vi lever på lånad tid

image373


endast fyra länder
ser ut att kunna minska sina utsläpp enligt kyotoavtalet. sverige, storbritannien, tyskland och frankrike. enligt kyotoavtalet skulle alla länder som skrev på minska sina utsläpp med fem % till år 2012. de flesta länder ligger istället långt över gränserna för tillåtna utsläpp. usa har ökat sina utsläpp med 16, 3 % (de har inte ens skrivit på kyotoavtalet) och australien har ökat sina utsläpp med 25, 6 %.

världen står på randen till katastrof och det är enligt FN förmodligen redan försent. den som påstår att människan inte har ansvar för den globala uppvärmningen kan ju nu ta och stoppa huvudet nånstans, för nu har FN officiellt gått ut med att det ÄR människan som är ansvarig för den globala uppvärmningen. världen måste förbereda sig för extrema väderförhållanden - med andra ord naturkatastrofer. tsunamis, orkaner, you name it. det kommer bli vardag.

greenpeace har kommit ut med bilder som visar hur platser på jorden kommer se ut år 2070. på bilden ovan är de tre bilderna längst upp bilder på spaniens sydkust idag. de tre bilderna nedan visar hur det kommer se ut runt 2070 om den globala uppvärmningen fortsätter. floder torkar ut, berg smälter. antarktis kommer smälta.

wake up! herregud, när ska folk inse, när ska folk förstå? vårt folk, människan, är på väg att dö ut och ingen tycks bry sig! så länge vi som lever på jorden nu hinner leva våra liv, då är det lugnt eller? era barn, era barnbarn, era barnbarnsbarn? ska dom dö på grund av VÅRA misstag?
människor bryr sig om sport, om sverige avancerar till em nu, folk bryr sig om betyg och kläder, om andra, så värdsliga saker så det fucking finns inte, och samtidigt dör vår jord.

och allt vi gör är att se på. gör nånting, för guds skull! regeringar, förbjud alla bilar, gör nånting viktigt och ordentligt så att det faktiskt blir en skillnad! regeringar bestämmer att höja bensinpriset med 17 öre och känner sig stolta, nu har vi minsann bidragit till att stoppa den globala uppvärmningen, nu kommer allt att bli så bra. åh, så jävla naivt! självklart är alla gärningar goda, även om de är små, men regeringar, regeringar som faktiskt KAN göra en skillnad?! vad gör dom med den makten? dom slänger bort den! dom höjer bensinpriset med 17 jävla öre och tror att dom har gjort en skillnad! när ska ni vakna upp? politiker, när ska ni vakna upp och fatta hur jävla illa ställt det är med världen?!

världen står på randen till katastrof. och sveriges regering höjer bensinpriset med 17 öre.


Kommentarer
Postat av: Jove

Jag var lite ironisk när jag skrev "mer tanter än tjejer" (vilket jag hoppas att alla förstod), men vad jag ville få fram var att de ser så självkära ut. Jag tycker inte att deras comeback varit speciellt stor i medierna och jag tycker att det är tråkigt att de ser så stela ut. För det tycker jag att de gör!

2007-11-21 @ 21:54:50
URL: http://hallo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0