innan jag åker. det var väl det.

ska i alla fall ta tag i mig själv lite och gå ut med tintin, sen när jag kommer in ska jag ha lite me-time och bubbla, se en skräckfilm och sen kommer nog mamma och pappa hem och då ska vi äta pizza.

och ikväll ska jag först se glee tror jag, på fyran vid nio, trots att jag redan sett typ de sju första avsnitten. och sen halvelva ska jag se a clockwork orange på tvåan. missa inte!

fina skor

ganska irriterande att det inte går att lägga ut bilder från nelly's hemsida, sitter och surfar runt och kollar efter skor - indianinspirerade wedgen soff är snygg och väldigt billig, kan lugnt tänka mig att trippa runt i australien med dom. chicago är sjukt snygg i svart med fjädern på sidan och festheelsen paris är grymma i rosa. copenhagen liknar soff men är dyrare dock .. men annan klack, snygga både i brunt och svart.

dom här partyheelsen med nitar är också fina!

och billiga är dom allihopa ...

sko - joline

var inne på nelly's hemsida och typ det första jag ser är en sko med samma namn som mig - ganska kul! vore kul att ha den men jag har ett par svarta skor från vagabond som är grymt lika, lite högre klack bara. kan inte spara bilder från nelly's sida och min printscreen funkar inte men klicka på länken så ser ni.

kul i alla fall!

ha-begär

















min absoluta favorit är leopardtröjan och åh, titta på hennes tatuering, HUR fin? önskar att jag kommit på den idén innan jag gjorde min, nu blir det svårt att göra nåt mer där eftersom jag redan har en där.







har 200 kronor att leva på tills den 25 november och pappa fyller år den 20 och jag ska på en stor fest i helgen och jag ska på fest nästa helg också. undrar hur det ska gå. plus att festen i helgen är maskerad och vi ska klä ut oss och jag har alltså ingen budget alls att spela på.

men det hindrar mig inte från att gå in på chicy.se och titta på massa finfina kläder jag vill ha.

julklappstips, kanske? *hint hint* en tröja tror jag inte kan kosta så mycket att skicka till australien ...

flyg till melbourne bokat och visa godkänt

vi bokade ju flyget till australien häromdagen så söndag den 29 november 09.10 går flyget från arlanda, först till london, heathrow och sen därifrån till melbourne. jag är framme i melbourne måndag den 30 november 21.50 lokal tid.

ansökte om visa häromdagen och det blev godkänt.

nu är bara frågan hur hela mitt liv bara ska kunna väga 20 kg plus 8 kg i handbagage.

hjälp.

syster 25 år



grattis fina syster som fyller ett kvarts sekel idag! vi ska hem till henne och aron och äta middag ikväll och i helgen blir det 25-årsfest, trevligt!

darling .. I don't know how to tell you this, but there's a Chinese family in our bathroom











igår var en mysdag. åkte till vicky och vi åkte och handlade massor med mat, haha. avokado, fetaost, pepsi, godis och chips och så själva maten - kycklingtallrik med tzatziki från grillen. några godisbitar och några chips gick ner efter maten, haha. sen tittade vi på upp, supermysig och fin film och sen kom sofia och vi tittade på 500 days of summer - andra gången jag såg den inom loppet av två dagar. lugnt en ny favoritfilm. världens finaste. ville göra ungefär tusen screenshots, men tyvärr funkar inte printscreen-knappen på min dator.

någon som vet hur det kan åtgärdas?

åker tidigare till australien?



har pratat med min hostfamilj på skype i en timma nu ikväll och pratat lite med båda flickorna också, ååh! världens sötaste är dom.

vi pratade om hur mycket som helst och det var väldigt mycket information att reda i imorgon när jag lugnat ner mig lite, haha.

vi ska i alla fall åka till nya zealand i slutet av januari och vi åker till södra delen där det är som mest storslagen natur. ska bli så himla kul!

pratade mycket om vad jag ska ha med mig för grejer och kläder och så och tydligen blir det som allra, allra kallast ungefär 5 grader på deras vinter (vår sommar) och då är det JÄTTEKALLT. tydligen hade det varit 8 grader nu i vintras i vår sommar och det hade då varit jättekallt.

lite lustigt med melbourne är att det kan skifta väder väldigt fort, det är tydligen inte jättekonstigt att temperaturen växlar 20 grader! jösses! så man måste alltid ha en extra kofta med sig till exempel och alltid, alltid ha solskydd på sig och med sig. ozonlagret är väldigt tunt där också och min hostmom sa att det kan kännas som att det verkligen fräter på huden om man är i solen för länge utan tillräckligt skydd.

massa konstiga regler om vad man får och inte får ha med sig när man flyger också. har man med sig ett par skor tex som man varit ute i skog och mark med måste man stå i en speciell kö och så måste dom analysera själva jorden under skorna. dom är supernoga med att man inte får föra in några växter eller andra biologiska organismer överhuvudtaget. och grejen är att det är väl lite jord som sitter i själva markeringarna på typ alla skor man har?!

dom hade badat i poolen igår och grillat också, mm. det var morgon hos dom när vi pratade med varandra så dom hade precis gått upp, hehe.

det känns i alla fall som världens bästa familj och det känns bra till 110 %. föräldrarna är så himla trevliga, öppna, varma och jordnära och flickorna verkar vara världens gulligaste. det känns faktiskt skönt att dom är svenska. jag menar, jag ska ändå till andra sidan jordklotet och bo där ganska länge och kommer garanterat få hemlängtan och sakna alla här hemma och då kommer det kännas jätteskönt att kunna prata svenska och ja, känna av sina rötter, liksom. låter helskumt men ni förstår.

ska prata igenom allt med mamma och pappa imorgon för som rubriken syftar på så sa dom att jag jättegärna fick komma tidigare om jag ville. förut skulle jag ju komma i början av januari då deras nuvarande au-pair skulle sluta nu i december och sen skulle familjen vara lite själva och så och så funkade det bäst att jag började efter nyår. men deras nuvarande au-pair skulle börja jobba och det passade bra att jag kom tidigare. och eftersom jag sagt att jag jättegärna kommer så fort som möjligt så ville dom ju säga det till mig, haha. så ja!

om en månad är det alltså mycket möjligt att jag befinner mig i melbourne, australien.

måste söka och fixa visa, boka och kolla flyg, kolla upp utbildningar och kurser att läsa i sverige sen när jag kommer hem (kommer jag ens vilja komma hem, haha? :p) och massa annat smått.

JÖSSES. mitt huvud snurrar runt, runt, runt.

ååh, det känns så himla bra och jag är SÅ EXCITED! kommer inte kunna sova inatt heller ...

duktig joline, fredagsmys och nya zealand












jag har varit riktigt flitig idag. eller riktigt kanske är att ta i, men flitig i alla fall. har varit på stan och delat ut 27 cv:n till massa butiker och affärer på stan, PUH. frågade om jobb över julen och extrajobb och fick nej i 9 butiker av 10 om vi säger så. det var några som sa kanske, får hoppas på det.

sen träffade jag en kille som köpte mitt ps2 och massa spel så fick pengar för det som läggs i australien-kassan.

duktig joline!

en annan rolig nyhet för mig (mest roligt för mig men i alla fall nyhet för er) är att jag ska åka med hostfamiljen till nya zealand i februari eller mars, WOOP WOOP! kommer inte ihåg exakt när det var men dom ska i alla fall åka dit och då vill dom att jag ska följa med. så jag får inte bara uppleva australien, utan sagan om ringen-landet också! score!

nu är jag hemma, ska äta supergod mat med mamma och pappa och sen bara mysa och kolla på idol.

fint.


MELBOURNE, AUSTRALIA, HERE I COME!















Den svenska familjen valde MIG som som nästa au-pair utav 170 sökanden så i början av januari åker jag till Melbourne, Australien, för att jobba som au-pair och ta hand om världens två sötaste flickor!

EXCITED!

halloween





riktigt nöjd med sminkningen!




































det snöar



det är officiellt. det snöar. jag har hållt på att blåsa bort i denna freaking snöstorm när jag tog mig från lindö till åby idag. hutter. jag hatar verkligen kyla.

så nu, nu, nu, nu vill jag bara åka till australien. till värme, brunbrända ben och stränder. vill inte åka i januari, vill inte behöva vänta två månader till och behöva stå ut med detta hemska väder och klimat två månader till. vill åka NU.

och självklart är det bara 18 grader inomhus här hemma också. jippi.

ska gå och dammsuga lite nu så att mamma och pappa blir glada och jag blir lite varmare, förhoppningsvis.

nostalgi



brunbrända ben. världens vackraste livemusik i en bar hundratals meter ovanför havet. GYROS. bada i en hjärtformad pool klockan tre på natten varje natt. båtresor. australiensare. GLOWSTICKS. 1 euro shots. jellyshots. OUZO. dans hela natten tills solen går upp och man går hem till rummet med sandalerna i ena handen. i gotta feeling that tonights gonna be a good night.

GREKLAND

nu väntar jag bara på att vicky ska komma så ska vi göra vitlöksbröd och tzatziki - sjukt otippat.

halloween



halloween var riktigt roligt.

var på palace en stund med sofia på fredagen på iloveme för att det skulle hända massa grejer. det var goodiebag, buffé och massa grejer som utlovades men nja, speciellt kul var det inte. vi åt lite pastasallad, fick en s.k. goodiebag med praktiskt taget inget i, kollade på nån dansuppvisning, nån tjej som sjöng och sen nån slags kombinerad dans/modeuppvisning som lugnt var det bästa på kvällen! dock var det världens drygaste vakt, eller person som tog betalt för garderoben, blev så sjukt förbannad. jag hade bara en tunn kavaj och en kuvertväska och vi hade stått ute och frusit och jag ville inte hänga in nåt i garderoben så då fick jag tydligen ingen drinkbiljett.
till saken hör att detta event har promotats på så sätt att om man attendade eventet på facebook så fick man fri entré och i det ingick bland annat en gratis fördrink. men det fick inte jag för att jag inte hängde in nåt i garderoben. världens drygaste vakt, han sa inte ens varför jag inte fick en biljett utan la bara upp en på disken och då tog jag den och då slet han den ifrån mig och bara "den där är till din kompis inte till dig, du får inte ta den". frågade flera gånger varför jag inte fick en och försökte liksom få ögonkontakt med honom men han var bara helt sanslöst otrevlig och dryg. förstår verkligen inte detta fenomen med att vakter känner att dom har typ "rätt" att vara superotrevliga och dryga för att dom är vakter. i en liten stad som norrköping. oh, wow. not.

men iaf, sen i lördags hade sanna fest för att hon fyllde år i kombo med att det var halloween, vilket var great. var hos emma först och fixade oss, åkte in till sanna sen och sådäära. massor med folk och nästan alla var utklädda, skitkul att se. sanna hade pyntat riktigt halloween-igt med spindelväv och grejer! såå det blev massa rosa drinkar där och sen hugo.

fin halloween!

noisettes



coolt band. lyssna på never forget you!

bondi beach



ååh, kärlek till the vet at bondi beach. älska det programmet, så himla fint! dom hittade världens sötaste lilla kängeruunge i kvällens avsnitt men den klarade sig inte för att den var så undernärd och svag :(

RSS 2.0