Firenze



Kanske ska berätta lite om Florens nu när jag ändå är i gång. Det var väldigt vackert och atmosfären var jättemysigt. Vi var där i torsdags och just då var det förmodligen en 40 grader i statskärnan och då rekommenderar jag inte att åka dit, för värmen var nästan outhärdlig. Vi åkte tåg dit och anlände på en helt enorm tågstation med massor av butiker och människor. Trycket var helt enormt, det var skitcoolt! Vi var inte där så länge, men först gick vi i alla fall ett tag på den stora marknaden som är i Florens varje dag. Det fanns hur mycket olika prylar som helst, men mest lädervaror, sjalar och smycken. Det var inte utan att man blev lite galen av allt fint .. Vi var och fikade på nåt litet café nånstans och stapplade fram på våran mixade italienska/engelska, italienska mest eftersom italienarna är helt fruktansvärt dåliga på engelska, allting, och då menar jag verkligen allting, är dubbat. Såg ett dubbat Vänner-avsnitt häromdan, det var ingen trevlig upplevelse, haha.

Vi satte oss ner ibland för att dricka lite på olika caféer eftersom det var så varmt, och jag köpte massa vykort för att skicka till folk. Vi var runt och gick en del också för att titta på olika sevärdheter, och vi såg bland annat bron på bilden ovanför, som består av hus. Den var väl fin antar jag, men inget speciellt direkt ...

Såg en helt enorm domus också, som man var tvungen att ta kanske tio kort på för att få med hela. Den var verkligen helt enorm. Mängder av turister fanns det också i Florens, och främst amerikaner av någon anledning. Annars strosade vi mest runt och tittade på vackra hus och byggnade, för det fanns det mycket av. Vi hittade också "lyxgatan" med Dior, Prada, Burberry, Pucci, Cavalli, MaxMara, Gucci, Chanel och så vidare. Det var lite lusigt för butikerna låg verkligen uppradade bredvid varandra, jättetätt, längs en lång gata.

Gick tillbaka till tågstationen, käkade på McD där som var skitskabbigt och inte alls lika gott/lika bra standard som hemma och tog tåget hem. Eller ja, hem och hem. Först var tåget försenat, 5, 10, 15, 20 minuter och sen blev det inställt. Fick åka nåt annat tåg då som gick till Lucca egentligen men som skulle gå till oss också och efter ett tag la det av. Det med. På grund av värmen förmodligen, det var väl därför det andra tåget la av också ... Till slut kom det igång i alla fall, men helt seriöst så höll vi på att dö på det där jävla tåget för att det var så freakin varmt. Det var ett gäng med tyska pensionärer på tåget och dom tjocka gubbarna såg ut som att dom skulle få en hjärtattack vilken sekund som helst. Ganska hemskt egentligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0