10:53

har myst deluxe senaste dagarna alltså. träffade sofia och linn häromdan, vi gick en sväng på stan och åt lunch på stammishaket kuriosa efter det. haha. sen träffade jag fina syster och bebben! vi handlade massa mat och hängde med henne och hennes kille hela kvällen. kände massor på magen och bebisen hade hicka .. ååh. gud vad jag längtar till augusti. av flera anledningar. bebis, flytt hem, flytt till örebro, nollning, plugg, eventuell sista minuten .. he he.

igår var mamma, pappa och jag på utflykt till örebro. vi kollade in universitetet och lite olika bostadsområden därikring, väldigt mysiga och väldigt trevligt campus. sen var vi bara inne lite i centrum, strosade omkring lite, åt och sen åkte vi hem och jag mötte upp emma! vi drack vino på trädgår'n och pratade, pratade, pratade. bästa du. sov hos henne och nu ska vi ner på stan och käka lunch, kolla lite.

hur som haver SKÖNT att vara hemma.


-

... och ikväll ska jag träffa min syster och BEBISEN! eller bebisen to be i alla fall. bebisen i magen för tillfället.


110528

nu är jag hemma i åby. fantastiskt skönt. ganska mycket strul med mitt flyg igår. bussen till tågstationen kastar av alla passagera halvvägs till tottenham hale (vad fan har hänt med 41:an?) så hoppar på en annan buss som ska gå dit men det tog hur lång tid som helst och jag blev jättenervös. fick tag på mina tågbiljetter på stationen och tåget gick bra men sen på flygplatsen funkar inte mitt boardingkort. får stå i jättelång kö och när jag väl kommer fram säger den otrevliga ryanair-personen att jag står i fel kö och pekar mot en milslång kö bredvid. får totalpanik eftersom det redan är ont om tid och gaten stänger om typ en halvtimma och jag inte gått genom security eller nåt än. går i alla fall fram till disken och bedjar om att få ett nytt boardingkort och hon var i alla fall supertrevlig och bara "jaha, är det bara ett nytt boardingkort du behöver? here you go". puh.

har alltid massa planer för vad jag ska göra på planet, läsa, kolla på film, osv osv men jag lyckas alltid somna det första jag gör. blev upphämtad av mamma och pappa i alla fall och sen hade vi världens myskväll. vi grillade fläskfiléspett, gjorde potatisknyten vi la på grillen och åt det med grekisk sallad och tzatziki. sen hade dom hyrt senaste harry potter för dom visste att jag jättegärna ville se den så vi såg den allihopa och åt massor med annat. hur bra kväll som helst.

det är så skönt att sova i min egen säng så jag blir nästan lite tårögd. min fina, stora dubbelsäng.

idag ska jag träffa linn och sofia. jaa. blir hur bra som helst.

saker jag gillar med sverige

- smörknivar
- osthyvlar
- yoghurt på tetra
- bregott
- gott bröd
- ostbågar
- lösgodis
- fläskfilé
- riktigt kaffe (!!!!)

- stillheten
- den klara luften
- skogen
- renheten

110525



då var det onsdag igen då. jag jobbar och jobbar. bara två dagar tills jag åker hem nu, kommer hem på fredag eftermiddag och är hemma i tio dagar! längtar så jag spricker.

jag jobbar ikväll och imorrnkväll, ikväll kommer andrea hit och vi ska kolla säsongsfinalen av glee och imorrn ska ida sova här. ska bli mysigt.

nu ska jag hoppa in i duschen och sen möta malin för en fika.

det är varmt i london igen för övrigt.

22:05



var på bio med ida och malin igår och såg pirates 4. den var rolig. johnny depp var snygg. killen jag inte kommer ihåg namnet på var ännu snyggare. vi hann med ett snabbt besök på o'neills innan bion för lite käk också. trevlig kväll.

jobbat idag och kollar på senaste saturday night live nu med justin timberlake som host och lady gaga på besök. vad snygg justin är alltså. och rolig. en rolig kille blir ju automatiskt snyggare alltså.

and i want to tell you go for it anyway

















var ute i torsdags med malin för sista gången i london och så igår med ida och alida för sista gången. himla trist.

igår var det mest parkhäng på schemat, först med mirjeta och andrea och sen mötte jag upp malin och gick och köpte sushi. fick lite solsting kändes det som, visste inte riktigt om jag skulle med ut men bestämde mig sen och svidade om.
vi drog till brick lane och big chill bar. kul kväll och vaknade för en gångs skull i min egen säng i morse, väldigt skönt. sover alltid hos kompisar men tog bussen med ida hem inatt och hoppade av i highgate och gick därfrån.

1960-05-21




idag fyller mamma marita 51 år. det kan man inte tro när man ser puddingen ovan va?

min mamma är min bästa vän och att ha varit så mycket på resande fot de senaste två åren har inte varit lätt. man förstår hur bra man har det när man är iväg så här. man kan klaga på sverige hur mycket man vill men när man spenderar en längre tid utomlands utan att träffa sina nära och kära så inser man hur viktig familjen är. min mamma och pappa har format mig till personen jag är idag. dom har lärt mig att stå upp för den jag är, att alltid göra mitt bästa och det har inte funnits en dag i mitt liv då jag inte känt mig älskad.

vi är egentligen väldigt olika, min mamma och jag. personlighetsmässigt är jag mycket mer lik min pappa och min mammas och mina olikheter har genom åren gett upphov till en del frustration, både från hennes och min sida. trots det har jag lärt mig mycket genom min mamma och hennes sätt resonera (även om jag inte alltid gillat eller hållt med) och genom det faktum att vi är så olika men ändå kan älska varandra och stå varandra så nära.

grattis älskade mamma. jag älskar dig till månen och tillbaka.

21:32





hängt med malin och jessica idag. och lilla rakel på ett hörn. hon stod ju definitivt för underhållningen. hade hoppats på sol men den lyste med sin frånvaro. ha ha. trött jag är.

lagat lite mat och ska kolla på en film nu. står mellan date night och get him to the greek.

thursday















större delen av gårdagskvällen spenderades på malins takterass. det var fint väder, vi drack vin, filmade massor och lyssnade på gamla nittiotalshits. tanken var att vi skulle gå ut i camden och dit kom vi också, men en kvart innan hawley stängde. lyckat. vi drog på efterfest istället, lyssnade på gamla vinylskivor och bekantade oss med nya människor.

hur som haver en lyckad kväll.

bilder snodda från malin.

110517

precis slutat jobba och har nu intagit standardpositionen om kvällarna; alltså i min säng. det finns fasen inget skönare än att byta om och krypa ner i sängen när man slutat jobba om dagarna. mest för att jag alltid är så himla trött där vid sjusnåret.

hängde med malin en stund idag också. det var nog dagens höjdpunkt tror jag. i övrigt en väldigt långsam dag. tråkigt väder, kallt. kollade i alla fall på gnomeo och juliet med barnen i eftermiddags, det var mysigt.

imorrnkväll jobbar jag och på torsdag ska jag och malin ut tillsammans för sista gången. blir lite sorgsen när jag påminns om att det är sista gången men då tänker jag att vi kommer ses i sommar sen när jag kommer hem för hon är från linköping. himla bra. vi ska i alla fall sitta på hennes terass i det (förhoppningsvis) fina sommarvädret och dricka vin och sen blir det nog camden skulle jag tro.

ps: varför använder jag inte mina glasögon oftare än jag gör?! en hel ny värld har ju öppnat (visat) sig. ds

miss selfridge


vill.ha.denna.nu.

ett gott skratt förlänger livet



saker jag skrattar rakt ut åt

- michael mcintyre
- how i met your mother
- vicky

effektiv tjej

idag har jag dammsugit och moppat nedervåningen, tvättat flera maskiner, vikt och sorterat massa tvätt, städat gästrummet, städat badrummet, städat mitt rum och lagat mat till hela familjen för ikväll. känner mig ganska nöjd med mig själv.

ätit scrambled eggs och kollar på fringe nu, ska hämta billy snart och sen är rachel hemma idag så hon ska ta katie till simningen och jag ska vara med billy i eftermiddag.


donkeyboy



allas vår vicky har börjat blogga igen vilket jag helt missat! garanterat dagens garv.

22:59



kul.

baby baby snälla bli min



en fika med malin i onsdags kväll slutade med alldeles för mycket vin och ett besök till camden. så kan det gå. man måste leva på the edge lite ibland. he he. 

igår hängde jag med malin och hennes rachel när hon jobbade. strosade runt i crouch end, kollade några butiker och köpte en långklänning. käkade tapas sen med mirjeta och hennes kusin på la bota och sen gick jag upp till malin på lite förfest. ida och alida joinade också och så drog vi till brick lane! kul kväll.

idag hade jag och malin mysigaste bakisdagen för övrigt. fixade naglar, fotade massor, drack te och åt rostade mackor. hur bra som helst.

äter chips och dip nu och kollar eurovision. heja heja sverige!


eurovision



jag bor i london och har mer koll på eric saade än sofia har. haha.

110511



precis varit ute och sprungit min runda i crouch end efter att ha lämnat av barnen. ska hoppa in i duschen nu och sen fixa lite sen frukost och kolla senaste avsnittet av glee.

har för övrigt bokat min returbiljett till london nu, jag kommer hem fredag den 27 maj och stannar till söndag 5 juni. känns så skönt att jag ska vara hemma ett tag och att det löste sig så bra med familjen här. ser fram emot att mysa med mamma och pappa, klämma på systers mage, grilla och dricka vin med fina vänner i sommarvärmen.

ivy and raj



tjuter nästan ju. finaste paret. och så måste han ha leukemi bara för det ..

jag måste rota i väskan efter mod



bokat biljett hem till sverige fredag den 27 maj. oklart hur länge jag stannar än så länge, men i alla fall till måndagen.

happy face!


how come every time you come around, my london, london bridge wanna go down



skulle som sagt åkt till oxford i söndags men på grund av en klantig tabbe från min sida blev det inte av. framskjutet tills vidare.

kände verkligen att jag inte ville spendera ytterligare en dag hemma (var hemma hela lördagen och klättrade på väggarna) så hörde av mig till jessica och frågade om hon ville hänga med mig på cykeltur. en cykeltur runt london har stått på min att-göra lista ett tag nu så det var jättekul att det blev av. vi lånade cyklar och hjälmar av min värdfamilj och gav oss iväg. till en början var slutdestinationen ganska oklar och vi var väldigt nervösa eftersom man cyklar i trafiken här med alla bilar och det är vänstertrafik.

vi planerade först att bara cykla ner till finsbury park och se om vi klarade oss så långt utan att bli påkörda eller tutade på. vi klarade oss helskinade dit så vi bestämde oss för att cykla ner till themsen. sagt och gjort, vi tog oss ända ner till london bridge! väl där hoppade vi av cyklarna, strosade längs southbank och köpte lunch som vi åt vid themsen. helt underbart. sen hoppade vi på våra cyklar igen och tog oss tillbaka över floden igen och upp till norra london och crouch end.

beräknade rundan hemma sen och den hamnade på över 22 km! nöjd tjej.

110507

träffade jessica igår på dan och vi har inte setts på evigheter så det var jättekul att ses. vi hängde i crouch end först och åkte till wood green och shoppade lite sen. parkhäng i regent's park på kvällen och så mötte vi upp malin i camden för pubrunda, himla trevligt! sambuca och redbull var ju en intressant kombination måste jag säga. kvällen slutade med kebab och buss hem i regnet till jessica.
idag sov jag bara länge och nu är jess här och vi ska laga mat. linguini med grädde, parmesan och sparris, låter det som nåt eller?
imorrn åker jag till oxford med linnea, himla bra!

raj








min framtida man.

tisdag

nu har värdföräldrarna kommit hem och jag har snackat massor med dom och det känns faktiskt väldigt skönt att dom är hemma. insåg faktiskt när dom var borta hur mycket jag tycker om dom. jag har haft det väldigt bra med barnen, över förväntan faktiskt och det har gått riktigt bra att ta hand om dom men jag är tacksam att föräldrarna är hemma nu och att mitt schema går tillbaka till det normala.

imorrn ska jag till tandläkaren i alla fall. hela familjen är involverad i min tandhistoria nu, barnen, värdföräldrarna och farföräldrarna och rachel sa i princip att jag måste gå till tandläkaren imorrn. men tydligen är vissa tandkliniker anslutna till NHS så det är gratis med tandvård där och det är till en sån jag ska gå till imorrn och bedja om ett akutbesök. hoppas på det bästa.

för övrigt ska jag åka till oxford över dagen med linnea på söndag! mysigt.

110503

Tumblr_lggwydkh5d1qf38p7o1_500_large

mycket bättre nu. tillfällig low. så kan det gå ibland. har bokat tid imorgon hos läkaren för min förbannade tand i alla fall. jag tror tyvärr det är en inflammation.

i helgen fyller kendra år och vi ska ut och fira henne på lördag, ska bli enormt trevligt!

matilda

Tumblr_lji9p2lntj1qahxmso1_500_large

jag och barnen har tittat på matilda säkert en fem gånger under helgen jag tagit hand om dom. den var lika fin som när jag såg den för första gången i katies ålder, alltså när jag var typ sex-sju.

07:07

deppigt. vill bara vara hemma just nu. hemma i åby, norrköping, sverige. hos min familj. london känns bara för mycket just nu. allt känns bara för mycket.
hoppas det är en övergående känsla.

älskling låt mig bara sitta bredvid dig

137767127_large

jag kan inte prata med dig när du tittar bort
snälla ge mig två sekunder innan du ger upp
kan vi inte vara nära bara en minut
är det nu, nu som det tar slut?

fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå
jag vill hinna säga allting innan jag ska gå

du tar bort min hand ifrån din arm och flyttar bort
ingenting jag säger spelar längre någon roll
ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt
får jag ens ha kvar dig som min vän

knyter mina skor och går tillbaka in igen
sitter här på sängen tills du ber mig att gå hem
letar efter nåt att säga som kan ändra allt
nåt mer än det jag redan sagt


hate hate hate

alltså fan. jag har haft så fruktansvärt ont i min ena visdomstand i typ fyra dagar nu. och det har bara blivit värre och värre. egentligen är det väl inte själva tanden som gör ont utan tandköttet som tanden bryter sig igenom. den är typ halvvägs upp och hur vass som helst och mitt tandkött är helt förstört. svullet som jag vet inte vad. det bara dunkar du-du-du-dunk av smärta. kan inte svälja, kan inte äta, kan inte sova.

och engelska värktabletter är fan det värsta jag varit med om. funkar ju inte för fem öre.

kan nån vänlig svensk själ bara skicka en sisådär fem paket med ibumetin på posten? tack på förhand.

110501

















lite bilder från helgen när mamma och pappa var här. camden, hampstead heath, picadilly circus, musikal.

who's gonna drown in your blue eyes



powderfinger - poison in your mind. lika bra efter ett hundratal lyssningar.

sitter som vanligt på golvet i mitt rum med datorn på sängen och funderar på livet. alla would haves, should haves, could haves. det är lustigt hur några få ord kan få huvudet att börja snurra och tänka i alla möjliga banor.

ikväll ska jag i alla fall ha joline-tid. otroligt skönt och välbehövligt för gud vet att den här helgen har varit intensiv. otroligt rolig men påfrestande, har inte sovit många timmar kan jag säga. emma får vara med på ett hörn dock för ska skypa med henne om knappt en timma. himla bra.

enough is enough

jag tyckte jag skrev här på bloggen att det var dags för en nystart? herrejösses. denna helg var tänkt att bli en detox-helg (för tro fasen att jag behöver det) men det slutade med att jag gick ut både fredag och lördag. karaktär kvinna, karaktär!

igår var vi i alla fall i camden igen. väldigt skev kväll. jag spenderade astronomiska summor på taxiresor hit och dit. det är ju helt otroligt vad slösaktig jag blir när jag precis fått lön.

systra mi




vackra, älskade syster.


bild lånad från colorelle

RSS 2.0