is it me you're looking for

London_large



hejdå

- titta till höger innan man går över gatan, indisk mat, tube, nutella, drop off och pick up, strongbow, costa, made in chelsea, uggs, pints, beergardens, sunday roast, corner shops, paper chase, "hiya, y'alright", tfl.co.uk, sirener överallt, crumpets, river island,"love", waitrose, oystercard, festivaler, primark, kändisar, pimms, dubbeldäckare, gasplattor, rävar på gatorna, hoxton, underworld, co-operative, munkar i camden, finsbury park, nelson's column, vin på primrose hill, 41:an från archway, prata engelska 24/7, danska/tyska/kanadensiska vänner, school fairs, efterfester på rooftops, snygga bartendrar, galen shopping, hampstead heath, boots, black cabs, pret a manger, "mind the gap", pojkband, victoria line, east-pojkar, marknader, gatumusikanter, "darling", king's cross, riktiga dates, ally pally, nattbussar, promenader vid southbank



hej

- vardagsrumsbord, filtar, snygga svenskar, tända ljus, köra bil, fika, diskussioner med mamma och pappa, riktigt kaffe, välinredda hus, ostbågar, lösgodis, familj, sjöar, trappan, uni, egen lägenhet, vänner, inredning, polly, tintin, daimglass, öppna ytor, osthyvlar, lättyoghurt, spotify, stora hus, augustifesten, bregott, svenskt mode

sista juli

idag är det söndag och sista juli. idag har jag varit och solat och badat vid gransjönäs med sofia, syster och aron. det är bara två veckor kvar innan bebisen (förhoppningsvis) kommer. jag hoppas på en liten tjej men har verkligen ingen aning.

har ett antal blogginlägg jag vill skriva som för tillfället bara cirkulerar runt i huvudet. har tänkt att knåpa ihop en liten london-guide, med de olika områdena, shopping mat och uteliv, om inte för mina 30 läsare så för min egen skull och för att jag inte ska glömma bort. har redan börjat planera för en weekend i london om ett par månader. vill åka dit enbart på shopping-weekend också, vi får se när det blir av.

underbara älskade





saknar er redan

i sverige

tänkte bara hojta till och säga att jag är hemma nu. eller hemma och hemma, london och crouch end känns fortfarande mest hemma men jag är i sverige och åby nu.

har haft några jobbiga sista dagar. men ändå fina. i torsdags spenderade jag sista dagen med barnen och vi åkte till ally pally med bonnie och ava, hade stor picnic, gick till lekplatsen och så gick vi till det lilla nöjesfältet dom hade satt upp och barnen fick åka på några grejer.

på kvällen var jag bara med rachel och james och vi beställe indiskt för sista gången. så himla trist. världens godaste mat från tiffin tin ..

i fredags sa jag hejdå till familjen för dom åkte iväg på semester och usch vad det var jobbigt. jag och rachel kramades och grät och jag vet inte om barnen förstod att vi inte kommer ses på några månader. mina älsklingar ..

sen tog jag en sista runda till wood green, köpte lite smycken på primark, träffade bonnie och ava en sista gång i crouch end för en fika och fick ett superfint kort och en hejdå-present.

hämtade ut kort till scrap-boken till familjen, köpte krämer till syster på boots och inhandlade lite mat för kvällen. älskade mirjeta och andrea kom vid sju-snåret och jag lagade pasta till dom som vi åt utomhus i den ljumma kvällssolen. sen var det presentdags, jag gav tjejerna armbanden i skinn jag köpte på marc by marc jacobs (tibi in omne tempus som betyder for you, forever ungefär) och andrea gav oss vänskapsarmband hon flätat själv.

sen kollade vi rolemodels (VÅR film) och åt en burk ben & jerry's var. haha. natten slutade med att vi alla trängde ihop oss i samma säng och kollade youtube-klipp innan vi började snarka. älskar er så mycket.

igår gick vi och åt en sista lunch på pizza bella innan tjejerna följde mig hem och det blev ett långt, kramigt, pussigt, sorgligt farväl innan taxin kom och hämtade upp mig för att ta mig till flyget.

just nu känns det ganska jobbigt att vara hemma. känner mig tom och saknar london och mina tjejer så det gör ont redan. men det är nog bara att ge det lite tid som gäller ..

en vecka med barnen





barnen har sommarlov nu och det här är ju som sagt sista veckan så vi har hittat på en massa grejer. varit på biblioteket, haft picnics, badat i paddlingpoolen i parken, haft playdates och igår var vi på födelsedagskalas. det var ansiktsmålning, lekar, lunch, cupcakes och hela faderullan.

idag är min sista jobbdag här någonsin och min sista dag med barnen (dom åker till södra devon imorrn på semester) och vi ska åka på utflykt tillsammans med bonnie och tjejen hon tar hand om, ava.

ikväll ska jag äta middag med familjen en sista gång och fixa min present som jag tänkt ge imorrn innan dom åker. började packa igårkväll också när jag satt barnvakt så jag har det mesta under kontroll nu, vilket känns skönt.

imorgon kommer att bli en väldigt jobbig dag. familjen åker som sagt på morgonen, sedan har jag en hel massa saker att fixa och på kvällen ska jag ha sleep-over hos mig med andra och mirjeta.

sista helgen i london

Mv5bmjiyndq0mta4m15bml5banbnxkftztcwmzu3otaxnq@@._v1._sx640_sy425__large

efter brighton i lördags hade vi en stor familjemiddag med min värdfamilj och mirjetas värdfamilj då våra vföräldrar är väldigt goda vänner. james lagade asiatisk tvårätters och alison kompletterade med cheesecake till efterrätt. sedan gjorde vi fruktcocktails och satt och pratade om allt och ingenting i ett par timmar. väldigt fin kväll.

i söndags åkte jag in till oxford st, köpte lite smågrejer på marc by marc jacobs, en plånbok från river island, smycken från aldo och lite andra hemliga grejer. mötte upp bonnie på kvällen och vi såg äntligen bridesmaids på bio! fruktansvärt rolig. se se se se.

det var en väldigt bra helg men kände mig tyvärr ganska nere också för att jag bara har räknat ner tills jag ska åka hem ..

bildregn från brighton




















































i lördags åkte jag och mirjeta till brighton över dagen. det var ömsom soligt, blåsigt och molnigt under dagen och vi åt glass på piren, svalkade fötterna i vattnet och strosade omkring bland alla småbutiker. väldigt mysig stad.


you will be the last thing on my mind

när jag tänker efter känns det ganska hemskt att jag satt på primrose hill och drack vin igår med kendra samtidigt som människor sköts till döds i norge men jag visste inte någonting förrän sent igårkväll och förstod inte hur illa det var förrän jag kom hem i morse och kunde läsa ikapp nyheterna. jag vet att jag inte direkt kunde hjälpa det men det känns hemskt att jag hade en så fantastisk gårdag när norge hissade flaggan på halv stång.  

i alla fall. jag hade en heldag med kendra igår, vi åt jordgubbar och drack vin på primrose hill och sen träffade vi en kompis till mig och hängde med honom hela kvällen. satt på hans rooftop och pratade, gick till ett ställe i camden senare och drack drinkar.

jag kom hem vid åtta-snåret imorse, hoppade in i duschen och sen åkte jag med mirjeta iväg till brighton över dagen, men det är en annan historia som jag berättar vid ett senare tillfälle.

känner mig ganska tom just nu. ledsen för norge och ledsen för att jag ska åka hem. för att jag faktiskt börjar inse nu, för att det faktiskt har slagit till mig.


mina tankar går till norge

jag har i princip inte varit hemma de senaste dagarna och fick höra från en kompis igårkväll vad som hade hänt i norge och ska jag vara helt ärlig så trodde jag först inte att det var så illa. jag påmindes om i vintras då jag fick ett sms från en vän när jag satt på bussen här, om bomberna i stockholm och hur rädd jag blev då. fyllde på mobilen med pengar och ringde till mamma och pappa och var riktigt rädd att få dåliga nyheter. som "tur var" slutade inte det dådet lika illa som det som precis hänt i norge.

förstå, alla dessa unga människor. politiskt involverade, de brann för något och hade hela sina liv framför sig. smärtan deras vänner och anhöriga går igenom nu, chocken och sorgen som norge, sverige och även hela världen känner.

svårt att få fatt om.


110722



god morgon! sov typ tio timmar inatt, väldigt skönt och som alltid efter en arbetsvecka väldigt behövligt. jag ska till camden nu för att möta upp kendra och tillbringa dagen och kvällen med henne, ska bli supermysigt. imorrn bär det av till brighton!

det närmar sig

idag är det onsdag och räknat med imorgon har jag bara fem arbetsdagar kvar. alla "sisten" börjar nu också. till exempel, idag bytte jag lakan i billys säng för sista gången och lämnade av honom på dagis för sista gången. jag ska till katie's skola efter lunch för en skolpicnic, vet inte riktigt vad vi ska göra i två timmar med tanke på att jag verkligen inte känner och inte direkt pratar så mycket med mammorna och papporna till barnen i katies klass, men det löser sig säkert.

cougar town

Tumblr_lgfbwtbscp1qzfpaio1_500_large

förstår verkligen inte varför jag inte tittat på denna genialiska serie tidigare. för herregud vad rolig den är. och vad snygg courtney cox är. och vad heta killar hon hittar. jag vill vara som henne när jag är 40. hähä.


that's what i like about you

hej puddingar.

lazy day today. tog en lång, skön sovmorgon och sen kom mirjeta och gav mig min födelsedagspresent (the remains of the day, bok) och teckningen hon gjort till mig som hon ramat in. den hänger numera i mitt rum, helt fantastisk.

sen strosade vi i crouch end, jag letade efter en scrapbook (ska göra en stor scrapbook med bilder jag tagit på barnen som hejdå-present till familjen) och vi åt lunch på pizza bella.

sen har jag bara hängt med la familia här resten av dan, är nu inne på mitt andra glas rött och är väldigt sugen på att se 10 orsaker att hata dig.

förresten, brighton blir av efter allt! jag och andrea åkte som sagt inte dit nu i helgen för att det regnat och varit helt hemskt väder. mirjetas vpappa ska ta med oss dit på lördag så vi åker dit med honom och barnen och skiljs åt när vi kommer dit haha.

20:43

Tumblr_loh5dorvvm1qk3u4co1_500_large

Phoenix-home-for-sale-11_large

96bd52a0_large

Tumblr_lnu5gs5l0b1qg6emao1_500_large
Tumblr_lo69tozqmm1qdonldo1_500_large

62840897_pkw0ybvv_c_large

6a00d8358081ff69e2015433354526970c-500wi_large

Tumblr_lntcjh4mxt1qb0bzxo1_500_large

Tumblr_lnm26p0jas1qaobbko1_500_large

en lördagskväll



denna har jeta gjort som avskedspresent till mig. alltså hur duktig får man vara?! jag är väldigt tursam som har en så talangfull vän! den ska ramas in och sättas upp i min lägenhet i örebro! kom in på uni förresten, fick besked häromdan. känns skönt.

idag var jag en sväng på brent cross (stort shoppingcenter) med lindsay, köpte en cardi på miss selfridge och en väska på topshop. alldeles för mycket folk dock, lördag + summersale = kaos.

middag och harry potter







igår hade jag dinnerdate med min babe! vi käkade god middag och drack pimms på bästa banners först och sen var vi på vue-bion i wood green och såg nya harry potter i 3D. fick helt galet bra platser och jösses så bra den var. två och en halv timma bara flög förbi. vi skrattade dock så vi grät till en viss scen .. se!

min födelsedag













några bilder från onsdagskvällen! hade en väldigt bra dag med massa firande och skratt. vi åt middag på monkeynuts, käkade som alltid nacho macho burger och drack corona. skulle ha fortsatt kvällen med drinks på nån pub i crouch end men vi bestämde oss för att köpa med oss vin och gå och äta chokladtårta hemma hos jeta istället. lagom tills att vinet tog slut och tårtan var äten runt två-snåret var det nog dags att gå hem, haha .. bilderna ovan är de få som överlevde gallringen!

13 juli 2011



idag ar en valdigt speciell och kanslosam dag av tre valdigt fina anledningar.

- det ar exakt 8 manader sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade till london.
- det ar exakt en manad tills varldens finaste syster foder sitt forsta barn.
- sist men inte minst, idag fyller jag 21.

en valdigt bra dag med andra ord!

om födelsedagar och sånt

Tumblr_lnf1w0pc2a1qhnatno1_400_large

nu är det så att jag fyller år imorgon och och blir hela 21 år gammal! är faktiskt ganska taggad för en gångs skull. ska ut och äta (och dricka) med andrea, mirjeta och kathi imorgon kväll.

jag fick min present av min familj här i fredags för rachel kunde inte hålla sig längre. haha. hon är bra rolig. hon hade till och med ringt till mirjeta för att fråga om råd gällande födelsedagspresent till mig och frågat sina kollegor på jobbet. i alla fall - jag fick ett silverarmband från pandora som man köper berlocker till och så fick jag välja egna berlocker för 60 pund. herregud alltså. jag började nästan gråta. hur fin får man vara?! jag blev jätterörd av presenten och gesten och hon blev rörd för att jag blev så överväldigad och det slutade med att vi bara stod och kramades haha.

så nu har rachel beställt en av berlockerna jag vill ha på internet, och det är "forget me not" -berlocken vilket jag tyckte kändes fint.

ikväll har vi ätit jättegod middag och så hade dom köpt champagne för att jag fyller år imorgon och utbringade en skål för mig. rörd-till-tårar moment 2 liksom.

känns väldigt jobbigt att jag ska lämna den här familjen om drygt två veckor.

110712

jag har massor att berätta men ingen lust att blogga. så kan det vara ibland kära vänner!

hade i alla fall en väldigt trevlig helg, just nu kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde men jag kommer ihåg att den var väldigt bra i alla fall. i fredags var jag på brent cross med rachel och billy (stort shoppingcenter i norra london) och sen var jag inne på bio vid leicester square hela kvällen med mirjeta och det var supermysigt. det var skräckkväll och vi kramade hårt om varandra hela kvällen.

i lördags var jag på tower of london med min andrea! väldigt intressant måste jag säga. mycket folk. men glad att jag gjort det, har stått på min lista länge nu. satt barnvakt på kvällen och dejtade mirjeta som tog med sig ben & jerry's. höhö.

i söndags var jag iväg med min fina familj här hela dagen! vi körde sammanlagt 220 miles, alltså ungefär 25 mil. stannade i traditionella, mysiga engelska byar och åt lunch på en pub. himla bra var det! fina familjen.

drinks








vi gick ut för drinks häromkvällen, jag, mirjeta, michelle och andrea och de suddiga bilderna ovan är resultatet. haha. enormt rolig kväll i alla fall med purple rain, blue lagoon, goldigger och sex on the beach hit och dit ..


10:01

har droppat barnen i skolan och kollar nu på repriser av one tree hill på tv. väntar på delivery åt rachel och sen ska jag till frisören vid halvett och färga håret.

gästbloggare

har börjat gästblogga på en blogg om tv-serier vid namn tv-town och HÄR kan ni kolla in den! *nerd*


hahah


brighton

Tumblr_lj6essxalp1qhg3h9o1_500_large

äntligen bestämt. vi åker till brighton lördag-söndag helgen efter min födelsedag, alltså 16-17 juli. ska bli jättemysigt att bara hänga med mina besties och fira en sen födelsedag där.

helgplaner

blir väldigt trista inlägg utan bilder just nu men det händer inte så mycket för tillfället. ser verkligen fram emot de kommande helgerna, pepp! på fredag ska jag åka på en liten dagsutflykt själv, till windsor och windsor castle och på kvällen ska jag och mirjeta på skräckkväll på prince charles cinema. dom visar poltergeist och ringu. på lördag ska jag, andrea och mirjeta till tower of london och på söndag ska jag åka iväg över dan med min söta familj här. det blir en livad helg och det ska bli mysigt att umgås med de som står mig närmast hela helgen.

110704

då var vi i månaden jag åker hem då. skypade med mamma, pappa och farmor ikväll och farmor äger ingen dator så tro mig när jag säger det att hon var faschinerad av skype. haha, så himla roligt att se. hon förstod inte hur det gick ihop sig att hon både kunde se och höra mig och att det dessutom var gratis (!).

dag 02 - 10 saker du gillar

Img_0745_large

01. hångel. vidare förklaring överflödig.

Tumblr_lnjg6kqcow1qcnoaro1_500_large

02. beyoncé. om jag kunde se ut som vilken kvinna som helst skulle jag nog fasen välja henne. hennes nya album är fantastiskt.

Tumblr_lngzgxt6mz1qeghwpo1_500_large

03. storstäder. sydney, melbourne, san diego, los angeles, london.

Tumblr_lnp67sodso1qjb8mjo1_1280_large

04. ian somerhalder. jösses amalia, jag får hjärtklappning av att bara kolla på honom ..

Tumblr_ln8wutgsjh1qbox11o1_500_large

05.
bruschetta. gjorde en helt fantastisk idag med pesto och getost, bland annat. jag dog och kom till himlen typ. måste slänga upp receptet sen på hur jag gjorde .. om inte annat för min egen skull så att jag inte glömmer bort det, haha.

254871_187373871312090_185094554873355_458061_283285_n_large

06. true blood. bästa serien!

Tumblr_lmyy6jzh671qdl9dfo1_500_large

07. pepsi max. det här är nog mer än besatthet än ett gillande tror jag. har jag 1 pund kvar av min lön, köper jag en stor flaska pepsi max liksom. pepsi max always.

5547945196_3a023cf8f5_z_large

08. venice beach. har aldrig varit på en plats liknande venice i los angeles. helt fantastisk stämning.

Tumblr_lnpww1liiq1qjsveoo1_500_large

09. cheesecake factory us. to die for alltså. maten är otroligt god, menyn är hur lång som helst och deras cheesecakes ... ja, namnet säger väl det mesta.

Email5_large

10. tatueringar. bland det snyggaste som finns om det görs på rätt sätt.

söndag

helvete vad irriterad jag är på mig själv. irriterad och trött. mirjeta blekte ju håret häromkvällen och sen skulle hon köpa mer hårfärg för att bleka ännu mer dan efter. då får ju självklart jag en snilleblixt också och ska minsann bleka håret. ja men absolut .. det har ju gått så himla bra förut liksom .. köpte två paket med hårfärg och sen ett kit med slingor som jag tänkte att jag kunde slänga i. färgade med båda första paketen, hände ingenting. möjligtvis lite ljusare i hårbottnen typ. blir irriterad. så då bleker jag en gång till med en färg som kom med slingorna. händer ingenting. blir mer irriterad. tänker inte mer på det.

förrän jag gickt till boots i förmiddags och tänker att ja, men jag köper den absolut starkaste blekningen dom har, då MÅSTE det ju hända nåt. och så lägger jag i slingorna efter det. blekte håret och det blev helt orange. suck. jättefult och helt orange. jag hade helt glömt (förträngt?) att brunt hår som man försöker bleka själv blir orange. fattar inte hur jag kunde glömma bort det. i alla fall. håret blev illorange och jag sprang tillbaka till boots och köpte i panik en mörkbrun färg.

la i den och här sitter jag nu, 30 pund fattigare och fem paket hårfärg senare, med precis samma hårfärg som innan jag började.


23:41

mm. många planer idag som inte blev av. pride-festival och picnic i hyde park bland annat. kände bara att jag inte orkade. igår var jag på canada day inne vid trafalgar square med kendra, det var faktiskt superkul och jag blev sjukt taggad på att åka till kanada haha. hängde med bästa mirjeta och andrea på kvällen sen, vi käkade middag och efterrätt och jag blekte mirjetas hår. andrea var superjetlaggad (fortfarande efter new york) så hon gick och la sig sen och jag och yetta gick och köpte choklad och gick hem till henne och kollade harry potter. sen somnade vi i hennes säng och låg och snusade bredvid varann hela natten. fint att sova bredvid sin bästa kompis. idag var vi nere en sväng i wood green, köpte massa hårfärg, åt godaste italienska glassen och sen färgade vi massa hår igen. jag blekte mitt hår med typ tre olika färger och det hände nada. fattar ingenting. mirjeta är däremot numera blond ..

RSS 2.0