GREAT

i love my life.

har haft en helt awesome dag. varit på stranden i brighton hela dagen med paula, ida och lisa, gänget som åker till geelong imorgon. snygga killar, sol, varma havsbad, mjukglass, kan det bli bättre?

är hemma nu, har tagit ett dopp i poolen, såå skönt, en lång dusch och blir upphämtad av cecilie och hennes kompisar snart och så ska vi hem till henne och have some drinks och chilla. vet inte om jag dricker nåt för jag måste upp tidigt imorgon för tåget till geelong går 8 am, haha. men det är ju onekligen tempting .. hm, får se hur jag gör. köpte en flaska vitt förut men den ska jag ha imorgon tänkte jag.

IMORGON är det i alla fall nyår, ska bli sjukt kul. jag, ida och lisa åker upp tidigt för vi måste hämta nyckeln till huset vi ska sova i och jag måste hämta ut min biljett också. sen drar vi till beachen och är där på dagen, sen hem till huset, gör oss i ordning och in till stan, geelong och new year on the waterfront. whoa!

hmm hmm

konstig dag. det här känns som att det kommer bli ett kryptiskt inlägg men det får vara så.

så himla mycket som hänt idag känslomässigt. var det i morse jag åkte hem från paula i brighton?! det känns som typ en vecka sen. var det verkligen imorse? ja, det måste det ju ha varit. jeez, jag är helt förvirrad.

jösses vad mitt huvud har varit med om mycket idag. först jätteglad och på superbra humör, sen chock och bara ett stort QUE och sen så mycket tankar som har snurrat runt i huvudet så jag vet inte vad. hmm hmm hm.

har sett where the wild things are ikväll. går mot strömmen och säger att jag inte gillade den supermycket.

nu måste min hjärna sova och bearbeta allt den varit med om idag. gonatt

it's all false love and affection, you don't want me, you just like the attention

då satt man här igen då. har croissant i ugnen och ägg på kylning, ganska god brekkie om jag får säga det själv.

sovit hos paula i brighton igår tills idag. kände bara att jag inte pallade vara hemma ensam mer. skypade med bästa mamma och pappa i en och en halv timma igårkväll, det var skönt. fick ur mig massor, haha. funderar på att köra lite wii sen så jag får ur mig lite aggressioner, uurgh.

min ipod har slutat fungera! jag vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till! råkade ju hoppa i poolen med den häromveckan och trodde verkligen den skulle lacka ur, men jag la den i solen och den har funkat heelt perfekt sen dess. MEN. igår synkade jag ipoden med datorn här och la till lite mer musik och nu går det inte att sätta på den. när man försöker sätta på den blinkar den bara varannan grön och varannan gul (det är en shuffle, den har alltså ingen display) NÅGON SOM VET VAD DET BETYDER? jag kan inte ligga och sola utan ipoden ju, dör i värmen då utan nåt som distraherar en. not fun. gick in på itunes nu och återställde den till fabriksinställningar, får hoppas att det funkar.

paula och jag käkade i alla fall lite pizza igår, åt svenskt godis och snackade tatueringar. jag är såå sugen på att göra en till och har varit det jättelänge nu. men kanske skulle göra en down under?

skulle träffat emmeli idag men hon har blivit sjuk så det verkar som att jag får tillbringa dagen själv ironiskt nog. som att jag inte haft tillräckligt mycket egen tid på sistone. haha. måste få igång ipoden och sen har jag tänkt att ligga och preeessa vid poolen för idag är det superfint väder.

tjing

UPDATE

fick igång min ipod, yeeees. nu blir det ut och pressa vid poolen och lyssna på la roux, lycka!

dagens fundering

question of today, varfor ar alla killar a-holes?!

i know that's not really the case but it sure does feel like that sometimes ..


this time baby, this time, i'll be bulletproof

men herregud vilken dålig dag. har gjort absolut ingenting. det skulle ju blivit sol och bra väder, men nejdå, det blev det ju såklart inte. molnigt och bara dåligt. så att ligga vid poolen och sola var väl inte direkt ett alternativ ...

har legat i sängen till ungefär 4 pm och inte ätit nåt annat idag förutom lite choklad. och jag är inte ens hungrig, har bara deppat, varit irriterad och besviken. bestämde mig för att ta mig an den 3-h långa amadeus så det har jag tittat på whilst in bed. har inte sett klart den än dock .. mozart var ju ganska het, haha.

MEN i alla fall nu är jag through with shit som inte ger nånting och bara gör en ledsen. ååh det känns bra. känns bra att jag tog ett bra beslut.

trodde jag skulle få deppa resten av dan och kvällen också men paula kommer hit för att cheer me up och snacka skit om manssläktet förmodligen, haha.

can't wait.



BEEN THERE DONE THAT, MESSED AROUND, I'M HAVING FUN, DONT PUT ME DOWN
I'LL NEVER LET YOU SWEEP ME OFF MY FEET


last couple of days



haha segast ever med uppdatering. julen här var minst sagt speciell. orkar inte skriva värsta detaljerat, men vi åt julmat, drack snaps och var allmänt svenska. fick fina julklappar, superfin klänning från sportsgirl, sovset och duschcréme från familjen och bästa julstrumpan med massor av godis: skumtomtar, bilar, geisha, lindt-choklad bland annat, ett till sovset som jag har på mig nu, världens sötaste fårkudde (hahaha) från mamma och pappa. och melissa horns skiva från syster. saknade min fina familj så fruktansvärt mycket på julafton och det var sjukt jobbigt ... fick verkligen skärpa mig för att rycka upp mig. hmm.

igår på christmas day var vi ute i st kilda på the esplanade, jag och manami mötte upp olivia och paula först men sen drog bara paula och jag vidare för att träffa cat och adrian och co ... kvällen var SJUKT rolig. hahaha. när folk började snacka om att dra hem kände jag bara WHAT och att jag hade kunnat vara kvar och dansa i flera timmar till. så jag är nöjd, hade helt sanslöst kul nästan hela kvällen. and a lot of crazy pictures to prove it, haha.

i alla fall, paula och jag tog en taxi, åkte hem och sov och idag var vi inne i stan på boxing day-rean. det var ganska kaos men trodde faktiskt det skulle vara värre. köpte en väska från källaren i myers, underkläder, en kofta. tråkiga saker. sen köpte vi maat på coles, åkte hem till mig och lagade mat, åt mat och hade allmänt najs. väldigt trevligt dygn sammanfattningsvis.

hahaha. idag på tåget till stan satt vi mitt emot en skitsnygg kille och paula snackar om att hon känner igen honom för att hon stött på honom ute i stan flera gånger. vi sitter och spanar på honom och garvar hela tågresan och även om han inte fattade vad vi sa fattade han garanterat att det var honom vi tittade på och pratade om. iaf, sen på jetty surf, vem står inte i ingången och bara heeey how you doing om inte han?! hahaha. haha såå pinsamt. så han jobbade alltså där och efter lite tankeverksamhet kopplar jag att det är samma kille jag spanade in sist paula och jag var där och typ hypade för henne att han var så snygg och grejer. hahaha. i en stad med 4 milj invånare liksom, what are the odds ... dagens ögongodis i alla fall, mumma.

ensam hemma nu, familjen är away on holiday och jag ligger i soffan med täcket och kollar på the haunting. scary. hatar att vara ensam hemma och att sova ensam, finns inget värre =/ imorrn ska det bli fint väder, så ska ligga vid poolen tänkte jag, jobba på brännan.

life is sweet



CHEERS from down under!

30 degrees

klockan är tio och det är redan 30 grader här, dagen före julafton. life is swell.

varit på ikea hähä








bästa haha

stängde precis av datorn och tog på mig mina nya fina, rosa sovshorts och min nya glassiga blommiga ögonmask från cotton on body (BÄSTA AFFÄREN NÅGONSIN, allt är så sjukt fint och typ rosa och superbilligt och nu är typ allt på 50 % sale så då är det ännu billigare!! jag vill ha ALLT därifrån, utan att överdriva) för att sova men det gick ju inte alls. i vanliga fall slocknar jag så fort jag lägger huvudet på kudden ungefär. hmm.

så jag kan likagärna uppdatera er om min dag och kväll. har badat i poolen idag och fått färg, woho. imorgon ska det dock bli ännu varmare, 35 grader så jag tänkte att tjejerna och jag skulle bada typ hela dan, haha.

I ALLA FALL.
största nyheten är ju som sagt att vi var på ikea förut! vill man hitta svenskar ska man åka till ikea och swedish food market, bara svenskar. haha. köpte ett halvt kg marabou-choklad, saltlakritsfiskar, dillchips med 50 % less fat (varför gjorde jag det?) och daim. mumma. nu klarar jag mig över julen.

se turistbilder ovan.

three weeks in australia

tänkte bara uppmärksamma att jag har varit här nere nu i tre veckor. nästa måndag en månad. jösses vad fort det gått.

the fab 5


i miss you guys. so much ...

söndags var en riktigt bra dag. det var bra väder, varmt, och jag gick ut och gick och det blev en lång promenad. tänkte att jag skulle införskaffa lite julklappar, så gick först till maling road, världens sötaste gata någonsin (sofia och vicky, ska ta med er dit sen när ni kommer!) men där hade dom typ inga affärer utan bara cafeér och små söta butiker med dyra prylar i typ haha så jag sa hej till r på hans jobb och sen gick jag till burke road och köpte lite grejer. var inne på target också och ååh, det var ju helt underbart, haha! inte alls så skabbigt som jag hört och fått intrycket av. dom hade allt och lite till och det var billigt också, haha.

badade lite i poolen på eftermiddagen, skypade med mamma, pappa OCH johanna på kvällen, så jäkla underbart!! har inte pratat med syster yster sen jag kom hit, alltså inte hört hennes röst på tre veckor. det gjorde hela min dag och jag var såå glad efteråt! och sen på kvällen var jag hos r. sen hände det inte så mycket mer av söndagen, men promenaden på dan var underbaar, gick säkert typ 5 km, lyssnade på ted gärdestad i solen, mm.

igår hade jag hand om tjejerna hela dagen, bakade lussebullar som gick åt skogen. gjorde dom med mandelmassa, följde johannas recept till punkt och pricka men bullarna blev superhårda, platta och torra .. vad gick fel?!?! kan kasta frisbee med dom alltså. så himla besviken för jag vet hur goda dom är och hur otrooligt goda dom blev som jag, s och v gjorde innan jag åkte och jag hade verkligen längtat efter att få äta dom igen :( så det var en sjukt stor besvikelse ..

sen var det varmt igår så vi badade igen och sen var jag och r i glenferrie på kvällen och köpte dyr men supergod pizza och kollade på en aussie-film som hette little fish. visste ni att cate blanchett, sam neill och hugo weaving alla är aussies?! jag lär mig massor av r haha.

tredje gången gillt .. right?!



haha, jag kan inte fatta att det blev platt pannkaka av utgången igår IGEN. det är ju nästan komiskt. nästan. var i alla fall hos olivia i sandringham på bbq och förkrök och det var sjukt nice, hade jätteroligt och träffade massa nya, trevliga brudar. mötte upp johanna innan, gick och köpte mat på woolworths (som vanligt köpte jag alldeles FÖR mycket, grillspett, dip, oliver, annat delikatessgrej, pastasallad, vindruvor) och vin. hos olivia var det i alla fall väldigt trevligt, vi var väl typ sju svenska tjejer, en svensk kille och en kanadensisk tjej. haha, hon måste ha känt sig ganska utanför, speciellt när vi svenskar glömde bort oss mellan varven och började snacka svenska.

såå kvällen var supertrevlig och bjöd på massa, massa mat, vin, och en simtur i poolen innan vi gick haha. jag hade faktiskt varit förutseende nog att ta med bikini!

sen på kvällen kan man väl säga att jag tappades bort haha. eller jag tappade bort mig själv snarare och gick SÅ vilse i st kilda så jag vet inte vad. vi åkte från sandringham till st kilda i två taxibilar för att vi inte fick plats i en och jag hamnade i den första och vi kom fram mycket fortare än de andra och visste inte ens om de hade fått taxi och så. i alla fall, först gick vi till ett ställe i st kilda och sen vidare till ett annat och vi skulle träffa dom andra på det första stället så jag fick lite lätt panik när vi gick vidare till det andra stället för att jag skulle sova hos ida som då inte var med oss.

så dumt nog, när vi är på det andra stället tänker jag att jag ska gå upp till det andra stället, kolla om dom andra är där och ja, försöka hitta dom. men det lyckades jag ju inte med, alls. gick så otroligt vilse och hade glömt min mobil hos olivia så kunde ju inte ringa nån heller, åååh. visste inte namnet på ställena vi varit på heller så kunde inte fråga nån. fick såå panik alltså ... så jag yrade omkring i st kilda forever typ i skapligt onyktert tillstånd och försökte hitta nån eller ställena vi var på men till slut gav jag upp. en lång spårvagnstur, en dyr taxitur och en nattpromenad senare var jag hemma.

SO that was last night. inte jättelyckat kanske. men vad är det man säger, tredje gången gillt, haha ...

har bara legat i sängen hela dan idag typ, haha. kollat på i love you man. vi håller på och grillar lamm här nu hemma och till det blir det sallad och couscous.

sen ikväll ska jag bege mig till brighton och spendera kvällen hos ida med paula, ida och olivia. glömde som sagt mobilen hos olivia också så det blir ett kärt återseende, haha.

over and out

bits and pieces




ja, har lite ego-moments här då. har sett ut såhär hela dan ... är sjukt uttråkad. har gjort nada idag. det har varit riktigt dåligt väder, hade tänkt ge mig ut och springa men lagom tills jag bestämt mig började det spöregna och har gjort ever since. så jag har bara varit inne idag, städat lite och så, tittat på alla desperate-avsnitt jag missat. hahah, det är enda serien som jag bokstavligen sitter och garvar rakt ut åt och då drar jag typ inte ens på smilbanden när jag kollar på typ parlamentet och sånt. sjukt roligt.

ska i alla fall förmodligen iväg på bio sen ikväll med r. det ska bli supermys, första bio'n i oz :) skulle ju egentligen på bbq i sandringham ikväll men pga vädret kändes det inte så kul att åka, plus att det skulle ta ett ganska bra tag att åka dit.

har fått kontakt med två tjejer nu som bor nära mig, en svensk och en dansk. den danska tjejen åker dock till queensland på lördag och kommer inte tillbaka förrän den 29, men ska träffa den svenska tjejen imorrn, ska bli supernajs! finally lite girlsällskap i området liksom.

har tjejerna hela dan imorrn och i helgen blir det paaartey!

sunny days





(ni får kolla bilder på facebook, för det är segast ever att lägga ut här)


hej och hopp.

igår var jag på beachen med cattis, hennes kille och sanna. visade sig för övrigt att jag och sanna träffades på en fest i somras, skumt värre. vi kände igen varann som fan men kunde inte placera varann förrän efter typ halva dan, haha.

vi åkte ett bra tag och var i alla fall först på torque beach och sen på bell's. på bell's beach var det inte en människa haha. gillade torque mest, finast strand, finast vatten, mest badvänligt och ja, tyckte lätt bäst om den. bell's var mer cool, liksom. efter torque köpte vi mat på woolworths och käkade och drack lite öl på bell's. det var riktigt najs.

somnade såklart i bilen på väg hem. cattis och stavros hade för övrigt BÄSTA bilmusiken. det var så sjukt soft att sitta där i bilen med nedvevade rutor, lyssna på beach boys, äta jordgubbar och titta ut över det australienska landskapet.

igårkväll var jag med r, vi tittade på memento och åt jordgubbsglass. filmen var ju helt störd.

och IDAG har det varit typ 40 grader och helt sanslöst varmt. jag har inte gjort nåt vettigt alls, bara legat vid poolen och blivit bruun. man kan ju ha det värre alltså.

jobbigt att det varit så himla varmt bara, jag sov inte så mycket inatt så var skittrött men tänkte att jag kunde sova lite i solen, men no way att det gick att somna, det var så sjukt varmt och det gick typ inte att andas. hoppade i poolen var femte minut typ, haha ...

BTW.
mitt semester-grej på spotify har gått ut nu (man kan använda det i annat land än det som är angivet i 14 dar, sen funkar det inte längre) så om nån snäll kompis kan logga in på mitt spotify och bara logga ut igen vore jag superglad, det är samma lösen jag har till allt typ. och jag heter inajoline på spotify också.

new year on the waterfront in geelong



PLUS




= NEW YEAR ON THE WATERFRONT IN GEELONG

ska åka på new year on the waterfront i geelong, yaay! tre band, två stora dansgolv, 5000 pers, ingår mat och typ open bar, hehe. GREAT. nu ska jag bara köpa biljetten, haha. fatta kul vi kommer ha, swedish crew typ.

imorrn ska jag på BBQ i sandringham också, så jag är glad :) har massor att se fram emot. bbq, rolig helg, jul, nyår, nya zealand ...

vallfärdade till 7/11 och pepsin nyss förresten, det var skitjobbigt för det är fortfarande typ över 30 grader ute och det är helt seriöst svårt att andas för att det är så varmt. massa air-con inne, så är man inne glömmer man typ bort hur varmt det är utomhus. jätteskönt att komma in i det svala huset efter promenaden, haha. låter ju helt stört men så är det.

supercravings



MÅSTE gå och köpa pepsi. är så törstig efter pepsi att jag vet inte vad.

beachen tomorrow!







IMORGON åker vi äntligen till beachen! fatta vad glad jag är. och vad brun jag ska bli. det blir förmodligen två stränder, en bit utanför stan, den ovan är bell's beach, en surfarstrand mest egentligen. jag är PSYCHED! åker med cat, hennes bf och två tjejer till. ska bli så great. det ska bli 32 grader imorgon för övrigt. skönt med värme, det har inte varit jättevarmt än.

annars har jag haft en väldigt bra dag, som det är här mest i aussie-land. kvällen var riktigt fin, jag var vid yarra river och drack cider med r. trevligt, trevligt. gick omkring och kollade och satt vid floden och kollade på skumma fåglar och jag såg en possum för första gången! haha jag tyckte det var skitkul men r fattade inte riktigt what all the fuzz was about ...

annars tror jag det här kommer bli en väldigt bra vecka. ha det så bra i sverige, hemma i kylan, hahaha.

14th of december



14 december idag. var inne i stan med paula igår, det var lyckat. trevlig tjej, massa snack och lite shopping. börjar få lite koll på gatorna nu i alla fall men jag lyckades ändå gå vilse, inte jättelyckat kanske, haha. hittat flera favoritbutiker .. listan görs längre och längre, än så länge;
- källaren på myer
- övervåningen på forever new, my god the dresses. nåt till nyår kanske?
- dotti (NICE!)
- supré, fasen vad stort det var. helt sanslöst stort.
- sportsgirl
- jetty surf (the havas, THE BIKINIS, ÅH!) där som för övrigt spelade en låt på svenska, typ skånska, haha. både paula och jag frågade vad det var för låt men personalen visste inte, som alltid. det var nån mixskiva i alla fall som var hur bra som helst, vi fick värsta partymoodet haha. man blev ju skapligt sugen på att köpa en bikini eller två, dom var jäkligt dyra bara.

vi käkade på hungry jack's också, som är exakt samma sak som burger king som sagt fast med annat namn. för att vara snabbmat var det gott!

jag HADE faktiskt kameran med mig men glömde tyvärr bort att ta kort, haha. kameran är ju så dålig i alla fall .. skulle inte säga nej till en systemkamera nu direkt.

igår anlände det ett stort rött paket från sverige också, julklappar som kommit tidigt :)

igårkväll var jag i fitzroy på panama dining room med richard och spelade biljard och drack vin. vi stannade på woolworths på vägen hem och köpte feta, oliver, salami, jordgubbar och bröd, supergott! i alla fall, cat, om du läser så måste vi gå dit nån kväll. dom hade asbillig och skitgod mat (såg det ut som) för tio dollar typ måndag, tisdag och söndag eller nåt sånt. husets hamburgare verkade poppis, den kostade iaf bara 10 dollar, synd att vi inte åt där. det var världens mysigaste ställe också, fanns pingis och biljard också som sagt.

vill åka till new year at the waterfront, ett band som heter eskimoe joe ska tydligen spela, över 5000 pers som kommer, två jättestora dansgolv med dj's och så två andra band som spelar också. biljetten kostar 165 dollar men då ingår typ vin, öl, och lite att äta och så. väldigt strict dresscode också, haha. typ inga flipflops, inga shorts, inga sandaler och inga jeans.

vet inte riktigt om jag har råd att åka på det dock. vill väldigt gärna, så vi får se hur det löser sig. hoppas att det löser sig på något sätt.

cheers

sometimes i think, sometimes i don't



idag är det den 13 december vilket innebär att det är lucia. haha, cat och jag har tjafsat fram och tillbaka vilket datum det var lucia, för hon trodde 14 och jag 13. det är 13 i alla fall.

ska göra mig i ordning, ner och äta frukost (do i smell pancakes?) och sen in till stan och träffa paula och köpa lite kläder och så.

sen ska jag skypa med mamma och pappa vid sex och efter det ska jag och familjen åka till svenska kyrkan för att kolla på ett luciafirande, mysigt!

och FÖRRESTEN, världens bästa vicky och sofia har bokat flyg till melbourne, lämnar sverige rike den 12 och kommer hit den 14 JANUARIII! JAG ÄR SÅ SJUKT GLAD! fasen vad skönt det ska bli att träffa dom, och vad kul vi ska ha. can't wait.

en erfarenhet rikare

ja, skulle väl mest kunna sammanfatta den här dagen med jävla skitdag. igår var det fredag och det känns som jättelänge sen. usch vad deppig jag var då. kände mig så himla ensam. har sett fram emot helgen hela veckan och nu känns det bara som att det blev platt pannkaka av alltihop. det som är bra är att jag kunnat sova så mycket jag velat. snacka om att man uppskattar sömn när man måste gå upp halvsju varje dag i veckan, haha.

åt fajitas igår, det var gott! väldigt gott. och var med s på burke street och köpte lite shorts och så. det gick förvånansvärt bra att ta med henne, vi var där i flera timmar och hon var superduktig. då blev jag glad! vi var visserligen och åt på grill´d och det kanske hjälpte, haha. hamburgaren där var för övrigt SJUKT god. det första riktigt goda jag ätit sen jag kom hit. saknar mammas och pappas supersupersupergoda mat. det känns som en evighet sen som jag var på burke street ju ... köpte två fina armband och en asfin neccessär/portmonnä från sportsgirl i blommigt och stentvättad denim. den är snygg ni. skulle ju köpt nån kofta och byxor men det hittades inte.

i alla fall, fajitas på kvällen och allmänt jättetrött och häng framför tv'n med GLÖGG OCH PEPPARKAKOR! hype. tror ni jag var glad eller?

natten till idag sov jag inte bra. trots öronproppar och hur trött som helst. vaknade spänd, nervös, irriterad och ledsen. åkte in till stan med tåget för första gången, träffade cat, gick till queen victoria market. snackade skit om det manliga släktet som vanligt. köpte fåniga souvenirer på marknaden. vill ni ha en australien-souvenir på posten, hojta till :) ska köpa lite vykort och grejer som jag ska skicka hem också, till farmor och så som inte har dator. ska skicka hem lite grejer över jul också. undrar om det hinner komma innan jul nu. nä, det gör det ju inte. oh well, det får bli nyårspresenter istället.

jag känner mig väldigt väldigt lonely just nu. saknar mina vänner. och min familj och min fina syster, mamma och pappa, calle ... tintin. saknar att ha någon nära som man vet vart man har, som man älskar, som man känner utan och innan och som man kan prata med om allt och alla, typ som nu, i en situation som den här.

jag har ingen sån person här.

kommer sanslöst bra överens med familjen bör dock tilläggas. absolut inget ont där. det funkar super.

men känner mig väldigt ensam i alla fall.

på tal om bilder så har jag en helt crappy, urladdad kamera för tillfället och jag är tyvärr inte en foto-person. i alla fall inte när det gäller den dåliga kameran jag har. hade velat ta kort idag på vic market men nejdå. cat glömde sin kamera också. men jag ska försöka skärpa mig, haha, och ska till och med försöka ta lite BRA kort.

väldigt tråkig uppdatering utan nån bild ens men så kan det vara ibland. nu ska jag dricka pepsi max, äta chips, sova med öronproppar, vakna upp utvilad, harmonisk och glad och imorrn ska jag in till stan igen för att köpa det jag inte fick köpt igår.

rainy day



har haft fullt upp med ungarna de senaste dagarna, därav bristen på uppdatering. tror jag skrev senast i tisdags och då kollade jag svensk film på kvällen, haha, "darling". skum var den. trevligt sällskap.

i onsdags hade jag L hela förmiddagen och sen gick vi och hämtade S på skolan vid lunch för hon slutade skolan för året. dom har alltså sommarlov/jullov nu, helskumt haha. hela hennes klass gick till parken för att äta lunch och vi satt under ett skuggigt träd och barnen lekte för glatta livet .. det var superfint väder då, bättre än man kan säga att det var igår. på eftermiddagen i onsdags kommer jag faktiskt inte ihåg vad vi gjorde, badade i poolen har jag för mig. just det. lagade lite wok till middag.

var ute och sprang i onsdags kväll, det var hur skönt som helst, dock mötte jag A när jag var på väg "hem" från rundan och hakade på henne för kände att jag hade hyfsat mycket energi kvar och det kanske jag inte skulle ha gjort, haha. jag höll seriöst på att DÖ. aldrig varit så fysiskt utmattad i hela mitt liv. det blev säkert en 7 km eller nåt, i skitsnabbt tempo för hon sprang mycket fortare än mig. fick se massa fina parker och en annan nyckelgata också.

igår hade jag båda barnen hela dagen och det var intense! vi var i en park och lekte ett tag, bakade muffins, åt lunch, läste böcker, ritade, tittade lite på film, L sov efter lunch och S spelade spel på datorn. var ute och hade picknick med det vi bakat och plaskade lite i poolen, men sen kom ösregnet och då gick vi in.

på kvällen åkte jag till fitzroy och drack lite vin med cattis och käkade lite. det behövdes kan jag säga, haha. letade efter en bar som vi typ inte hittade så vi satte oss på nåt annat ställe som väl var helt okej. hade dock bara shorts och sandaler för jag trodde inte det skulle regna mer men det ösregnade på kvällen också så jag blev våt och kall, satt och frös hela kvällen. åkte hem hyfsat tidigt.

idag har jag S hela dagen, vi har lämnat L på pre-school och S har spelat lite dataspel nu. har tagit en dusch och lite sånt, vi ska gå ner till burke street och jag har lovat henne att vi ska "gå på café" och att hon ska få något att dricka och en kaka, för jag behöver köpa lite kläder, haha. har SÅ grymt lite kläder med mig!! vart är alla mina kläder?? jag har två par shorts! och för kallare väder typ som igår, regn, allmänt har jag bara ett par tights och två par strumpbyxor. inga byxor överhuvudtaget. vill inte köpa jeans dock, får köpa ett par chinos eller nåt om jag hittar det. sen skulle jag behöva köpa en lite längre, tunn kofta också.

SNART är det helg! snackade med cattis om att laga mat och dricka vin ikväll men hon var inte på topp så vi får se. kanske ska träffa paula eller nåt. vill in till stan en sväng under helgen också, känns som att det passar bra att göra det när det är sämre väder. annars allmänt skönt att det är helg, kunna sova lite mer, träffa folk och göra lite kul grejer. har en förhoppning om nåt som kan bli av imorgon, vi får se hur det blir med den saken.

nästa vecka ska det bli asbra väder! skitvarmt! då blir det att åka till beachen kan jag lova!

hey now

idag har det inte alls hänt mycket. det har regnat till och från hela dagen och tyvärr ska det tydligen bli dåligt väder hela veckan. var ledig idag och spenderade dagen med att sova, haha. sov jättelänge inatt, från typ tio till sex men var ändå tydligen trött för efter att ha lämnat av s på skolan sov jag mellan typ halvelva och halvtvå. konstigt.

lagade mat till familjen sen, första gången jag lagade allt själv och det blev jättebra. mexikansk majssoppa med quesedillas från leilas kokbok, sjukt gott blev det. lite för starkt för barnen men jag och a älskade soppan, haha.

nu ska jag till r och kolla svensk film (hahahah), det ska bli najs.

x-mas is far away





vet inte om det är för att jag är trött men tycker att första bilden är helt hilarious, haha. sov inte så mycket, kom hem typ ett inatt och gick upp halvsju. det var tungt.

gick med barnen till skolan imorse och sen var jag med r ett tag, var i richmond, köpte smoothies och så gick vi en sväng vid yarra river. nice.

imorrn blir det queen victoria market förhoppningsvis, ska vara en sjukt stor marknad med allt verkligen. sen jobbar jag hela ons, tor och fredag. det kommer bli jooobbigt, haha. intensivt.



they're playing my song



varit på en helt insane bbq. hur mycket mat som helst, två pooler, världens hus och bil och ja .. haha, hur mycket folk som helst också. snackade en del med folk, det var en mamma som bara "ja, jag ska snacka med en kompis jag har som ska fixa lite söta aussie-boys till dig!" haha, ja jag tackar jag!

jag är SÅ taggad just nu. jag måste göra nåt, träffa nån! meen ingen svarar på sms, alla är så sjukt sega ...

superfint väder idag btw. jättevarmt enligt svenska mått mätt.

last night

gjorde jag något igår? haha, nä. var en sväng på burke road som sagt och nada mer. träffade richard på kvällen, det var trevligt :)

skypade en kortis nu med mamma och pappa men kunde inte sitta mer vid datorn så vi ska prata mer ikväll min tid. ska iväg på barbeque sen vid tre (ni fattar alltså inte hur STORT bbq är haha, överallt, jämt) med familjen och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra ikväll.

kan inte ligga i sängen hela dagen i alla fall .. tänkte sova en stund till med tanke på att klockan bara är halvtio. och så får jag se om det kanske blir julbasaren eller nåt annat innan tre då vi åker till bbq'n.

scary!

en kvinna blev våldtagen av fyra män på en toalett inne på mcdonald's filmstaden i norrköping mitt under middagsrusningen någon gång mellan åtta och nio?! QUE?!

that's not a cat, it's a possum!



dom här hänger tydligen i träden här nere och ska vara någon slags korsning mellan en katt och en råtta. deni.

the doobie brothers

sitter och lyssnar på jacobssons' spellista som jag, johanna, mamma, pappa och aron satte ihop sista kvällen hemma i sverige. lyssnar, älskar och saknar.

tonite

vet inte hur det blir ikväll. hade asgärna velat gå på rooftop cinema men biljetterna var slut. och vet inte om jag bara vill åka in till stan och gå ut så. får se, jag kanske stannar hemma. kollar nån film. softar.

ska hjälpa till med maten nu, vi ska äta rester från bbq'n igår.

cheers

om man är över femton vårar, finns inga känslor kvar

kuriosa: ted gärdestad var bara femton när jag vill ha en egen måne kom. så han visste vad han sjöng om, om man säger så.

köpte världens billigaste vin inne i city igår, 2,9 dollar. det var nästan pinsamt, eller det var pinsamt rättare sagt. till och med killen i kassan kommenterade det haha. bästa var ju att cat fick visa leg också trots att det var jag som köpte vinet, bara för att hon var med. stört. köpte mat på kfc men det var inte gott! dom har burger king här överallt bara att det inte heter burger king utan hungry jack's. men det är precis samma kedja.

drack massa vin och lite margaritas och sen drog vi in till stan och det var inte kul. så känns ju inte överdrivet kul att första utgången i melbourne blev misslyckad. sjukt tråkigt.

skulle eventuellt ha gått på svenska kyrkan-julgrejen idag men sov istället för jag sov på cats soffa, vaknade sju i morse och tog tramen hem istället. gick och la mig och sov när jag kom hem så sov till halvtre sen, skönt! så vi snackade om att gå dit imorgon istället, familjen var där förut och det var tydligen ganska kul. massa stånd och så fanns det massa mat att köpa. kan ju inte direkt säga att jag har värsta cravingsen efter nån svensk mat just nu, det är så svenskt här hemma så det går ingen nöd på mig. plus att jag knappt har några pengar. grejen är att jag har liksom inte gått ut på värsta shoppingspreen utan bara köpt grejer jag måste ha som jag inte tog med mig från sverige för att jag tänkte och alla sa att jag kunde köpa det här. så nu är jag verkligen short on cash. behöver verkligen de där pengarna för balklänningen. och funderar på när jag får min första lön, efter att jag varit här i en vecka?

har varit på burke road och köpt en borste och en pincett, haha. och lite chips och en pepsi max. känner mig så onyttig och skäms nästan lite när jag ställer in läsk i kylen som är min för dom dricker typ inte läsk i familjen. men jag måste ha min pepsi max!

på tal om shopping, den som sa att det inte fanns nån bra shopping i australien hittade på, haha. dom har helt sjukt mycket snyggt. älskar sportsgirl, bästa. får SUPER-CRAVINGS (eller suppercravings som vicky skulle sagt) typ hela tiden. det var sjukt jobbigt igår på stan att det fanns så himla mycket snyggt överallt.

annars kändes gårdagskvällen (kan man säga så) jobbig för jag hade sån jävla hemlängtan. typ bröt ihop och tjöt och försökte ringa hem till sverige typ trehundra gånger men det funkade inte och tror ni det gjorde saken bättre eller .. nej. fick höra sen att man inte kan ringa utomlands med vissa kontantkort. typ det på min mobil. saknar min bästa fina underbara familj så mycket. saknar mamma och pappa :( blev för mycket på en gång igår, allt bara kom och speciellt eftersom man hade druckit också. men ska nog skypa med dom imorgon, måste skypa. måste höra deras röster. har inte hört deras röster sen i måndags.

men det ska gå. jag vet att det är skitjobbigt i början och alla säger det och att man vänjer sig. jag hoppas verkligen det. för just nu känner jag mig sjukt ensam :(

it's a party down under!

haft en busy busy dag, varit i collingwood (hette det så, haha?) och fitzroy med catarina och spanat in massa sköna butiker, käkat frukost/lunch och sen drog vi in till city och det var INTENSE minst sagt haha.

sen tog jag tramen hem, gick av för tidigt, gick vilse på vägen hem och sen har lillan fyllt år idag så hon hade kalas nu med lite bbq, tårta och grejer.

ska ta en dusch nu och försöka komma på vad jag ska ha på mig ikväll, ta tramen till c igen och pimpla lite vin var det tänkt och sen in till city för parteeeey. GREAT!

cheers

cha-cha red



fortsättningen på läppstifts-historian är att jag fick cha-cha red i avskedspresent från världens bästa syster. ska inviga det nu i helgen när vi ska ut :)

saknar er



ska visserligen träffa massa folk i helgen och det blir säker superroligt men just nu känner jag mig bara skapligt ensam och saknar mina fina, fina vänner ... ♥

helgplaner



howdie from down under!

ligger i sängen, klockan är 6 på morgonen (!!!!), lilltjejen har lite problem med att sova och vaknar under natten och hon vaknade två gånger idag, senaste gången vid halvsex så jag struntade i att somna om en gång till, var inte så trött.

i allmänhet är jag dock väldigt trött. igår på eftermiddagen kom det som en våg som bara sköljde över mig, efter att vi varit och hämtat stora tjejen på skolan och vi skulle laga middag och så. kunde knappt stå upp. så jag gick och la mig vid nio men kan väl inte direkt säga att jag är utvilad nu direkt, haha. har ju vaknat två gånger under natten som inte var av mig själv, tyvärr. menmen.

har snackat med en svensk tjej nu som heter paula i alla fall och i helgen är det massor med planer! på fredag är det utgång för första gången i melbourne, ska bli såå kul! på lördagen ska vi på svenska kyrkans basar och på kvällen var det rooftop cinema vilket minst sagt lät intressant och så skulle vi tydligen gå ut igen efter det.

och på söndag är det eventuellt bbq med aussie-boys! yay!

ska förmodligen träffa en annan svensk tjej i helgen också om allt klaffar, och utforska melbourne och sådär lite, ska bli supertrevligt. känns bra att jag har fått kontakt med folk nu.

idag har jag hand om lilltjejen hela dagen, efter att ha lämnat av stortjejen på skolan ska vi gå lite i affärer, köpa lite julpyssel och så för vi ska göra julkort sen i eftermiddag. tänkte köpa med mig något gott hem att äta också, nån bakelse eller lite mat eller så. vi ska till white horse road tänkte vi, det blir närmst från skolan.

lilltjejen tar ju en nap efter lunch också, som det känns nu gör nog jag det också, haha.

igår var det förresten 26 grader i skuggan på kvällen. svalare i huset än ute så när man gick ut slog en värmevåg emot en, haha.

KÄRLEK ♥♥♥

andra dagen i aussie-land och första jobbdagen

passar på att skriva lite när lilltjejen ligger och sover middag, klockan är kvart i två på dagen här nu. det är helt fantastiskt väder, klarblå himmel, strålande sol och VARMT!

igår hände det inte så mycket mer sen, la mig ganska sent trots att jag skulle upp halvsju. inga problem att gå upp tidigt idag dock. vi åt frukost och så och efter att ha lämnat av stora flickan på sin skola blev jag och lilltjejen avsläppta vid en jättefin park. vi lekte i lekparken och gick runt och bara strosade, mysigt. gick den långa, långa vägen hem sen med barnvagen och det tog sin lilla stund, säkert minst en timma. har börjat få lite koll på gatorna nu, canterbury road, mont albert road, white horse road, burke road ... annars är det bara väääldigt mycket gatunamn att hålla koll på kan jag lova. blir mer och mer kär i området, det är helt underbart. var ju som sagt på burke street igår som är en jättemysig gata med massor av affärer, restauranger och cafeér och så och när vi gick hem från parken idag gick vi längs white horse road som också var en sån gata, supermysig.

när vi kom hem lagade vi lunch, som inte blev så superlyckat, haha. hade ingen aning om vart något var och trodde jag hittade matlagningsyoghurt i kylen (skulle göra nån pastarätt med yoghurt, salami, tomater, ruccola) men detg var det inte, det var liksom helt söt yoghurt och helt fettfri. så det redde sig liksom inte. men det gick att äta i alla fall.

sen badade vi i poolen, skönt! den är ganska kall nu bara dock pga att det inte varit varmt så länge, det är synd. och nu ligger lilltjejen och sover, jag ska röja lite i köket och sen ska vi gå och hämta stora tjejen i skolan.

på tal om solen .. har legat ute och solat nu i kanske tjugo minuter och jag har redan fått värsta brännan. efter fem minuter drog jag bort troskanten för att se om det blivit nån skillnad och JÖSSES vilken skillnad det blivit. så så länge man är försiktig blir man i alla fall brun fort! är glad att jag har lätt för att bli brun för jag lär se ut som en pepparkaka i slutet av veckan, he he he ...

in australia



vill bara inleda med att säga att jag haft besöksrekord, TREVLIGT! om ni som tittat in här de senaste dagarna fortsätter att titta in och slänger in en kommentar då och då blir jag superglad!

har så otroligt mycket att berätta så jag vet inte vart jag ska börja. allt är så omtumlande och nytt och jag känner att jag behöver skriva av mig lite för att få mer plats i huvudet.

min resa började söndag morgon den 29 november 05.30 då vi åkte hemifrån till arlanda. efter ett jobbigt farväl på flygplatsen flög jag först till london, sedan till hong kong på tio timmar och sedan till melbourne på drygt åtta timmar. jag flög med quantas och kan verkligen rekommendera dom! vi fick mat, snacks och dricka stup i kvarten verkligen och man fick filt, kudde, ögonmask, strumpor, tandborste och tandkräm! jag landade i australien cirka 22.00/10.00 pm måndag kväll lokal tid, svensk tid cirka 12.00 måndag. blev hämtad på flygplatsen och efter det har det bara varit fullt av nya intryck och massa nya människor.

det känns som att jag har varit här mycket längre än bara en dag, men det är väl för att allt är nytt i suppose. har inte alls sovit mycket och är inte alls jetlaggad, som tur är. vaknade sju i morse, gick upp åtta, åt lite frukost, tog en dusch och sådär, kände mig inte superfräsch kanske!

fick skjuts till burke street där dom hade massa affärer, cafeér och grejer förut idag. och jag kan säga så här; den som sa att det inte finns någon bra shopping i australien LJÖG! överallt hittade jag affärer med hur mycket snyggt som helst ju! massa kläaffärer och massa skoaffärer. har hittat en sjukt bra affär som heter sportsgirl, namnet till trots är det ganska likt topshop och jag hittade världens finaste klänning någonsin men den kostade 130 dollar tyvärr. aus dollar ligger på 6,2 kronor nu ungefär.

köpte två body-butters på body shop också, mycket billigare än hemma. har ju inte tagit med mig några hårprodukter eller body lotions eller så alls pga den reglerade vikten så måste köpa sånt nu. var på hairhouse/warehouse har jag för mig att det heter och shoppade loss där med; köpte schampoo och balsam för färgat hår, megaförpackning av loreals absolute repair, saltvattenspray som luktar helt gudomligt och värmeskydd för att platta håret och så. och så hårsprayflaska på typ en liter, den är helt sanslöst stor. allt var märkesgrejer! allt detta gick på 122 dollar ungefär. billigt! köpte en supersöt korall top med ditsydda blommor och en blommig, lite lös klänning också.

så nu måste jag nog lugna mig lite. hahaha, första gatan med affärer jag går till som råkar ligga typ en tio minuters gång från oss och jag kommer hem med allt det här. hur ska det då bli när jag åker in till melbourne?! gick vilse två gånger på vägen hem också, haha.

i eftermiddags hämtade vi upp barnen och sen åkte vi ner till burke street igen, köpte en mobil och lite så till mig. så nu har jag en mobil och ett aussie-nr, skönt!

huset är jättefint och området vi bor i är hur fint som helst. väldigt amerikanskt, med breda gator och massa lummiga, gröna träd överallt. verkligen jättefint. nära till kommunikationer, parker, affärer och grejer. mitt rum är mysigt, sängen är jätteskön (puh!) och jag har en egen balkong med utsikt ut mot gatan och eftermiddagssol. det ni!

ligger i sängen nu med min älskade laptop som jag tog med mig och efter mycket om och men fick vi internet att funka, vilket känns såå himla bra verkligen. har filmer och så på datorn jag kan kolla på också.

det är mycket som händer framöver och det kommer att bli intensivt! imorgon ska jag vara hemma med minstingen, hitta på lite roliga saker och så. känns verkligen som att det klickat med familjen och med barnen och så hitintills så det ska bli kul att vara ensamma vi två imorgon och göra lite roliga saker. på fredag fyller minstingen år så då blir det kalas för henne. på lördag/söndag har svenska kyrkan här sin årliga stora julmarknas/basar så det ska vi gå på, ska bli kul. sen har jag pratat med en svensk tjej som heter paula som bor i brighton och det var tydligen tal om utgång och barbeque i helgen också, kul! ser verkligen fram emot det!

ska försöka få kontakt med den enda riktiga aussien jag känner här också, han har anmält sig till att vara min personliga guide för melbourne, haha.

alla är otroligt hjälpsamma och trevliga, inte alls som hemma i sverige kan jag säga.

köpte sunscreen idag också, en på 15 och en på 30. var inte alls mycket i solen idag, bara gått i skuggan, haft solglasögon och så men har ändå fått färg och min näsa är röd, syns tydligt vart solglasögonen slutade, haha. så imorgon måste jag smörja in både mig och minstingen så vi inte bränner oss. siktar på att bli riktigt brun till helgen dock!

allt känns väldigt overkligt just nu, det är väl egentligen ett bra ord att sammanfatta det med. det känns väldigt mycket som när man sover, och drömmer att man är någonstans och gör massa saker och att man sen vaknar upp och bara, aha, det var bara en dröm. lustigt nog känns det ganska mycket så! jösses, jag är nog mer jetlagged än vad jag tror.

cheeeers from down under!

RSS 2.0