Årsresumé



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Det mesta är väl nytt egentligen. Var i Barcelona, Italien och Turkiet. Jag körde bil. Fyllde 18. Hade 18-årsfest. Tog körkort. Åkte utomlands själv med en kompis för första gången. Köpte kokosnöt direkt på stranden.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tvivlar på att jag gav några förra nyåret faktiskt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nope.
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, mormor.
5. Vilka länder besökte du? Spanien, Italien, Österrike, Tyskland, Danmark, Turkiet.
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Mer glädje och lycka. Mer stabilitet. Mer sol och värme på sommaren. Att HM rycker upp sig från sin jävla svacka som har pågått typ forever känns det som!
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? Min almenacka är i skolan .. Men 25 november kan jag iofs utantill, dagen jag tog körkort! 13 juli var också jävligt speciellt, för då blev jag myndig. 19 december firade Alex och jag två år.
8. Vad var din största framgång 2008? Att jag lärt mig att man blir starkare av att falla.
9. Största misstaget? Vet ej.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Hjärnskakning, diverse andra skador och massa förkylningar och feber.
11. Bästa köpet? Förmodligen Barca-resan.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och mat.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mitt körkort!!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Åh, orka.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ledsnare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Varit i skolan lite mer .. hah. Inte bara skitit i saker när dom blivit jobbiga utan tagit mig i kragen och bara gjort dom. Tränat mer. Varit mer ödmjuk och empatisk.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Gråtit över saker som inte var värt det. Ätit onyttig mat. Bitchat, haha.
18. Hur tillbringar du julen? Hemma med famij.
19. Blev du kär i år? Nope. Om inte typ crushen på Edward Cullen räknas, hähä?
20. Favoritprogram? Åh. Om jag bara får säga ett måste jag nog säga True Blood. Senaste säsongen av DH har dock varit jävligt vass, liksom GG har varit riktigt spännande. OTH har sorgligt nog gått ner sig. Heroes är som alltid bra förstås och Fringe har också varit spännande. Att titta på 90210 har varit som att äta choklapraliner också dock.
21. Bästa boken du läste i år? Åh vad svårt. Twilight-serien, hähä? Men jag måste ju ha läst fler böcker än dom .. Hm. Men jag kan inte komma på dom nu. Eh.
22. Största musikaliska upptäckten? Civil Twilight, åh. Carolina Liar.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ohja.
25. Något du önskade dig men inte fick? Nae?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?  Då var jag nog bara med familjen och vännerna vad jag kommer ihåg, det blev dock en sista minuten-utgång som resulterade i gratis drinkar :)
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En hel jävla del.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Klädstil antar jag? En ganska experimenterande stil som tagit några steg tillbaka mest på grund av lathet, inte feghet.
29. Vad fick dig att må bra? Musik, bra tv-serier, Barcelona som fan. Vårt hus och poolen i Italien. Sovmornar. Fina värda vänner. Familjen.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Robert Pattinson och Zac Efron, tyvärr. Hahahahaha.
31. Vem saknade du? Mormor.
32. De bästa nya människorna du träffade? Träffade jävligt många roliga människor i Barca :)

Till alla

Jag vill bara säga tack till alla som har hört av sig, ringt, sms:at och skickat blommor. Jag orkar inte direkt prata eller vara med någon just nu förutom familjen och Alex så därför tänkte jag att jag bara skulle skriva några rader här så att alla vet att jag mår hyfsat bra.

Kan egentligen inte svara på hur jag mår. Känner mig fruktansvärt otrygg och kan inte vara ensam i ens en minut för då får jag panikångest. Det känns fortfarande så otroligt overkligt och surrealistiskt att det ens har hänt och när jag berättar om det och tänker på det så känns det för det mesta bara som att jag berättar om en film. Det känns inte som att det har hänt på riktigt, det känns inte som att det har hänt mig.

Update: Redigerade inlägget lite och tog bort vissa saker som jag efter lite tankeverksamhet kom på inte var så bra att skriva här.

Hett hett HETT!


















Herregud vilket fint editorial. Robert Pattinson, mmm.

Alla trodde att jag skulle förlora mig



Hej hopp. Sjuklingen är inte frisk än. Låg uppe sent igår och läste klart Dimman av Stephen King, som för övrigt skiljde sig ganska mycket från boken. Gick upp tidigt för att gå till skolan, men så blev det inte. Var dock tvungen att ha tag på ett dokument så fick åka in till skolan och skicka dokumentet till mig själv.

Annars har jag bara sovit, ätit Lindt-praliner, scannat in massa bilder från när jag var liten på datorn och gjort klart historiaarbetet. Finally. Nu ska jag äta och sen ska mamma och jag titta på film och äta lussebullar med mandelmassa som mamma har bakat i eftermiddag. Miao.

På tal om att vara bra på ansikten



På tal om att vara bra på ansikten så spelar tjejen som spelar Maya i Heroes en av bad guys-mutanterna i X-Men 3 och Ellen Page spelar Kitty i samma film. Snubben som spelar pappa Petrelli i Heroes spelar också Mikes pappa i Desperate Housewives, som mördat en kille och sitter i fängelse.

Småroller där, stora roller här.

The old times


Jag och min kusin när vi var tmåå

Rubriker måste vara det sämsta någonsin. Ett litet sidospår sådär bara.

Fortfarande sjuk. Vill verkligen inte vara det längre. Gör inget annat än att ligga i sängen och kollar på film. Hostar, är konstant täppt i nosen, knarkar halstabletter och Panodil. Men nu har jag bestämt mig för att jag ska vara nästan frisk tills imorgon. Har sett fram emot luciavakan i .. ja, mer än tre år egentligen med tanke på att jag aldrig kommit iväg på den. Plus att jag ska på julmys hos Emma innan, vi ska äta julsmörgås, baka pepparkakor och chokladtryfflar och pyssla också. Vi ska göra fina pappersaskar och klistra på pajletter och glitter och lägga chokladtryfflarna däri. Fint.

Så jag måste bli frisk nu. Ska vara hemma imorrn, vila massor och dricka te, och så måste jag plugga också. Har ett historiaarbete som måste bli klart, en religionsredovisning som ska göras och en religionsuppgift som måste skrivas. Och så måste jag läsa en bok och skriva en recension på den också. Suck. Dubbelsuck.

Om att aldrig vinna tävlingar

Glamourös morgonrock från Vera Velour. Klassisk lyx! Rimma och vinn...

En sak som är bra med att vara sjuk (eller bra och bra, det beror på hur man ser det) är att jag plötsligt har massor med tid över. Tid som jag har spenderat på att delta i en hel massa tävlingar. Vilket är extremt ovanligt för att vara mig. Jag är aldrig, aldrig, aldrig någonsin med i tävlingar av den enkla anledningen att jag aldrig vinner. Och jag är faktiskt inte bara bitter, fram till kanske tolv års ålder deltog jag i varje tävling som fanns, verkligen varje pyttelilla tävling. Och jag vann aldrig. Eller jo, jag vann faktiskt en gång. Det var en julmarknad, traditionella lotter, och jag vann första pris och fick välja vad jag ville av det som låg på bordet. Jag valde en Bambi-kudde. Men jösses, vilken fin Bambi-kudde det var sen.

Anyways. Det är den enda saken jag kan komma ihåg att jag vunnit under hela mitt liv. Aldrig vunnit något på alla dessa jävla hjul på Liseberg och Grönan, aldrig vunnit något i de där tävlingarna när man ska skicka in sitt namn och hoppas på det bästa. Ni vet själva vilken uppsjö av tävlingar det finns. Så jag slutade delta helt enkelt, jag blev bitter och fick nog av det. Tror mer på tävlingar där man ska använda sin egna förmåga, som att skriva något till exempel. Motivera varför man ska vinna en grej (då jävlar!) eller, som jag gjort de senaste dagarna, rimma på grejer man vill vinna. Hur bra är inte det? Tomten Ebba lottar ut grejer från sin egen önskelista som man då ska rimma på. Det tror jag mer på. Då jävlar.
Nu förväntar jag mig verkligen att vinna. För ja, jag blev nöjd med rimmen. Satt och pulade med dom ett bra tag kan jag lova. Så fasen vad sur jag kommer bli om jag inte vinner nåt.

PS: Visst ser morgonrocken på bilden väldigt mysig ut? Och väldigt rosa?

Howl's moving castle



Har i och för sig inte sett de andra två Hayao Miyazaki-filmerna jag ska se idag än, men har sett Det levande slottet säkert en fem gånger totalt och än så länge är den lugnt min favorit av Hayao Miyazaki. Den är bara så himla, himla, himla fantastisk. Vacker musik, komplexa karaktärer, kärlek, otroligt vackert tecknat, ja .. så himla fin bara.

'Cause now it's Christmas




Jag är sjuk. Massa sjuk. Och jag som aldrig blir sjuk. Pyttsann. Snacka om sämsta tiden för att vara sjuk också .. Historiaarbetet som skulle in igår (uppskjutet tills idag dock) och CAE-proven som börjar i eftermiddag och slutar imorgon eftermiddag efter att ha pågått hela dagen. Glöm det säger jag bara. Var hos läkaren igår i alla fall för att få läkarintyg så att jag får tillbaks de 1800 kr det kostar att göra proven, dock kostade det förbannade intyget 250 kr så går ändå back 250 spänn.

Var tvungen att stanna hemma från jobbet i söndags också, första gången ever. Inte bra.

Passar på att kolla en hel massa filmer i alla fall. Såg Det levande slottet igår och X-Men och X-Men 2 igår. Fortsätter på X-Men temat genom att se klart tredje filmen idag och fortsätter på Hayao Miyazaki-temat också genom att se Min granne Totoro och Kikis Expressbud. Madagaskar 2 och Big Fish ska vi nog hinna med också ...

Anyways. Kollar klänningar till nyår mellan varven också. Funderar mellan de här fyra. Röstar nog själv på den svarta längst upp till vänster. Vilken är snyggast?

RSS 2.0