Gossip Girl

image523

Bara det faktum att jag tillägnar ett helt inlägg Gossip Girl borde få mig att fatta att jag är ganska knäpp och att jag borde sluta precis just nu. Men det kommer jag inte. Har inte varit så här hooked på nånting sen min Sagan om Ringen-period och då var det riktigt illa kan jag lova. Möjligtvis att jag var ganska besatt under OC-tiden också men inte riktigt på samma sätt ändå som jag blvivit nu. Det är illa, riktigt illa. Har en förmåga att bli besatt av tv-serier och sånt, haha, ska inte ens nämna One Tree Hill, hm.

image521

I alla fall. Serien har bara sänts en kort period, endast trettion avsnitt har sänts i amerikansk  tv men succén är ett faktum. Allt är bara så fruktansvärt glassigt, dyrt och vackert och alla är så fruktansvärt överjordiskt snygga och det är nog det som fått många, inklusive mig att fastna.

image524

För de som inte läst någon av böckerna så kan jag säga att serien kretsar runt ett gäng rika brats vardag på Manhattan. Vi har Blaire Waldorf som spelas av Leighton Meester , Serena van der Woodsen som spelas av Blake Lively, Nate Archibald som spelas av Chace Crawford, Chuck Bass som spelas av Ed Westwick och till sist, Jenny och Dan Humphrey som spelas av Taylor Momsen och Penn Badgley. De två sistnämnda är de enda som inte är totala brats, haha, Dan och Jenny är mer som vilka andra människor som helst.

image525

Serien handlar mest om alla intriger som skapas det här gänget emellan, kärlek, otrohet, triangeldraman, blandat med svindyra märkeskläder och Chanel-väskor. Alla går på en privatskola på Manhattan, men Jenny och Dan går där på stipendie till skillnad från de andra.

image536

image526

Till en början känner inte Jenny och Dan de andra, utan det enda de vet är att de andra är brats som går på samma skola som de själva. Serena och Blair har varit bästa kompisar sen barnsben men när serien tar sin början kommer Serena precis hem efter att ha varit borta i ett helt år. Hon lämnade New York utan så mycket som ett ord till sin bästa vän och det alla undrade och undrar är så klart, varför lämnade hon New York?

image527

image549

Blair är tillsammans med Nate och de har vad alla andra tycker, det perfekta förhållandet. Blair älskar Nate över allt annat på jorden och har i hemlighet broderat in ett hjärta i tröjärmen på en tröja hon gav honom, så att hennes hjärta alltid är med honom, men frågan är hur Nate egentligen känner för Blair?

image547

image548

image528

Dan har varit hemligt kär i Serena så länge han kan minnas och till hans stora glädje tycks Serena äntligen lägga märke till honom. Det ryktas om att Blake och Penn dejtar även i verkligheten ..

image529

image545

image546

Chuck är världens största brat och världens största player, men även om alla tjejer vet om det så dras dom till honom som flugor och han har fått allt serverat på ett silverfat så länge han kan minnas. Men who can blame him egenligen, han är så jävla snygg, haha, Ed som han egentligen heter. Penn och Chace är också övemänskligt snygga, hm. Från vänster Ed, Chace, Penn, aka Chuck, Nate och Dan.

image530

image531

image551

Alla skådespelarna är relativt unga, i alla fall om man jämför med vad skådisarna i OC var när dom skulle spela typ sexton. Den yngsta i gänget är Taylor Momsen, som spelar Jenny, som är född så sent som 1993 och de äldsta är födda 1985. Jenny ska visserligen föreställa vara ganska ung. Men de flesta i skådisgänget är födda 1987, de fyller alltså 21 i år. Är jag den enda som tycker att det är typ skitungt ändå, för att spela i en så stor serie? Det brukar jämt vara så att skådisarna är typ 24, 26 och ska spela 16 och det känns bara så jäkla falskt, för det syns så tydligt att de är så mycket äldre än vad de ska vara.

image532

Visste ni förresten att Taylor Momsen som spelar Jenny var den tjejen som spelade Cindy Lou-Who i Grinchen? Hon har blivit några år äldre minnsan, och väldigt mycket snyggare, vilket i och för sig inte kanske var så konstigt eftersom hon var typ sju när hon spelade in Grinchen, men ändå, haha.

image533

Sjukt söt är hon i alla fall. Blake, Leighton och Taylor är alla sjukt vackra. Det är alltså Leighton till vänster, Blake i mitten och Taylor till höger.

image535

image534

Gossip Girl har av många sagts vara det nya OC och visst, det finns väldigt många parareller.

image537

Serena van der Woodsen? Marissa Cooper?

image538

Blair Waldorf? Summer Roberts?

image539

Dan Humphrey? Seth Cohen?

image540

Jenny Humphrey? Caitlin Cooper?

image541

Nate Archibald? Ryan Atwood?

image542

Chuck Bass? Chris Carmack?

image543

Lily van der Woodsen? Julie Cooper?

image544

Rufus Humphrey? Sandy Cohen?

Helt klart lika karaktärer, i alla fall till utseendet. Men håller nog inte med People om att de är så lika karaktärer egentligen, vad gäller personligheten och roller i serien.

image550

Trivia; Chace dejtar tjejen som vann American Idol för några år sen, Carrie Underwood.

image552

Slutligtvis, se det bara. Gossip Girl kan vara det bästa sen OC.


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Gud det låter sjukt bra, har sett trailern på kanal 5 och tänkt att jag absolut måste börja kolla! Bra inlägg, nu har jag en aning om vad det handlar om :) tack tack!

2008-01-26 @ 14:37:09
URL: http://pernillaolsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0