glee



om någon känner sig generös får den gärna köpa första säsongen, volym 1 av underbara glee åt mig :) gillas!

another week

det här är min näst sista hela vecka. och den är egentligen inte ens hel för jag var ledig igår så det är en kort vecka. imorgon är det redan onsdag!

i helgen ska jag äntligen göra great ocean road. hoppas på bra väder! och efter i helgen har jag bara en helg kvar, min sista helg .. konstig känsla.

det har blivit väldigt, väldigt kallt här nu igen. attans.

temper trap


500 days of summer + sweet disposition (by temper trap)

varit med caitlin i sorrento sön-mån och vi har lyssnat nonstop i princip på temper trap och empire of the sun. båda är aussie-band och temper trap är från melbourne till och med och dom är så fruktansvärt bra så jag vet inte vad. lyssna på låten ovan, sweet disposition. det var som caitlin sa i bilen på väg hem, när jag lyssnar på den här låten nu (hon lämnar melbs om en vecka) kommer jag bara tänka på melbourne och min tid här. och det är precis så det känns för mig med .. kommer sitta och lyssna på den här låten när planet lyfter från melbourne och jag blickar ut över melbourne för sista gången. i alla fall för den här gången.

i alla fall. vi var i caitlins hostfamiljs beachhouse i sorrento, precis på gränsen till portsea. skulle gått ut i söndags eftersom det var anzac-day och så men allt var i princip stängt. så det blev an early night istället. i söndags var vi ute och gick längs vattnet (helt fantastiskt) och sen åkte vi med familjen och åt lunch på en helt fantastisk vingård. åt tre-rätters och det var en sån fancy restaurang så jag förstod typ inte vad det stod i menyn haha. otroligt god mat i alla fall och världens view ut över vindalen. tog en promenad runt där efter lunchen och sen åkte vi hem till melbourne igen. helt otroligt avslappnande, peaceful dag och jag mådde så himla bra när jag kom hem. det är verkligen så himla vackert i sorrento, och jag var mest breathless hela dagen av de otroliga omgivningaran och sa "amazing, amazing" hela tiden kändes det som, haha.

and i know we won't touch for months


and i know we won't touch for months, with an ocean between us ...

jag kan inte beskriva med ord hur bra den här låten är och allt den får mig att känna just nu. vill typ gråta när jag hör den, är bara så himla känslig för allt nu typ för att jag ska åka om två veckor.

åh herregud, två veckor .. jag kom ju nyss?! can't believe it. jag har verkligen haft the time of my life här och att åka hit var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. jag ångrar det inte för en sekund och kunde inte vara gladare att jag åkte hit. hit, till andra sidan jorden, till australien och till världens bästa, världens underbaraste melbourne.

och alla mina underbara vänner här .. alla människor jag träffat. alla underbara, helt otroliga människor som jag kommer sakna så mycket så att jag inte vet vart jag ska göra av mig själv. jag åkte hit från ett liv för att skapa mig ett annat och nu har jag helt plötsligt två liv och två hem. och nu måste jag lämna mitt ena hem för att återvända till det andra. likaväl som det är underbart är det heartbreaking.

jag vet inte ens vart jag ska börja med alla saker jag kommer sakna när jag åker härifrån. med sverige vet jag vad jag saknar, jag kan rada upp sakerna jag saknar mest (utöver det självklara som min familj såklart) men med melbourne och australien vet jag inte ens vart jag ska börja för jag kommer sakna ALLT. har nån slags lista på word på typ tre sidor men den täcker bara en bråkdel. är väl egentligen bara enklast att säga att jag kommer sakna precis allt.

jag har nog aldrig haft så många, och så många nära vänner som jag har här. har nog aldrig stått så många människor så nära som jag gör här och nu. vi kommer från hela världen, från sverige, från kanada, från usa, från frankrike, från italien och vi träffas här i en stad i australien och knyter vänskapsband för resten av livet. en stad kommer förena oss för resten av livet. lustigt när man tänker på det. hur många olika länder vi kommer ifrån och att vi alla har kommit till samma plats och träffats här. och att sen tänka på att vi alla måste åka tillbaka dit vi kom ifrån förr eller senare breaks my heart. för det är inte superenkelt att bara flyga till frankrike för en film eller utekväll eller lite tjejsnack. thank god for skype!!

måste väl typ börja packa min väska nu för att se hur (om) mycket övervikt jag har och hur mycket grejer jag måste lämna här. ska lämna en del kläder, lite skor, smycken och sånt. hoppas att det klaffar för jag vill verkligen inte lämna mer än nödvändigt och vill/kommer definitivt inte lämna en enda grej som jag köpt i australien ...

anzac-day






hej och hopp. igårkväll var sjukt roligt! caitlin hämtade upp mig i brighton och vi åkte hem till val i sandringham. val lagade pasta åt oss medan vi satt och drack rosé, the italian way enligt henne, haha. vi fick inte hjälpa till med nåt utan skulle bara sitta och dricka vin och äta chips. sen till efterrätt gjorde hon crêpes med nutella (jag dog litegrann) och efter några timmars bob marley-lyssnande och tjejsnack påbörjade vi alltså expeditionen att ta oss till fitzroy och cecilia's 20th! vi kom ju något för sent som ni kanske förstod, haha. träffade i alla fall en något överförfriskad cecilia och det sas happy birthday hit och dit och sen vandrade vi runt på brunswick st mellan lite olika ställen. hängde med chelsea och ashlee som vi träffade där nånstans också, hamnade på nåt skumt ställe med bara typ 40-plussare haha. var på provincial till en början och det var väl där vi ended up också tror jag.

idag är det anzac-day här i australien då man hedrar alla soldater från australien och nya zealand som har stupat i krig. i melbourne har vi ett stort krigsmonument vid royal botanic garden som heter shrine of remembrance och där var det dawnservice 6 am i morse. och flera av tjejerna igårkväll sa att dom skulle gå på det, hur gick det?! haha. anyway. efter att man typ har "hedrat minnet" osv osv så går man till en pub och dricker, i riktig aussie-anda.

idag ska jag med caitlin till hennes familjs beachhouse i mornington, se bilder ovan. tyvärr regnar det för tillfället men förhoppningsvis klarnar det senare! vi får väl se om vi hittar en pub där nånstans också så att vi kan känna oss riktigt aussie såhär på anzac-day ...

the old bar

i tisdags var jag på the old bar på johnston st med em, leah och fran för att kolla på leah's kompis som skulle spela och hon var grym. väldigt mysigt ställe också, man upptäcker nya såna varje dag "tyvärr". blir typ omöjligt att gå dit igen för då går man hellre till ett nytt ställe. menmen. väldigt trevlig kväll i alla fall ..

sommaren har sorta kommit tillbaka till melbourne. sen förra fredan har det varit helt underbar väder. dock höstmiljö, med röda, gröna, orange träd och hur mycket löv som helst som blåser omkring och ligger på marken. och sen typ 25-30 grader på det. väldigt konstigt. men jag klagar absolut inte, det är så himla skönt att det blivit varmt nu ett tag igen. hoppas det håller i sig.

annars funderar jag mest på den där vulkanen. quantas börjar flyga igen idag och har hört att så är fallet med de flesta flygbolag men man vet ju aldrig om den där andra vulkanen får ett utbrott, vilket tydligen är ganska sannolikt. oroar mig för att jag inte kommer kunna åka hem den 12 maj ...

igår blev jag förresten efter en fruktansvärt jobbigt diskussion och en jobbig, oerhört långdragen, onödig process, 2300 kr rikare. känns bra. kändes mest bra att få rätt dock, men pengar är ju aldrig fel. nu kan jag åka till ballarat och souvereign hill med cloë, haha.


double trouble


paris, cloë, talia och val


luisa, cloë, paris


me n cloë


girlies






chelsea och caitlin med på denna bild också!


talia, birthdaygirl!

ooh, saturday, where to begin .. det var galet. en svensk, en italiensk, en fransk, tre amerikaner, två tyskar och en kanadensare. behöver väl inte säga så mycket mer! förfest (mer fest iofs med tanke på att vi var där halva natten) vidare till the deck och that's all i can say. haha. det var grymt anyhow, hade fruktansvärt roligt. thanks chicks for an awesome night and thanks paris and talia 4 having us! ♥

chapel st









lite helgupdate .. i fredags var jag och cloeë ute en sväng, käkade pizza på lucky coq (mozzarella, zuchini, soltorkade tomater och parmesan) sen vidare till borsh vodka and tears där vi drack vodka. sorta. urmysigt ställe! vidare till belgian beer café där em jobbade, drack lite öl och sen åkte jag hem. mysig kväll, low key!


you've left me speechless



hon är ju heeelt fruktansvärt bra! ska bli 27 här idag så jag ska pressa och lyssna the fame monster :)

börjar bli nervös



läser mer o mer om den där jäkla vulkanen, tydligen höll den på såhär i ett år förra gången?! och läste på ett annat ställe att det kan hålla på i upp till sex månader den här gången! aaaaaah blir väldigt nervös! ska ju åka hem om tre och en halv vecka men tänk om det inte går?! då är jag "fast" i australien utan pengar, boende och något att göra ...

torsdagsupdate

var på collingwood children's farm med tjejerna och deras farfar i måndags, det var mysigt. coolt att det ligger ett så stort område mitt i stan ungefär, fullt med massa djur och grejer! annars har jag mest varit ledig hela veckan känns det som, ledig tis-ons i princip (försöker febrilt komma på något jag gjort, men utan resultat?!) och idag var jag ledig till lunch så jag åkte till st kilda och träffade em. vi var hurtiga och gick promenad i albert park vid sjön och sen traskade vi in till south melbourne och tog en chailatte.

annars har jag mest varit väldigt trött hela veckan vilket jag inte förstår.

den här helgen kommer bli AWESOME! träffa cloë tomo night, förmodligen ut chapel st, käka på lucky coq i think, sen lite diverse ställen. hopefully så joinar em efter att hon har slutat jobba .. på lördag blir det massive utgång då paris och hennes syrra ska firas för att dom fyllt år, så först pre-drinks i port melbourne, sen kareoke yrade nån om och sen utgång i city nånstans. det kommer bli legendary känner jag på mig!

och ja just det, great ocean-road turen är alltså ombokad till helgen 1-2 maj. det skulle bli dåligt väder i helgen och det funkade bara bättre med den helgen plus att min bokning aldrig blev bekräftad heller för att man var tvungen att ange kreditkortsdetaljer vilket jag helt missat.

oooh så ska jag och cloë på footy den 30, st kilda vs. western bulldogs och jag är exciited!


en middag, två glas rödvin, och tre bitar banan/chokladpaj senare



haft en underbar helg, himla mysig. barnvakt i fredags, igår var jag och tittade på utslagna jess och nick från sytycd som dansade och sen träffade jag celie och var med henne hela dan. vi strosade runt i stan, åkte till belgian beer café där em jobbar (för övrigt himla mysigt ställe, ska definitivt dit igen) och tog en snabb öl, innan vi åkte till her majesty theatre och tittade på mamma mia the musical som var UNDERBAR. ooohh vad bra den var, lyckopiller.

idag träffade jag franska cloë, vi var först vid shrine of remembrance, tog massa kort, sen gick vi igenom botanic gardens, superfint, och sen åkte vi till the docklands vid vattnet. väldigt blåsigt och väldigt kallt där dock, så vi mötte bara upp cloës italienska kompis valentina och sen åkte till chapel street. tog en chailatte på jam factory, spanade in en snygg kille som jobbade på borders där haha, och sen åkte jag hem.

har ätit supergod middag nu och ätit alldeles för mycket paj till efterrätt, är fruktansvärt mätt och trött. skypat med mamma och pappa nu ikväll också och tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig nu ...

nightiee

top 50


richard vission & static revenger feat. luciana - I like that

ooh, jag bara älskar australia's top 50 songs right now, alla är grymma.

skönt med hemmakväll. är otroligt trött. ska titta på nyversionen av fame och sen sova. haha. imorrn blir det in till stan hyfsat tidigt ..

BTW så fyndade jag ju värsta på southland häromdan. köpte en skitsnygg klänning från cotton on för 10 dollar och en jeansshortsdress, också för 10 dollar. då kände jag mig ganska nöjd. känner mig fortfarande nöjd. haha. men kommer bli tvungen att lämna stört mycket grejer kvar här i oz, vill inte tänka på hur många kilos övervikt jag skulle få om jag skulle ta med mig allt.

kvällen innan sydney var vi ju ute också .. smart där. jag, em, hennes kille och hans kompisar. drog till nåt ställe som hette cherry bar i city, där vi tydligen skulle lyssna/lyssnade på nåns kompis som spelade? haha minnet är lite dimmigt på sina ställen. men det var kul! mindre kul är the amount of sleep jag fick den natten och hur otroligt svårt det var att få en taxi och att jag seriöst fick överväga att gå till southern cross från north melbourne. men kul. men det löste sig ju!

pappa ringde förresten och sa att jag fick 1900 tillbaka på skatten. sweet. jag fattar inte hur det fungerar men jag får tillbaka pengar varje gång, haha. och söta pappa ska deklarera åt mig också, bra pappa jag har alltså ... ♥

BTW

maja flög ju hem till danmark i måndags. cecilie och jag åkte till flygplatsen och vinkade av henne, det var sorgligt. alla åker hem nu känns det som ... och cecilie åker på lördag och ska göra eastcoast i en månad. sweet. men inte lika sweet att hon åker härifrån.


april april



det känns som att jag säger 'oh vad jag aldrig uppdaterar längre' hela tiden och det gör jag förmodligen också. en anledning, två veckors skollov i australien.

om jag fyllde år skulle jag önska mig boken ovan och första säsongen av glee som precis kommit ut på dvd; 13 avsnitt och massa extramaterial för 50 dollar. som hittat.

sist jag skrev skulle jag visst ut på chapel st med maja och cecilie, am i right? fredagen den helgen spenderades med maja och cecilie hemma hos cecilie. vi kollade på film och vallfärdade till safeway och köpte cookiedough, tim-tams, dips, chips och läsk. pizza och vitlöksbröd inte att förglömma. haha. måste också erkänna att vi töntigt nog tittade på high school musical, maja hade aldrig sett den och oavsett hur cheesy och dålig den är så var vi ändå tvungna att introducera henne för hsm-världen. haha.

vi var ute den lördan, en sväng till curtin house i city och sen fitzroy och smith st. först var vi på nåt bands album-launch i en dodgy bar nånstans och sen på panama dining room, sen ett annat ställe, sen mcd och sista stoppet var cecilies säng. skönt.

söndan har jag inget minne av och sen vet jag inte så mycket mer förutom att jag varit i sydney förra fredan-söndan? tror mitt minne är kort eller nåt. var ledig måndag och tisdag den här veckan, det var väldans trevligt. varit med paula mycket de senaste två veckorna, hon flyger ju till perth på tisdag =/ vi har kollat so you think you can dance och ätit glass mest, haha. snackat om jorden runt-resor och om att åka till sydamerika och couchsurfa, vore så himla kul. om jag ska åka världen runt vill jag helst till asien, afrika och sydamerika. usa kan man göra sen och australien har jag sett nu. vill göra eastcoast plus ev. northern oz och perth också dock ... vi var på southland i tisdags också, har inte varit där förut och ååh vad bra det var och ååh vad jag ville köpa massa massa massa grejer. shoppingen här är ju för bra alltså!

sydney får ett separat inlägg när jag har mer tid.

denna helg; barnvakt ikväll, träffa cecilie förmodligen, imorrn in till stan med cecilie och paula och kolla so you think you can dance-grej 12-3 (de två som åkte ut från top 6 igår kommer till melbs och ska uppträda) NICK OCH JESS! i'm exciited. sen utforska city lite mer ingående, käka middag i stan och sen ska celie och jag förmodligen på mamma mia the musical på kvällen. på söndag ska jag träffa en ny tjej, en fransk au-pair som heter cloë och vi ska hitta på nåt, vet inte vad än. det blir nog bra, måste träffa lite nytt folk med tanke på att nästan alla mina kompisar har och åker hem inom typ närmaste veckan ...

nu blev det här inlägget fasligt långt i alla fall så jag säger hej och går och städar, hej!

RSS 2.0