Emmaaa!!



Saknar dig som galeeeeet!! Festa sönder snart älskooo ! ;D

Ångestframkallande dyr väska


Lite sån här stil på väskan men ändå inte, min är mycket finare ...

På vägen tillbaka till tåget från Florens gick vi igenom marknaden igen och jag gjorde lite impulsköp .. Köpte lite små souvenirer som dock var så pass billiga att det inte var så mycket att ångra, men åh, jag köpte den dyraste väskan jag någonsin köpt. Italienarna är ju som ni vet väldigt duktiga på läder och italienskt skinn är ju väldigt känt och det fanns väldigt många läder och väskstånd längs vägen så mamma och jag stannade till sist på ett och jag gick därifrån med världens finaste väska. Som dock kostade 185 euro. Förstår ni hur mycket pengar det är?! Snacka om att jag hade ångest efteråt.

Vi prutade lite (eller ganska mycket) och fick ner den till 140 men det är fortfarande fruktansvärt mycket pengar och den dyraste väska jag någonsin köpt. Men jag är nöjd, ändå. Den är fruktansvärt fin! Långt, fint axelband så man kan ha den på axeln också och ganska mycket "old school" och den där skolboksväska-stilen. Den är ganska stor ändå måste jag säga, men jag har tänkt att ha den i höst så jag får plats med böcker och kollegieblock i den. Den har väl ungefär en hundra fack och fickor lite överallt, pennhållare, stora och små fack. Fick äkthetscertifikat med i alla fall som jag inte kunde förmå mig själv att slänga, haha.

Så det var det dyraste inköpet på den här resan, om man säger så!

Firenze



Kanske ska berätta lite om Florens nu när jag ändå är i gång. Det var väldigt vackert och atmosfären var jättemysigt. Vi var där i torsdags och just då var det förmodligen en 40 grader i statskärnan och då rekommenderar jag inte att åka dit, för värmen var nästan outhärdlig. Vi åkte tåg dit och anlände på en helt enorm tågstation med massor av butiker och människor. Trycket var helt enormt, det var skitcoolt! Vi var inte där så länge, men först gick vi i alla fall ett tag på den stora marknaden som är i Florens varje dag. Det fanns hur mycket olika prylar som helst, men mest lädervaror, sjalar och smycken. Det var inte utan att man blev lite galen av allt fint .. Vi var och fikade på nåt litet café nånstans och stapplade fram på våran mixade italienska/engelska, italienska mest eftersom italienarna är helt fruktansvärt dåliga på engelska, allting, och då menar jag verkligen allting, är dubbat. Såg ett dubbat Vänner-avsnitt häromdan, det var ingen trevlig upplevelse, haha.

Vi satte oss ner ibland för att dricka lite på olika caféer eftersom det var så varmt, och jag köpte massa vykort för att skicka till folk. Vi var runt och gick en del också för att titta på olika sevärdheter, och vi såg bland annat bron på bilden ovanför, som består av hus. Den var väl fin antar jag, men inget speciellt direkt ...

Såg en helt enorm domus också, som man var tvungen att ta kanske tio kort på för att få med hela. Den var verkligen helt enorm. Mängder av turister fanns det också i Florens, och främst amerikaner av någon anledning. Annars strosade vi mest runt och tittade på vackra hus och byggnade, för det fanns det mycket av. Vi hittade också "lyxgatan" med Dior, Prada, Burberry, Pucci, Cavalli, MaxMara, Gucci, Chanel och så vidare. Det var lite lusigt för butikerna låg verkligen uppradade bredvid varandra, jättetätt, längs en lång gata.

Gick tillbaka till tågstationen, käkade på McD där som var skitskabbigt och inte alls lika gott/lika bra standard som hemma och tog tåget hem. Eller ja, hem och hem. Först var tåget försenat, 5, 10, 15, 20 minuter och sen blev det inställt. Fick åka nåt annat tåg då som gick till Lucca egentligen men som skulle gå till oss också och efter ett tag la det av. Det med. På grund av värmen förmodligen, det var väl därför det andra tåget la av också ... Till slut kom det igång i alla fall, men helt seriöst så höll vi på att dö på det där jävla tåget för att det var så freakin varmt. Det var ett gäng med tyska pensionärer på tåget och dom tjocka gubbarna såg ut som att dom skulle få en hjärtattack vilken sekund som helst. Ganska hemskt egentligen.

Bilder

Har tagit massa kort på typ allting men kabeln är i bilen tyvärr så bilder kanske kommer senare eller så kommer dom när jag kommit hem. Har väl tagit några hundra kort hittills, i Florens, på huset, omgivningarna och poolen och på glassen såklart. Lite bikinibilder och poolhopp finns också med!

Gelato, arrividerci



Idag var sista dagen på förmodligen väldigt länge som jag åt italiensk glass. Sorgligt, väldigt sorgligt. Vi lämnade huset vid runt nio i morse och har åkt hela dan och kom fram till Österrike idag eftermiddag. Vi har nu tagit in på nåt österrikiskt gasthof där det till min stora lycka fanns trådlöst! Åt nån konstig sallad i hotellrestaurangen men hade huvudvärk så gick upp till rummet, tog en tablett och la mig i sängen med datorn efter att jag pratat med min älskling för sista gången på en vecka, usch. Han ska till Norge och förlusta sig och på ett ställe därtill som ligger så mitt ute i ingenstans att det inte finns nån täckning ens. Shame on him.

Längtar hem grymt mycket nu måste jag säga och saknar alla hemma äckligt mycket. Har köpt lite små souvenirprylar till mina söta vänner som ni ska få sen dock och jag är ju till och med så snäll så att jag ska agera langare åt er i Tyskland också, hehe ..

Quanto costa, or something?

Fortfarande runt 35 - 40 grader och stralande sol, brannan borjar ta sig, hehe. Har legat vid poolen mest och flutit omkring pa luftmadrassen, men igar akte vi faktiskt pa en liten utflykt till havet. Det var riktigt varmt i vattnet men inte sa frascht tyvarr och det var nat helknasigt system dar, man fick typ inte ligga nanstans om man inte hade kopt biljett, bodde pa ett speciellt hotell eller var medlem i nat. Vi tryckte in oss dar nanstans och hoppades att det inte skulle komma nan och krava oss pa pengar eller krava att vi skulle ga darifran. Det var massa paflugna forsaljare overallt ocksa, som kom och tryckte upp fula solglasogan, scarfs och vaskor i ansiktet pa en och verkligen inte gick darifran forran man typ rot at dom.

Gick omkring och kollade lite i butikerna, men vi lyckas alltid tajma in var planerade shopping i deras "siesta" som ar mellan cirka 13-16 (heter nog inte siesta i Italien dock)  sa allt var i princip stangt. Kakade god pizza och sag sjalva sinnesbilden av en snygg italienare, josses. Han var skitbrun och hade lite halvlangt svart, lockigt har, lite skaggstubb, skitbruna stora ogon, grymma solglasogon, vit tischa med snyggt tryck och typ 3/4-byxor i cargostyle och svarta Havaianas. Bestallde pizza som han fick i en papperspase och tryckte sen lite nonchalant ner en vit hjalm over sina lockar utan att spanna dan och akte ivag pa en vespa med hjalmen pa sniskan samtidigt som han styrde med ena handen och holl pizzan med andra. Da kan vi snacka om att det kandes som att man var i Italien, haha! Annars ar folket faktiskt inte sa vackra, men nagra vackra italienska pojkar har jag i alla fall sett.

Imorrn ska vi till Florens! Galen shopping, himmelsk glass, underbar mat och vacker arkitektur, here I come!

Forresten, girls, grillning/fodelsedagsfest hos mig lordag den 12 juli foljt av laglig utgang for forsta gangen, haha.  Ni som kanner er traffade ar formodligen traffade ocksa, haha. Lite fodelsedagspresenter vore inte heller fel, he he he ...

Ha det bast hemma alsklingar, jag saknar er massor och tanker pa er varje gang jag ligger i poolen, lovar!

Amazing!



Nu ar vi i Italien och det ar helt sjukt underbart vackert! Vi sov ju som sagt en natt i nat slags "gasthof" i Alperna som jag trodde skulle vara valdigt italienskt och sa eftersom vi anda var i Italien men det lag precis pa gransen till Osterrike sa det var valdigt tyskt anda, tyvarr. Vi var alltsa over till Italien, precis over gransen men med betoning pa precis sa allting var valdigt tysk/italienskt, sa att saga. Akte valdigt mycket bil igen och kom fram i lordags eftermiddags.

Huset ar helt otroligt. Helt javla fucking amazing. Det ligger valdigt, valdigt hogt upp med vaaaarldens utsikt over en jattefin dal med jattehoga berg och kullar och utsikt over sma byar som ligger nedanfor. Boljande ar verkligen ett ord som man far tillfalle att utnyttja om vi sager sa ...Nae, det gar verkligen inte att beskriva endast med ord, man maste verkligen se det sjalv. Och kameran duger inte till mycket heller, den fangar verkligen inte atmosfaren och hur det verkligen ser ut, utan det ser mest disigt och bara kulligt ut. Synd. Vet inte riktigt hur jag ska fanga det da ...

Huset ar i alla fall en 100 ar gammalt eller sa sa det ar en vindlande trappa och sota, sma sovrum med stora trabalkar i. Massa blommor overallt och en stor, snirklig grind innan huset. Det ligger ju som i en evig backe sa det ar valdigt kulligt och sa runtomkring  med anda med en grusgardsplan. Och poolen ar helt underbar. Har tillbringat det mesta av tiden dar hittills. Bara flutit omkring pa en luftmadrass och druckit Bacaradi, aaah!

Och glassen ska vi inte ens borja prata om, den ar helt otroligt sanslost god. Det gar inte ens att jamfora den med glassen hemma pa typ Halvars eller Smultronstallet, tyvarr. Extremt kramig och, ja, vad ska man saga, tat, haha. Svensk glass ar sa himla luftig for att dom typ trycker in luft dar eller nat men den italienska glassen ar verkligen inget annat an, ja, typ gradde och smor.

Sitter pa ett internetcafe nere i byn nu, vi har varit pa marknaden har idag, eftersom det ar marknadsdag idag. Kopte tre bikinier for 3 euro styck och Tropical oil med kokoslukt haha. Ungefar det farligaste som finns, men jag ska bli brun!

Puss!

Mot alperna!



Nu har vi sovit sista natten i Tyskland, i södra Tyskland, på ett hotell/gästhus som heter Sindersdofer Hof. Idag ska vi åka vidare genom Österrike och fram till norra Italien där vi ska sova en natt i Alperna. Efter det är det bara att åka rakt ner till huset, och det ska bli 29-30 grader i Italien från och med fredag! LYCKA! Pressa, pressa, pressa vid poolen säger jag bara, haha!

Har förresten fått jobb på Vero Moda! Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig ..

Puss.

Första resdagen

Zimmer mit Aussicht Kunstdruck von Willem Haenraets

Nu är vi framme i Tyskland! Åkte runt en halvsju imorse, var framme i Helsingborg runt lunch och tog färjan över till Danmark. Åt nån konstig hamburgare på McDonald's och försökte förstå danskan innan vi tog ytterligare en färja över till Tyskland. Och nu är vi alltså i Tyskland nånstans och jag har faktiskt ingen aning om vart vi är. Vi åt middag på hotellet som var jättegod och kändes som att man åt en rejäl söndagsmiddag hemma hos mormor ungefär och snart ska vi kolla på Sverige - Ryssland såklart!

Movietime and time to go



Har laddat upp inför resan med att låna en drös böcker, ladda mp3:n med massa musik och ladda ner en hel del filmer:
 
- Edward Scissorhands
- 27 dresses
- Casablanca
- Pretty in pink
- Can't buy me love
- Romeo och Julia
- The signal
- Den oändliga historien 1 och 2
- Music and lyrics
- The eye
- St. Elmo's Fire
- A walk to remember
- It's a guy, girl thing

Ska ta med mig mitt täcke och mina kuddar också. Tillsammans med det, böcker, datorn, filmer, mp3:n och bilgodis, festisar och McDonalds's-mat längs vägen ska nog det här gå riktigt bra, haha. Man kan ju sova också. Vi åker vid ungefär sex imorrnbitti och lämnar Sverige runt lunch, så om det är någon som vill prata med mig en sista gång får ni ringa till min mobil innan lunch! Vi övernattar i Tyskland och i Alperna innan vi kommer fram till Toscana och det är ungefär så mycket jag vet. Tror att vi har hyrt huset från 21-28 juni. Hatar verkligen att packa, för det känns alltid som att man glömmer nåt. Förhoppningsvis har jag inte glömt nåt jätteviktigt nu.

Ha det bra här hemma under tiden jag är borta. Ska tänka på er när jag äter italiensk glass, pasta och pizza, haha.

Puss!

Now I'm in love with how you feel



Köpte världens finaste underklädesset igår, som synes på bilden. Men det är faktiskt väldigt mycket finare i verkligheten. Det var organic cotton också och då känns ju det hela om möjligt ännu lite bättre.

Har jobbat de senaste dagarna, och myst. Ätit för mycket pizza, sovit och packat en del. Var på grillfest hos Sara med tjejerna i klassen i fredags och det var väldigt, väldigt mysigt och trevligt. Vi gjorde egna grillspett och föråt oss på det, potatissallad, sallad, jordgubbar, glass, chokladsås, chips, toblerone, kexchoklad, kolaremmar och bilar. Drack en hel massa skogsbärscider, ananascider och läsk och skrattade så jag fick ont i magen ungefär. Vi lekte lite lekar och alla blev ganska knäppa, haha. Tittade på Föräldrafällan efter grillningen och den var precis lika bra som när man var liten. Den är grymt dålig och klyschig egentligen, men ändå, fruktansvärt bra. Lindsay Lohan var så grymt liten också, kul att se. För övrigt var det fredag den 13 då och måste säga att det faktiskt hände lite kusliga saker ... Fast borde verkligen inte uttala mig om den dagen då jag faktiskt är född fredag den 13, haha.

Vicky spontansovöver hos mig i söndags och vi var uppe sent och kollade "What happens in Vegas", som var ganska charmig, söt och väldigt förutsägbar och efter den såg vi "The truth about love" med Jennifer Love Hewitt från Ghost Whisperer där hon försökte prata med brittisk accent, och herregud, vad dålig filmen var. Här kan vi snacka om en c-film, haha. Och jag som hade såna höga förhoppningar på den. Vi åt mat direkt i sängen och vräkte i oss massa äppelpaj med vaniljvisp och hade det allmänt mysigt. Var dock uppe alldeles för sent och sov bara typ fyra timmar för att jag var tvungen att gå upp kl. 6 för att jag hade körlektion 7.15. Grymt jobbigt kan jag säga.

Åkte hem efter körlektionen och kom hem halvnio, då Vicky hade gått upp (!!!). Vi åt frukost, kollade "The Others" samtidigt som jag packade och sen åkte vi med pappa in till stan för att kolla lite olika grejer, bland annat shorts till mig och kolla upp om tatueringen. Köpte ett par vanliga svarta shorts och så underkläderna.

Gick till Lucky 7 och hade hoppats på att kunna boka en tid, men det gick inte. För det första hade dom inte tider förrän efter oktober egentligen och för det andra så var jag tvungen att bestämma typsnitt och storlek på tatueringen själv innan jag bokar tid så att vi kan komma överens om ett pris. Och jag vet fortfarande inte vad "övervinna" heter på franska för det finns inte i lexikonet. Blir nog tvungen att ringa min franskalärare, haha. Men är sjukt taggad i alla fall! Om ja fixade typsnitt och så skulle dom försöka klämma in mig nånstans innan oktober, hoppas!

Sov hos min mysing igår och det var jättemysigt och underbart men jättejobbigt också för att jag visste och vet att vi inte kommer att ses på tre veckor. Usch. Knappt prata med varann heller. Han åkte iväg på fotbollsläger på morgonen och jag åkte för att jobba en stund. Kom hem runt tre och har mest packat, suttit vid datorn, pratat med massa människor och sagt hejdå, lyssnat på musik och laddat ner film att kolla på under resan.

The monkey on your back is the latest trend



Soundtracket till Juno är ju som jag hoppas de flesta vet helt jävla fantastiskt. Låtan ovan är enligt mig utan tvekan bäst, tillsammans med Piazza, New York catcher. Det är låten som Michael Cera och Ellen Page sjunger tillsammans i slutet, fast det här är originalet med Moldy Peaches. Några andra riktigt bra låtar jag är hooked på just nu:

Bella and Sebastian - Piazza, New York catcher (nästan allt med dom är bra)
Kimya Dawson - Loose lips
Death cab for cutie - Crooked teeth (allt med dom är bra)
Bree Sharp - Everything feels wrong
Tegan and Sara - Call if off (allt med dom är bra)
Jaci Velasquez - Unspoken
KT Tunstall - Other side of the world & If only
Lisa Stansfield - Say it to me now
Frou Frou - Hear me out
Angela Ammons - Always getting over you

Wishlist



Fyller ju år ganska snart, 13 juli, och det skulle inte vara helt fel om det här låg i presenterna:

- Nintendo Wii och Wii Fit
- Rosa WESC-lurarna
- Lila, ljusrosa eller svart Tritoni-klocka
- iPhone
- Rosa skins till laptopen
- Röd eller rosa snygg datorväska
- Mobilt bredband från 3 i någon cool färg
- Tajt, liten ljus jeansjacka
- Sing Star
- Guitar Hero
- Massa gladiatorsandaler
- Nagellack i starka färger

Nu ska jag iväg på grillfest, puss!

Rosa WESC-lurar

image2034

Är grymt sugen på ett par rosa WESC-lurar att komplettera till mina gula. Har kollat på Zoovillage och Junkyard men hittar dem inte där och undrar därför om det är nån som vet någon annanstans där man kan köpa dom? Den här tjejen som bilden ovan är ifrån köpte tydligen sina på Zoovillage för typ 80 euro, vilket är ca 800 kr. Hjälp mig, någon?!

Lov!



Snor den här bilden från Linn, som jag för övrigt tycker ska skicka resten av bilderna till mig! Känns inte så superkul det här med att blogga längre .. I alla fall inte när man som de allra flesta tvåor legat begravd under massa plugg de senaste veckorna. Känns inte som att jag har sett solljus förrns nu, ungefär. Det har känts tradigt att inte kunna vara lika glad som treorna och fira med dom för att vi haft så sjukt mycket plugg, men det var inte direkt en fråga om att göra ett val, utan mer att man fick ta itu med det. Vi har haft otroligt mycket att göra de senaste veckorna, men i onsdags var det den sista redovisningen och sen var det över för det här året. Som ni ser på listan några inlägg ner har det varit mycket att göra och det var i princip allt det vi gjorde också till slut ...

Men det blev faktiskt ganska bra til slut och jag är riktigt nöjd med kursbetygen måste jag säga, även om jag kanske inte är den självklara personen att få det där stipendiet nästa år, haha. Jonte fick stipendie för bästa kompis och fick två böcker om Axl Rose och Led Zeppelin, kul! Sången på avslutningen kan väl dock diskuteras ...

Annars har jag mest fikat och solat i parker, ätit pizza i hamnen och tittat på solnedgångar, myst, jobbat lite (men det kommer bli desto mer) och varit riktigt , riktigt trött. Jag var på en studentskiva i torsdags efter avslutningen, som visserligen var helt okej, men bara fick mig att längta ännu mer tills det är min tur.

Igår var vi ute ett gäng hos mig och grillade eftersom mamma och pappa var på landet och jag således hade huset för mig själv ... Sofia och jag tog en promenad först på dan bort till Aborreberg och sen badade jag vid Slipen och efter det handlade vi lite mat och åkte ut till Åby. Bella, Selena, Linus och Emma dök upp och det var trevligt, om än lite väl hastigt.

Finaste Anna blev 18 igår! Jag tror hon hade en väldigt fin dag även om det var synd att hon inte kunde vara med oss. Men det kommer fler gånger, som till exempel nästa helg kanske?

Jordin Sparks feat. Chris Brown - No Air



Om ni mot förmodan har missat den här låten, lyssna!

RSS 2.0