autumn



hej och hopp. internet fungerar fortfarande inte på min dator, därav bristen på uppdatering.

det finns dock inte sådär jättemycket att uppdatera om. det var långhelg nu för det var labour day i måndags (vad nu det är?!) vilket var skönt. var ute i fredags, ordnade och var på barnkalas i lördags på dagen och på kvällen kom vicky och vi såg alice in wonderland på bio och 3D, det var coolt. filmen var väl sådär dock. väldigt konstig, out-of-the-blue story. men tim burton är ju alltid tim burton och johnny depp och helena bonham carter är också alltid johnny depp och helena bonham-carter. väldigt bra visuellt. det var en aussie som spelade alice men hon hade tyvärr utstrålning som en torr kanelbulle.

i lördags var det sjukaste vädret jag någonsin har varit med om. på dagen var det 30 grader, klarblå himmel och strålande sol och sen på eftermiddagen, all hell broke loose. öösregn, hagel stora som golfbollar, träd blåste omkull, billarm gick på för att haglet kraschade vindrutorna och bara allmänt kaos. trams slutade gå och det var bara vissa tåg som gick, det var helt galet. flooding överallt. hela melbourne bara stannade av och det är en skaplig bedrift med tanke på att det bor 4 miljoner här. vicky och jag skulle gått på bio inne i crown i city men varenda föreställning för varenda film var slutsåld och vi hade tur som fick biljetter överhuvudtaget. jag stod i den längsta biokön jag någonsin sett, den slingrade sig upp för trapporna till salongerna.

vicky sov i alla fall sen hos mig. hon hade trial på en restaurang i söndags sen. åkte till cecilie och träffade henne och maja i söndags och i måndags träffade jag r en stund, catchade up och var inne i stan och tog en kaffe. han åkte till uni sen och jag utforskade city lite mer själv, gick runt bland de små gränderna, fönstershoppade och hamnade så småningom av en slump på moomba-festivalen som jag inte kan fatta att vi missade helt! det var trevligt i alla fall, mycket sightseeing. trist att vara själv och att det regnade dock. men man kan ju inte få allt!

var med cecilie igår också, det var väldans trevligt. så himla skönt att hon bara bor några tågstationer bort. vi lagade mat, tog hand om barnen, käkade glass och kollade harry potter. som alltid, haha. åker förmodligen till geelong och lara inte nu i helgen men nästa helg för maja är ensam hemma, vi ska ha moviemarathon med kopiösa mängder saker att äta. sen fyller maja år på söndag så dom ska gå ut i geelong på lördag men jag måste tyvärr åka hem för jag ska sitta barnvakt på lördan.

annars är det mest deprimerande höstväder ute. det har blivit riktigt kallt. riktigt kallt för att vara australien i alla fall. det regnar mest och är grått hela tiden och det är nästan mörkt när man går upp på morgonen. brr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0