en vecka på solkusten

























vår vecka i almunecar, andalusien, spanien, var verkligen helt fantastisk. vi kom fram till vårt hus uppe i bergen i skymningen och utsikten var helt otrolig. långt ner såg vi almunecar, och de vitkalkade husen i gamla stan som klättrade upp mot ruinerna av en gammal borg. bortom byn såg vi det glittrande medelhavet och när solen gick ner om kvällarna var det ytterst svårt att skilja hav från himmel.

under mitt halvår i australien kom jag fram till att om det är något jag vill lägga tid, pengar och energi på under mitt liv så är det resor. prylar och materiella ting må skänka lycka för en stund men minnen och glädje från resor varar hela livet. ett minne av att gå upp vid gryningen, betrakta soluppgången och se hur en hel stad vaknar till liv framför ens ögon är ovärderligt. glädjen över att ha träffat fantastiska människor som kunnat ge dig en unik inblick i ett annat lands kultur och traditioner går inte heller att sätta ett pris på.

i love travelling. it gives you perspective.

till alla mina tio läsare ..

jag vet inte, har tänkt att jag ska uppdatera hela tiden efter att jag kom hem men det har bara inte blivit av.

som väntat var det väldigt jobbigt att åka ifrån australien, men det var ju inget jag inte hade förväntat mig. jag SKA tillbaka, jag vet det. det finns inget annat. jag ska tillbaka till australien. that's that.

jobbig flygning, väntat där mer, 7 timmar till singapore och 13 (!!!!!!!) timmar till london. när jag tyckte vi hade flugit ett tag och tittade på tv-skärmen framför mig hur lång tid det var kvar och det stod 11.59, då trodde jag helt ärligt att jag skulle smälla av. men det löste ju sig .. tittade på lovely bones, the blind side, a single man, alvin and the chipmunks - the squequal (haha) med mera ... anyway.

flyget från london till stockholm var så bittersweet. satt och skrev och skrev i mitt australien-anteckningsblock, försökte få ner på pränt hur det kändes att träffa min familj om några timmar och hur det kändes att jag skulle komma tillbaka till sverige. men det var svårt. det var helt underbart att träffa min familj dock ... oohh så bra det var.

jag var bara hemma i två dagar, åt god mat, tog det väldigt lugnt, och sen åkte vi till spanien och almunecar, ungefär 7 mil öster om malaga. vi bodde i världens finaste hus uppe i bergen med en helt fantastisk utsikt över almunecar och det glittrande medelhavet (pappa hade överträffat sig själv) och när solnedgången var som finast såg man inte vart havet slutade och himlen började. helt fantastiskt.

nu har jag varit hemma igen sen förra lördagen och har bara tagit det väldigt lugnt den här veckan också. träffat emma en del och jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde med henne på hur länge som helst! så himla fint, vi har varit och fikat och sen var vi på bio en kväll och såg prince of persia som var helt fantastiskt, grym film! träffat vicky, sofia, linn och sandra, fikat lite mer, ätit greken-röra på fräcka som jag inte ätit på ett halvår, träffat bella, shoppat lite ...

försöker bara anpassa mig just nu. vet varken ut eller in om jag ska vara ärlig .. det känns väldigt surrealistiskt att vara hemma. det känns inte lika hemma som förut, melbourne känns fortfarande väldigt, väldigt hemma och jag saknar det så himla mycket. men jag antar att det blir lättare ju längre tid det går så jag försöker bara få tiden att gå just nu ... don't get me wrong, det är jätteskönt att vara hemma i sverige också och vara med min familj, bara försöka landa och andas djupa andetag men jag känner mig väldigt sliten isär i två för tillfället. en del är kvar i australien .. 

det verkar som att det är regn på väg. vicky och sofia är här om en halvtimma, ska bara ha lite tjejmys och ikväll joinar linn och sandra också, movienight deluxe hemma hos vicky :) ser fram mot det, ska bli mysigt. 

ska försöka föra över mina bilder från min gamla dator till min nya (köpte en ny, skitsnygg dator i veckan), framförallt alla mina tusentals bilder från melbourne, det är egentligen dom som spelar mest roll. ska föra över bilderna från spanien till min nya dator, tog en del riktigt bra kort. 

just ja, jag har fått sommarjobb också! 10 veckor heltid, måndag-fredag. super! nu har jag något att göra och cash också. vi ska försöka få ihop en resa till ios i augusti, det vore så fantastiskt, otroligt roligt. världens bästa ö, världens finaste strand, massvis med barer som ligger inträngda i små vitkalkade hus som klättrar upp, tons of aussies (!!), världens finaste utsikt och världens bästa vecka, garanterat. epic. 

lyssna på fader, love lost, soldier on och rest med temper trap, världens bästa band från melbourne .. ♥ 

sista dan i australien













och jag är officiellt inte en au-pair längre. jag kan inte ens säga hur konstigt det känns att jag åker hem idag. 12.30 pm kommer taxin som ska köra mig till flygplatsen och 15.30 pm går mitt flyg. stopp i singapore och byta flyg i london. london till stockholm och i stockholm 11 am torsdag svensk tid kommer mamma, pappa och johanna stå och vänta på mig på arlanda, stockholm. jag kommer ihåg när dom vinkade av mig på flygplatsen i november, vi satt och åt clementiner och mackor som vi hade med oss och till slut stod vi alla bara och grät.

kan utan tvekan säga att det här är det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv. det bästa beslutet jag tagit och det fanns inte något som var mer rätt för mig än att åka hit. har redan skrivit massor om det så ska försöka hålla det kort .. men snacka om att jag haft the time of my life. melbourne, sydney, new zealand, great ocean road, geelong, ballarat, sorrent och olaglig tältning, världens största brasa och massiv fest på phillip island. fan vad roligt jag haft. jag har haft så fruktansvärt, stört, helt fantastiskt roligt i australien. jag har festat, shoppat, ätit, upplevt, älskat, skrattat, dansat, och framförallt TRÄFFAT så otroligt många helt fantastiska människor som jag kommer sakna så himla himla mycket. ingen nämnd ingen glömd.

det är verkligen bitterljuvt. det ska bli helt underbart att komma hem och träffa min familj och mina vänner hemma men det är förjävligt (pardon my french) att lämna världens bästa land och världens bästa stad och alla människor som betyder massor för mig här. bitterweet symphony ..

GOODBYE AUSTRALIA, GOODBYE MELBOURNE, IT'S BEEN ONE HELL OF A RIDE! ♥♥♥

dan fore dan ...

sitter pa ett internetcafe i stan och forsoker ladda upp sydney-bilderna pa facebook jag fick fran katrine for av nagon anledning funkar det inte pa datorn hemma, sa grymt irriterande. om det inte funkar nu maste jag typ kopa ett usb-minne eller branna en cd med bilderna eller nat och jag orkar bara inte det.

helt fantastiskt helg for ovrigt. wedges och ol pa young and jacksons med katrine i fredags, sen eurotrash med katrine, anne och vallie. akte hem ratt tidigt. akte till williamstown med chloe i lordags, det blev vic market ocksa. sen var jag ute och at treratters pa en helt fantastiskt italiensk restaurang med familjen pa kvallen pa en liten gata off chapel st. fick ett superfint halsband och en ring ocksa, sa himla gulligt! forsokte halla humoret uppe men det kandes anda lite sorgligt ..

sen motte jag i alla fall upp typ everybooody pa lucky coq aven om vissa droppade in valdigt sent!! sa himla kul att typ ALLA kom, fick snacka med alla och saga hejda och sa. sjuukt rolig kvall/natt i alla fall!

nu ar mina pics uploaded har iaf, blir val en till update imorgon formiddag innan jag aker till flygplatsen ..

great ocean road



satt barnvakt i fredags, var allmänt seg och förkyld, tittade på what a girl wants med amanda bynes, det är quality-tv det. caitlin hade sin going away-grej men jag orkade inte ta mig dit tyvärr. får åka till kanada och hälsa på henne!! lördag-söndag gjorde jag great ocean road som var helt fantastiskt! vi var i worrnambool, tower hill, apollo bay, lorne mm och såg 12 apostles (ovan), london bridge och massa annat. gjorde en rainforest-walk och stannade vid ett ställe där vi hittade vilda koalas och matade papegojor, hur coolt som helst. verkligen värt pengarna. guiden var hur rolig som helst och vi var en liten grupp, bara 7 personer så det blev väldigt personligt. skulle kunna skriva massa mer om det men orkar inte atm ...

igår var jag inne en sväng i stan, träffade på cloë och hennes minsting av en slump, gick till fitzroy gardens, sen åkte dom upp till melbourne museum och jag fortsatte på city circle-tramen runt cbd. igårkväll var jag på zumba med cloë på high st off chapel (i en grekisk kyrka haha) och oooooh det var typ det jobbigaste jag varit med om men såå fruktansvärt roligt! synd att det kostar 10 dollar/gång bara.

varit inne en sväng på chapel och prahran market nu idag, letade efter honeyroasted macademias men det gick inte så bra. fixade en grej till nästa vecka också så på tisdag noon den 11 gäller det, haha.

världens bästa pizza på brunswick st med emmeli ikväll, woop!

RSS 2.0